Kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023: 7 toplocaties

Kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023 speelt zich af op niet minder dan zeven plaatsen in het historische hart van de stad. Niet alleen kerstkraampjes, maar ook diverse attracties zoals een reuzenrad, schaatsbaan en muzikale optredens zorgen voor een ongeëvenaarde kerstsfeer in de stad aan de Schelde. Naar jaarlijkse gewoonte stippelde Even Op Stap een kerstwandeling uit van 4,2 kilometer die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van dit winterevenement brengt. Iedereen is welkom op Winter in Antwerpen vanaf vrijdag 8 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024. 

Grote Markt Winter in Antwerpen 2023
Kerstmarkt op de Grote Markt rond de Brabofontein

Kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023: wandeling langs de belangrijkste attracties

Vanaf vrijdag 8 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 heerst er in de Antwerpse binnenstad opnieuw een magische kerstsfeer. Op niet minder dan zeven plaatsen gaat de kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023 door: het Koningin Astridplein, Operaplein, de Groenplaats, Handschoenmarkt, Suikerrui, Grote Markt en het Hendrik Conscienceplein. Deze wandeling van 4,2 kilometer begint en eindigt bij het station Antwerpen-Centraal en passeert langs deze zeven locaties. Bovendien wandel je door de bekendste winkelstraten en kom je langs historische bezienswaardigheden, waaronder de winkelstraat Meir, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Stadhuis, de Sint-Carolus Borromeuskerk en de Sint-Jacobskerk.  

(Kaartgegevens: OpenStreetMap)

Vertrek- en eindpunt

Centraal Station Antwerpen, Koningin Astridplein 27

Coördinaten vertrek- en eindpunt

N: 51.217579° O: 4.421141°

Afstand

4,2 kilometer

Parkeren

We raden aan om de trein te nemen naar het station Antwerpen-Centraal. Wie toch met de auto komt, parkeert het best op een van de park-and-ride parkings aan de rand van Antwerpen en neemt daarna metro, tram of bus tot station Antwerpen-Centraal of metrostations Astrid, Opera, Meir of Groenplaats. Meer info op https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/openbaar-vervoer

Openbaar vervoer

Met de trein tot station Antwerpen-Centraal. Wie deze kerstwandeling op een andere locatie dan het Koningin Astridplein wil beginnen, kan verder de metro nemen tot metrostations Opera, Meir of Groenplaats

Toegankelijkheid voor rolstoelen

De route is geschikt voor rolstoelen. Op sommige plaatsen moet je wel een kleine omweg nemen om trappen te vermijden

Bezienswaardigheden

Belangrijkste attracties en activiteiten van kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023 op het Koningin Astridplein, Operaplein, de Groenplaats, Handschoenmarkt, Grote Markt, Suikerrui en Hendrik Conscienceplein. Diverse toeristische bezienswaardigheden op de route: winkelstraat Meir, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Stadhuis, Sint-Carolus Borromeuskerk, Handelsbeurs, Sint-Jacobskerk

Eten en drinken

Tal van eet- en drankgelegenheden op de route en op de kerstmarkt zelf

Gpx- en pdf-bestanden van deze wandeling

Raak de weg niet kwijt in Antwerpen! Wie wil wandelen met gps-navigatie op smartphone of wandel-gps, kan hieronder het gpx-bestand van deze wandeling downloaden (te gebruiken met een navigatie-app). Even Op Stap biedt ook twee pdf-bestanden aan met een gedetailleerde wandelkaart en met de tekst en afbeeldingen van dit artikel. Deze pdf-bestanden kun je gemakkelijk afprinten of bekijken op je smartphone. Voor het gpx-bestand en de twee pdf-bestanden samen vragen wij een kleine bijdrage van 1,95 euro. De bestanden zijn onmiddellijk beschikbaar na online betaling.  

Wandeling langs kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023: beginnen op het Koningin Astridplein

Station Antwerpen-Centraal is het beginpunt van deze wandeling langs kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023. In de gebouwen van het station vind je al dadelijk een indoor pretpark: Plopsa Station Antwerp. Voor gezinnen met kinderen alvast een aanrader! Als je het station verlaat via de hoofduitgang, kom je op het Koningin Astridplein. Rond het plein bevinden zich verschillende bekende gebouwen: uiteraard het Centraal Station, maar ook (aan je rechterzijde) de toegang tot de Zoo van Antwerpen en de concertzaal Elisabeth Center. Op het Koningin Astridplein zie je de grootste blikvanger van Winter in Antwerpen: het reuzenrad The View, dat 55 meter hoog is en jou een schitterend uitzicht biedt over de stad. 

Reuzenrad The View Winter in Antwerpen 2023
Reuzenrad The View op het Koningin Astridplein

Bezoek spotgoedkoop Plopsa Station Antwerp!

Tickets verkrijgbaar bij Tripper.be met een aanzienlijke korting!

Van het Astridplein naar de De Keyserlei, het Operaplein en de Meir

Na je bezoek aan het Astridplein ga je terug richting Centraal Station, je wandelt rechts naast het station en slaat af naar de eerste straat rechts, de De Keyserlei. Langs weerszijden van de De Keyserlei vind je tal van winkels en eetgelegenheden. Ga ruim driehonderd meter rechtdoor tot aan het kruispunt met de Frankrijklei. Rechts van jou bevindt zich het moderne metrostation Opera. Daarachter ligt het nieuwe Operaplein, met als blikvanger het Operagebouw van Antwerpen. 

