Wandeling in Coo: watervallen, spaarbekkens en uitkijktoren

Het plaatsje Coo is ongetwijfeld een van de meest toeristische trekpleisters in de Belgische Ardennen. De watervallen van Coo zijn de bekendste watervallen van België. Op de rivier Amblève worden allerlei watersporten beoefend. Een kabellift brengt je vanuit pretpark Plopsa Coo naar een uitzichtpunt op een tegenoverliggende heuvel. In een aangrenzend dierenpark kun je herten, everzwijnen en wolven spotten. Tijdens deze lange wandeling in Coo van 13,9 kilometer leer je de omgeving van Coo kennen. Over schitterende beboste heuvels wandel je onder meer naar de watervallen, het bovenste en onderste waterspaarbekken, de uitkijktoren, het kerkje van Coo en het pretpark Plopsa Coo. 

Amblève Coo wandeling
De Amblève gezien vanop de brug over de watervallen

Wandeling in Coo: verken de schitterende omgeving rond de watervallen en spaarbekkens 

Vrijwel elk Belgisch schoolkind is er ooit op schoolreis geweest: de watervallen van Coo. De twee naast elkaar gelegen watervallen in de rivier Amblève zijn ongetwijfeld de bekendste in België. Het Ardense plaatsje Coo groeide dankzij deze watervallen uit tot een drukbezochte toeristische trekpleister, met een pretpark (Plopsa Coo), een wildpark, een stoeltjeslift, een rodelbaan en tal van outdooractiviteiten. Op deze uitgebreide wandeling in Coo verken je de indrukwekkende natuurlijke omgeving van dit dorpje, beginnend en eindigend op de brug boven de beroemde watervallen. Je steekt twee keer de Amblève over, wandelt over beboste heuvels en komt langs het onderste en de twee bovenste waterspaarbekkens van de elektriciteitscentrale. 

Wandelpaden Coo
Steile beklimmingen en afdalingen op de route

Deze uitgebreide wandeling in en rond Coo is best pittig! Het traject bevat een aantal steile beklimmingen en afdalingen, waarvoor een redelijke lichamelijke conditie is vereist. Wie gewend is om te wandelen in de Ardennen of in andere bergstreken, zal echter geen moeite hebben met deze route. Maak je toch liever een kortere en eenvoudigere wandeling in Coo? Lees ons artikel ‘Coo: Ardense trekpleister met België’s beroemdste watervallen‘, waarin een korte en gemakkelijke wandelroute van slechts drie kilometer wordt beschreven.  

Kaart wandeling in Coo

(Kaartgegevens: OpenStreetMap)

Vertrek- en eindpunt

Brug over de watervallen, straat Grand Coo te Coo (Stavelot)

Coördinaten vertrek- en eindpunt

N: 50.393476° O: 5.876876°

Afstand

13,9 kilometer

Parkeren

Parkings in de buurt van de watervallen, langs de straten Grand Coo en Petit Coo. De parking van pretpark Plopsa Coo is ook mogelijk, maar duur!

Openbaar vervoer

Met de trein tot treinhalte Coo (er is geen stationsgebouw). Vanaf de treinhalte nog ongeveer 500 meter wandelen tot aan de brug over de watervallen.

Toegankelijkheid voor rolstoelen

De route is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Bezienswaardigheden

Watervallen, pretpark Plopsa Coo, uitzichtpunt (Belvédère Thiry), bovenste en onderste waterspaarbekken, gedenkteken Roland de Quenast, kapel van Brume, wildpark

Eten en drinken

Op diverse plaatsen in Coo

Er zijn tal van uitgestippelde wandelroutes in de omgeving van Coo. Deze wandeling loopt gedeeltelijk over de trajecten van andere wandelroutes, elk aangegeven met hun eigen markering. In de tekst wordt zo veel mogelijk verteld waar je welke markering moet volgen. Op sommige locaties kruist de wandelroute andere bospaden die je niet mag inslaan. Wie gebruik wil maken van gps-navigatie op mobiel of wandel-gps (aanbevolen!), kan hieronder het gpx-bestand van deze wandeling downloaden, samen met twee pdf-bestanden die een gedetailleerde wandelkaart en de tekst en afbeeldingen van dit artikel bevatten.

Gpx- en pdf-bestanden van deze wandeling

Raak de weg niet kwijt in de bossen rond Coo! We raden sterk aan om deze wandeling uit te voeren met gps-navigatie op smartphone of wandel-gps. Hieronder kun je het gpx-bestand van deze wandeling downloaden (te gebruiken met een navigatie-app). Even Op Stap biedt ook twee pdf-bestanden aan met een gedetailleerde wandelkaart en met de tekst en afbeeldingen van dit artikel. Deze pdf-bestanden kun je gemakkelijk afprinten of bekijken op je smartphone. Voor het gpx-bestand en de twee pdf-bestanden samen vragen wij een kleine bijdrage van 1,95 euro. De bestanden zijn onmiddellijk beschikbaar na online betaling.  

De watervallen van Coo: België’s beroemdste watervallen

Vanop de brug over de watervallen kun je trappen afdalen om vlak bij de bruisende watermassa te komen. De watervallen van Coo zijn ongeveer 15 meter hoog. Ze zijn echter niet de hoogste van België; die eer gaat naar de waterval van Reinhardstein in het dal van de Warche, in de Luikse gemeente Ovifat. Bovendien zijn ze niet op een natuurlijke wijze ontstaan, maar wel door het werk van ijverige monniken.

Watervallen Coo wandeling
Via een trap kun je vlak bij de twee watervallen van Coo komen

De ‘smalste’ waterval (de rechtse als je vanaf Plopsa Coo naar de watervallen kijkt) werd waarschijnlijk ‘aangelegd’ in de 15de eeuw, om een lager gelegen watermolen van water te voorzien. De ‘breedste’ waterval (de linkse) werd gecreëerd in opdracht van de abt van de abdij van Stavelot rond het jaar 1650. Deze tweede waterval moest er komen om overstromingen van de Amblève te vermijden in de woonkern Petit-Coo. De brede waterval sneed een meander van de rivier af. In deze vroegere meander van de Amblève werd vele eeuwen later, vanaf 1967, het onderste waterspaarbekken van de elektriciteitscentrale van Coo aangelegd.  

Monniken creëerden de brede waterval om overstromingen te vermijden

De allereerste toeristische attractie die in 1955 in de buurt van de watervallen verscheen, was een stoeltjeslift. Deze stoeltjeslift brengt toeristen naar een uitzichtpunt op de tegenoverliggende heuvel (zie verder). Later volgden nog andere attracties als een kartbaan en een speeltuin. In 1976 ontstond het pretpark Télécoo, dat in 2005 werd overgenomen door het amusementsbedrijf Studio 100. Sindsdien heet het pretpark Plopsa Coo, met attracties in het teken van de televisiefiguren van Studio 100: Samson, Kabouter Plop, Mega Mindy, Maya de Bij, zanggroep K3 enzovoorts.  

Pretpark Plopsa Coo vlak bij de watervallen en de oever van de Amblève

Naast het pretpark bevindt zich ook een wildpark (Wildpark Coo) met onder meer everzwijnen, herten en wolven. Je moet plaatsnemen in een toeristentreintje dat door het wildpark rijdt. Het toeristentreintje vertrekt bij het kantoor van Coo Adventure (straat Petit Coo, nr. 4). Bij Coo Adventure kun je overigens ook terecht voor kajaktochten op de Amblève, mountainbikeverhuur, gebruik van touwenparcours, verhuur e-scooters enz.  

Plopsa Coo vanaf brug watervallen
Zicht op Plopsa Coo vanop de brug over de watervallen

Wandeling in Coo naar de uitzichttoren Belvédère Thiry

Vanop de brug over de watervallen ga je naar de hoofdweg N633 Roanne-Coo Grand Route, waar je links afslaat. Wandel ongeveer 120 meter verder, tot je boven je hoofd de stoeltjes van de stoeltjeslift ziet passeren. Op dat punt bevindt zich aan de rechterzijde van de weg een trap die naar een bospad op de heuvel leidt. Volg dit kronkelige pad tot aan het eindstation van de stoeltjeslift en de uitkijktoren Belvédère Thiry. Het pad loopt steil de heuvel op; het vergt enige inspanning om de uitkijktoren te bereiken. De juiste route tot aan de uitkijktoren wordt op dit gedeelte aangegeven door horizontale geel-rode streepjes (markering van een streekroute). 

Eindstation stoeltjeslift Coo wandeling
Het eindstation van de stoeltjeslift op de flank van de heuvel

Eerst bereik je het eindstation van de stoeltjeslift. De stoeltjeslift start in Plopsa Coo op een hoogte van 230 meter boven de zeespiegel. Het eindstation ligt op een hoogte van ongeveer 420 meter boven de zeespiegel. Vanaf daar is het nog enkele tientallen meters klimmen naar de uitkijktoren Belvédère Thiry. De toren bestaat uit meerdere verdiepingen die je bereikt via een wenteltrap. Helemaal bovenaan word je getrakteerd op een indrukwekkend uitzicht over het hoefijzervormige onderste waterspaarbekken en over de heuvels in de omgeving. 

Belvédère Thiry
Een deel van het onderste waterspaarbekken gezien vanaf de uitkijktoren

De spaarbekkencentrale van Coo: duurzame ‘opslag’ van elektriciteit

Niet ver van de watervallen van Coo bevindt zich een elektriciteitscentrale. Tijdens deze wandeling in Coo zul je gelukkig nergens kernreactoren, koeltorens of vervuilende gas- of oliecentrales ontdekken. Alleen aan de talrijke hoogspanningslijnen merk je dat hier elektriciteit wordt opgewekt. De centrale van Coo is een milieuvriendelijke spaarbekkencentrale. Op de locatie van een oude meander van de Amblève werd in de periode 1967 – 1972 een onderste waterspaarbekken (‘bassin inférieur’) aangelegd. In diezelfde periode kwamen er twee bovenste waterspaarbekkens (‘bassin supérieur’) in de buurt van het gehucht Brume. Tussen de bovenste spaarbekkens en het onderste waterspaarbekken bedraagt het hoogteverschil ongeveer 250 meter. 

Onderste waterspaarbekken Wandeling in Coo
Het onderste waterspaarbekken ligt in een oude meander van de Amblève

Wanneer er tijdens de dag veel elektriciteit wordt verbruikt, laat men water van de twee bovenste bekkens naar het onderste waterspaarbekken stromen via grote leidingen die in de heuvel zijn aangebracht. Dit stromende water doet turbines draaien, waarmee alternatoren worden aangedreven die elektriciteit opwekken. ’s Nachts, wanneer er weinig elektriciteit wordt gevraagd, gebruikt men het teveel aan elektriciteit om het water terug op te pompen van het onderste spaarbekken naar de twee bovenste spaarbekkens. Zo kan men op een duurzame manier een overschot aan elektrische energie ‘opslaan voor later gebruik‘.  

Flank bovenste waterspaarbekken Coo
De flank van de bovenste waterspaarbekkens nabij Brume

Op zoek naar een vakantiehuisje in de Ardennen? 

Voortzetting wandeling in Coo over beboste heuvels

Vanaf de uitkijktoren Belvédère Thiry zet je de wandeling in Coo verder via wandelpaden die over beboste heuvels lopen, oostelijk van de watervallen en de Amblève. Daal terug af via hetzelfde pad naar de kruising met het bredere bospad gemarkeerd met de geel-rode streepjes. Ga bij deze kruising naar links en volg nog even de geel-rode markeringen. Zo’n 150 meter verder kom je aan een Y-splitsing, waar je het rechtse, dalende pad neemt. Je volgt vanaf deze splitsing niet langer de geel-rode markeringen, maar de bordjes met een gele rechthoek waarin een wit vierkant staat. Het dalende pad loopt door een fraai sparrenbos. 

Sparrenbos Coo Wandeling
Wandelpad door sparrenbos

Een eindje verderop kom je aan een Y-vormige splitsing, waar je het linkse pad neemt, gemarkeerd met een rode rechthoek. Zo’n 250 meter verder komt er links een zijweg uit op dit pad, maar je blijft de weg aangegeven met de rode rechthoek gewoon rechtdoor volgen. Je loopt door een gemengd loof- en naaldbos, met in de zomer een prachtige bodembegroeiing van varens. 

Gemengd bos met varens Coo wandeling
Gemengd loof- en naaldbos met varens

Ruim 700 meter verder komt het wandelpad uit op een verharde weg, de ‘Chemin des Mazures’. Sla af naar rechts en wandel 150 meter over deze verharde weg, tot een kruispunt met een overdekte picknickplaats. Vlak bij de picknickplaats vind je een gedenkteken van een verongelukte ontmijner van het Belgisch leger, Roland Albert Joseph de Quenast. Deze ontmijner kwam in deze buurt om het leven in 1949, toen een granaat uit de Tweede Wereldoorlog ontplofte tijdens het opsporen van explosieven.  

Overdekte picknickplaats aan de Chemin des Mazures
Gedenkteken Roland De Quenast wandeling Coo
Gedenkteken voor ontmijner Roland De Quenast

Afdaling naar de Amblève

Vanaf hier daalt het traject van de wandeling in Coo terug af naar het dal van de Amblève. Ga voorbij de overdekte picknickplaats nog een tiental meter rechtdoor en sla vervolgens links af in een smal onverhard bospad. Op dit deel van de route volg je de bordjes van ExtraTrail met bovenaan een zwarte, naar boven gerichte pijl. De organisatie ExtraTrail heeft in de Belgische Ardennen zo’n 30 paden voor lopers en trailrunners uitgezet, waarvan verschillende in de omgeving van Coo (Stavelot, Trois-Ponts). Deze wandeling in Coo loopt over een gedeelte van het zwarte parcours (40 km) van ExtraTrail, dat start in het centrum van Stavelot. 

Bospad wandeling Coo
Bospad dat je moet volgen voorbij de overdekte picknickplaats
Dit deel van de wandeling loopt over een parcours van ExtraTrail

Het pad loopt door aangename, schaduwrijke bossen. Volg de bordjes van ExtraTrail tot je na ongeveer 500 meter bij een kruising van paden komt. Neem daar het uiterst rechtse bospad, waarover het zwarte parcours (40 km) van ExtraTrail loopt. De bordjes van ExtraTrail geven de juiste richting aan. Je daalt verder af richting Amblève. Na ruim 300 meter kom je weer aan een splitsing. Verlaat het zwarte parcours van ExtraTrail (dat hier rechtdoor loopt) en volg de haakse bocht naar rechts. Aan je linkerzijde word je getrakteerd op een schitterend uitzicht over het dal van de Amblève.    

Dal Amblève Coo
Uitzicht op het dal van de Amblève vanaf het wandelpad

De weg loopt door velden en bossen, maakt een paar bochten en eindigt op een T-kruising met de asfaltweg  ‘Biester’. Op dit punt ga je naar links en volg je de asfaltweg tot deze uitkomt op de verkeersweg N633 ‘Avenue Pierre Clerdent’. Ook op dit kruispunt ga je naar links, onder de spoorwegbrug door in de richting van Trois-Ponts. Spoorlijn 42, die een treinhalte heeft in Coo, loopt van het Luikse dorp Rivage naar het dorp Gouvy aan de Belgisch-Luxemburgse grens. De spoorlijn wordt vooral gebruikt voor het internationale verkeer tussen Luik en Luxemburg-stad.   

Spoorwegbrug Coo
De wandelroute loopt onder een spoorwegbrug van spoorlijn 42

Wandeling in Coo van de Amblève naar Brume

Voorbij de spoorwegbrug, bij de eerste asfaltweg aan je rechterzijde, sla je rechts af. Een bord waarschuwt je dat je een privéweg betreedt die verboden is voor voertuigen. Wandelaars mogen hier echter wel komen. Je gaat de brug over de Amblève over en volgt de asfaltweg tot aan een parking rechts. Tegenover de parking neem je een smal onverhard pad dat scherp links vrij steil de heuvel op loopt. Ruim 300 meter verder wandel je onder een mooie groene ’tunnel’ van jonge loofbomen. 

Groene tunnel Coo wandeling
Je wandelt onder een 'groene tunnel' van jonge loofbomen

Nog eens 200 meter verderop bereik je een T-kruising. Ga hier naar rechts, op het pad dat langs de flank van de heuvel in de richting van het onderste waterspaarbekken loopt. Neem daarna na zo’n 300 meter het eerste zijpad aan je linkerzijde, gemarkeerd met een verticale rode rechthoek. De route loopt nu een eindje evenwijdig met het onderste waterspaarbekken, waarvan je aan je rechterzijde een glimp opvangt, tussen de naaldbomen door.   

Wandelpad op flank heuvel Coo
Pad op heuvelflank in de richting van het onderste spaarbekken
Tussen de naaldbomen door zie je het onderste spaarbekken

Het wandelpad dat wordt aangegeven met een verticale rode rechthoek blijf je geruime tijd volgen. Na ca. 1,3 kilometer begint het pad steil af te dalen naar de vallei van een klein beekje. Je komt aan een kruising van wegen, waar je een haarspeldbocht naar links moet maken. De juiste weg wordt weer gemarkeerd door een bordje met een verticale rode rechthoek. Je passeert aan je rechterzijde een hoogspanningsmast, waarna je terug vrij steil de heuvel op moet. Blijf steeds de bordjes met de verticale rode rechthoek volgen. Soms loop je over een smal pad door het bos, soms over een bredere veldweg tussen begroeiing met varens. 

Smal wandelpad tussen bomen en struiken richting Brume

Bij een volgende T-kruising van onverharde paden ga je naar links, nog steeds de markering met de verticale rode rechthoek volgend. Enkele honderden meters verder kom je terug in de bewoonde wereld terecht. Het onverharde pad eindigt op een T-kruising met een asfaltweg. Vanaf dit kruispunt volg je niet langer de bordjes met de verticale rode rechthoek, maar ga je naar rechts in de richting van het centrum van het gehucht Brume

Kapel Saint-Hilaire Brume
Kapel Sint-Hilarius in Brume

Via Brume naar de bovenste waterspaarbekkens

Het gehucht Brume behoort tot het grondgebied van de gemeente Trois-Ponts. Brume ligt op een hoogte van ruim 400 meter boven de zeespiegel en ruim 200 meter hoger dan de watervallen van Coo. De steile helling vanaf het centrum van Trois-Ponts naar Brume is bekend in de wielersport en wordt soms aangedaan in de jaarlijkse wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. De asfaltweg naar het centrum van het gehucht brengt je langs de kapel van Sint-Hilarius (Chapelle Saint-Hilaire).

Kapel Saint-Hilaire Brume
Interieur van de kapel

De kapel werd opgericht in 1767 en is gewijd aan de Heilige Hilarius van Poitiers en aan de Heilige Engelbewaarders. In het interieur staat rechts vooraan een beeld van Sint-Hilarius, met bisschopsmantel, mijter en een groot boek. Boven het altaar zie je muurschilderingen van engelbewaarders. Wandel na je bezoek aan de kapel voort over de asfaltweg die door het gehucht leidt. Rechts kun je genieten van een schitterend uitzicht over de vallei van de Amblève. 

Panorama van de vallei van de Amblève

Bij de volgende Y-splitsing neem je de weg die naar rechts loopt. De linkse weg leidt naar de twee bovenste waterspaarbekkens van de elektriciteitscentrale van Coo. De kunstmatig aangelegde hellingen die je aan je linkerzijde ziet liggen, zijn de flanken van de bovenste waterspaarbekkens Coo I en Coo II. Sinds een aantal jaar is men bezig met een vergroting van spaarbekken Coo II. Wegens deze werken is het voorlopig helaas niet toegelaten om de hellingen te beklimmen en de spaarbekkens van boven te zien. Je krijgt hier echter wel een goed idee van de grootte van deze bovenste waterspaarbekkens, waarmee men een overschot aan elektrische energie tijdelijk kan ‘opslaan’ om het later op piekmomenten terug te gebruiken.  

Flank bovenste waterspaarbekken Coo wandeling
Kunstmatig aangelegde flank van de bovenste waterspaarbekkens

Wandeling in Coo: naar het onderste waterspaarbekken

Bij de Y-splitsing volg je de rechtse asfaltweg over een afstand van ruim 300 meter. Je slaat rechts af bij het eerste onverharde zijweggetje dat je aan je rechterzijde tegenkomt. Let goed op: het paadje is in de zomer begroeid met hoog gras en niet zo goed zichtbaar – je zou er voorbij lopen zonder het op te merken! 

In dit met hoog gras begroeide paadje moet je inslaan

Het sterk begroeide paadje komt na ongeveer 100 meter uit op een T-kruising met een ander pad, waar je naar links gaat. Dit pad is veel beter zichtbaar, met aan je linkerzijde een sparrenbos met varens en rechts een veld. Een eindje verderop loop je volledig door bosgebied. Bij een kruispunt met een ander pad wandel je rechtdoor en volg je de bordjes met een horizontale groene rechthoek. 

Bospad Coo
Aangenaam wandelpad met links sparrenbos en varens, rechts een veld

De route gaat verder door loof- en naaldbossen, met aan je rechterzijde de steil afdalende heuvelflank naar het onderste waterspaarbekken. Ruim 900 meter voorbij de laatste kruising buigt het wandelpad haaks af naar links. Je blijft de bordjes met de horizontale groene rechthoek volgen. Na nog eens ruim 300 meter moet je scherp naar rechts afslaan. Op dit punt kijk je uit over het gehucht La Venne, een gehucht van de deelgemeente La Gleize, dat op zijn beurt tot de gemeente Stoumont behoort. In de verte zie je eveneens de dorpskern van La Gleize liggen. 

Uitzicht La Venne en La Gleize Wandeling in Coo
Uitzicht over de huizen van La Venne (vooraan) en La Gleize (in de verte)

Het pad, gemarkeerd door bordjes met een horizontale groene rechthoek, loopt verder richting Coo. Eerst wandel je door een naaldbos met hoge ranke sparrenbomen, verderop door loofbossen. Negeer na ruim 500 meter het eerste zijpad aan je linkerzijde. Ook het volgende zijpad aan je rechterzijde, aangegeven door een bord met horizontale groene rechthoek en de tekst ‘Promenade des Corniches’, mag je NIET inslaan. Vanaf dit punt volg je niet langer de bordjes met groene rechthoek, maar wandel je nog een kleine 100 meter rechtdoor. Daar kom je aan de rand van het wildpark van Coo, dat volledig omheind is en jou de weg verspert. 

Afdaling naar onderste spaarbekken Coo
Het steile rotsachtige pad dat de heuvel afdaalt

In het wildpark leven herten, steenschapen en everzwijnen, maar ook wolven. De herten en everzwijnen komen tot vlak bij het toeristentreintje van Coo Adventure dat door het park rijdt. Als individuele wandelaar mag je het wildpark echter niet betreden, dus je neemt hier het zeer steile, rotsachtige pad aan je rechterzijde en daalt de helling af naar het onderste waterspaarbekken. Dit pad maakt eveneens deel uit van een ExtraTrail-route (blauwe en zwarte route Trois-Ponts). Aan je rechterzijde is een touw gespannen dat je als houvast kunt gebruiken; de steile afdaling vergt immers een flinke lichamelijke inspanning!  

Steile afdaling Coo wandeling
Het touw rechts biedt houvast tijdens de steile afdaling

Laatste deel wandeling in Coo: van het onderste spaarbekken terug naar de watervallen

Je begint nu aan het laatste deel van deze wandeling in Coo, terug naar de watervallen. Als je de heuvel bent afgedaald, kom je op een asfaltweg terecht die de oever van het onderste waterspaarbekken volgt. Ga naar links, in de richting van Plopsa Coo en de watervallen. Rechts kijk je uit over het spaarbekken. Het onderste waterspaarbekken is aangelegd in een vroegere meander van de Amblève en heeft de vorm van een hoefijzer. Aan de beide uiteinden is het spaarbekken afgedamd. Wanneer je aan de noordelijke dam komt, ga je haaks naar rechts en volg je de weg over de dam.    

Onderste spaarbekken Coo
Je wandelt langs de oever van het onderste spaarbekken
Noordelijke dam onderste spaarbekken Coo
De noordelijke dam van het spaarbekken

Wandel naar het andere uiteinde van de dam en sla dan haaks af naar links. Aan je linkerzijde bevindt zich pretpark Plopsa Coo, waarvan de spectaculaire 67 meter hoge zweefmolen Mega Mindy Flyer hoog boven de bomen uittorent. Ruim 400 meter voorbij de dam passeer je links het kleine kerkje van Coo, dat gewijd is aan Sint-Andreas. Het kerkje werd gebouwd in 1728. Neem het zijpad links om aan de voorzijde van het kerkje te komen. 

Sint-Andreaskerkje Coo
Het Sint-Andreaskerkje te Coo

Aan de voorzijde van de Sint-Andreaskerk kun je een paadje volgen dat naar de oever van de Amblève loopt, waar je een prachtig zicht hebt op de twee spectaculaire watervallen van Coo. Nadien keer je terug naar het kerkje en neem je links de asfaltweg die naar de brug over de watervallen leidt, het begin- en eindpunt van deze lange en pittige wandeling in Coo. 

Watervallen van Coo wandeling
Vanaf de oever van de Amblève heb je een mooi uitzicht op de watervallen

Wandelingen en andere buitenactiviteiten in en rond Coo

Naast een wandeling in Coo kun je nog tal van andere buitenacitiviteiten uitvoeren in dit Ardense plaatsje. Coo Adventure is de organisator van een hele reeks outdoor sporten en belevenissen in Coo en andere locaties in de Ardennen. Een greep uit hun aanbod: 

  • een bezoek aan het wildpark van Coo in een toeristentreintje
  • kajakken op de Amblève van Coo naar Cheneux
  • touwenparcours in de bossen van Coo
  • mountainbiken in de omgeving van Coo
  • rafting op de Amblève
  • speleologie, paardrijden, klimmen, dropping, … op verschillende locaties in de Ardennen

Download ons Ardennenpakket!

Zijn de Belgische Ardennen ook jouw favoriete wandelbestemming? Download ons pakket met tien wandelingen in en rond Ardense steden en dorpen:

Van alle wandelingen ontvang je het gpx-bestand voor gps-navigatie en de pdf-bestanden met wandelkaart, tekst en afbeeldingen van het artikel. Voor al deze bestanden samen vragen wij een bijdrage van 4,95 euro. Je kunt de bestanden onmiddellijk downloaden na online betaling. 

Graag uw reactie over deze pagina!

Beste bezoeker van deze webpagina, 

De redactie van Even Op Stap heeft deze pagina met zorg samengesteld. Maar… wij blijven ook maar mensen. Hebt u een fout ontdekt in de tekst? Is de beschrijving niet duidelijk? Zijn sommige attracties / gebouwen / wandelpaden niet meer toegankelijk? Laat het ons weten!

Uiteraard zijn alle suggesties voor nieuwe onderwerpen, daguitstapjes en wandelingen van harte welkom!

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Follow by Email

First, enter your e-mail address and click or tap the button at the bottom to go to the payment page. After online payment, you will see a confirmation page with a link to click or tap. This will give you access to a shared folder on Google Drive, from where you can download the requested files. The (zipped) files will end up in the download folder (‘Downloads’) of your device.

PLEASE NOTE: After payment, do not forget to click or tap the link at the bottom of the confirmation page!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

First, enter your e-mail address and click or tap the button at the bottom to go to the payment page. After online payment, you will see a confirmation page with a link to click or tap. This will give you access to a shared folder on Google Drive, from where you can download the requested files. The (zipped) files will end up in the download folder (‘Downloads’) of your device.

PLEASE NOTE: After payment, do not forget to click or tap the link at the bottom of the confirmation page!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.