Operagebouw Winter in Antwerpen 2023 kerstmarkt
Het Antwerpse Operagebouw aan het Operaplein

Het Operaplein is de tweede locatie waar de kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023 doorgaat. Voor het Operagebouw vind je de diverse kermisattracties van de Winterfoor, aangevuld met kerstkraampjes die lekker eten en leuke spulletjes verkopen. Liefhebbers van kermissen halen hun hart op in het funhouse ShowTime en bij verschillende spelletjes- en schietkramen. De kleinsten  hebben plezier op de kinderautodroom Disney Express

Winterfoor Operaplein Winter in Antwerpen 2023
Attracties van de Winterfoor op het Operaplein

Steek daarna de Frankrijklei over en ga rechtdoor via de Teniersplaats en de Leysstraat naar de Meir. Dit is ongetwijfeld de bekendste winkelstraat in Antwerpen. Langs de zeer brede verkeersvrije straat vind je filialen van vrijwel alle grote kledingwinkelketens, maar ook kleinere shops en tal van eet- en drankgelegenheden.  

Grote drukte in winkelstraat de Meir

Elke zondag in de maand december en op zondag 7 januari zijn de winkels open tijdens de zogenaamde Koopzondagen. Langs de Meir vind je ook een voormalig paleis van de Belgische koninklijke familie: het Paleis op de Meir, met huisnummer 50. Dit stadspaleis was eigendom van het Belgisch koningshuis tot in 1969, toen Koning Boudewijn het gebouw aan de Belgische staat schonk.  

Paleis op de Meir: voormalig koninklijk paleis

Kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023 op de Groenplaats en Handschoenmarkt

Ga op het einde van de Meir rechtdoor via de straten Meirbrug en Schoenmarkt naar de Groenplaats. In de straat Schoenmarkt passeer je aan je rechterzijde de Boerentoren. Dit torengebouw in art-deco-stijl van bijna honderd meter hoog stamt uit 1931 en was de eerste wolkenkrabber in België. Op het ogenblik wordt de toren heringericht. Aan de zuidzijde van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ligt de Groenplaats, een rechthoekig plein met in het midden een standbeeld van kunstschilder P.P. Rubens. 

Groenplaats Winter in Antwerpen 2023
Kerstmarkt op de Groenplaats in de avonduren

De Groenplaats is traditioneel een van de toplocaties van Winter in Antwerpen. De overdekte schaatsbaan, opgetrokken rond het standbeeld van Rubens, is een topattractie op het plein. Ook de winterbar Den Après en de vele kerstkraampjes zijn ware publiekstrekkers, vooral in de avonduren. 

Schaatsen op de overdekte ijspiste op de Groenplaats

Wandel langs de zuidelijke gevel van de kathedraal via de Jan Blomstraat naar de Handschoenmarkt. In de Jan Blomstraat vind je de ene eetgelegenheid naast de andere. De Handschoenmarkt is een driehoekig plein aan de voorzijde van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Als de deuren nog open zijn, neem dan zeker eens een (gratis) kijkje in het voorportaal van deze indrukwekkende kathedraal. Een volledig bezoek is betalend, behalve voor inwoners van de provincie Antwerpen en voor personen jonger dan 18 jaar. De gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, gebouwd in de periode 1352 – 1521, is opgenomen op de Werelderfgoedlijst. In het interieur bevinden zich tal van kunstwerken, waaronder vier beroemde schilderijen van de Vlaamse barokschilder P.P. Rubens

Interieur Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Interieur van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

De Handschoenmarkt, het plein aan de voorzijde van de kathedraal, is een van de zeven locaties van kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023. Op het podium voor de kerstboom vinden muzikale optredens plaats. Het is bovendien een gedroomde plaats voor een selfie. Bezienswaardigheden op de Handschoenmarkt zijn onder meer de Quinten Matsijsput, een waterput uit de 15de eeuw, en het liggende beeld van Nello en zijn hond Patrasche. Dit beeld is een verwijzing naar het ontroerende verhaal ‘A dog of Flanders’ van de Engelse romanschrijfster Ouida. Neem ook eens een kijkje bij de kerststal naast de ingang van de kathedraal. 

Maak eens een selfie op het podium van de Handschoenmarkt
Kerststal op de Handschoenmarkt naast de ingang van de kathedraal

Hoogtepunt van kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023 op de Grote Markt en Suikerrui

Met je rug naar de kathedraal loop je via de straat Oude Korenmarkt rechtdoor naar de Suikerrui. Rechts passeer je de toegang naar de Grote Markt en het Antwerpse Stadhuis, maar daar kom je straks terug. Eerst wandel je door de betoverende lichtjestunnel van de Suikerrui, de vijfde locatie van kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023. De Suikerrui verbindt de Grote Markt met het Steenplein aan de Schelde. Aan weerszijden van de Suikerrui staan alweer talrijke kerstkraampjes opgesteld met unieke kerstsouvenirs en allerlei lekkers. 

De lichtjestunnel van de Suikerrui

Wandel ruim 90 meter door de Suikerrui en sla dan rechts af naar de Kaasstraat. In de flauwe bocht naar links die deze straat maakt, loop je aan je rechterzijde langs fraai gerestaureerde gildehuizen uit de 16de eeuw. Na ca. 80 meter sla je rechts de Zilversmidstraat in, via een doorgang onder een gebouw. Voordat je rechts afslaat, kun je aan je linkerzijde nog even kijken naar het fraai verlichte Steen, de eeuwenoude burcht aan de oever van de Schelde. Wegens werkzaamheden staan er op het plein voor het Steen dit jaar geen kerstkramen. Langs de Zilversmidstraat kom je terug bij de Grote Markt, dé absolute toplocatie van kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023. 

Steen Winter in Antwerpen 2023
Het fraai verlichte Steen aan de oever van de Schelde

Rechts van jou kom je weer langs het 16de-eeuwse Antwerpse Stadhuis, dat voor de gelegenheid fantastisch mooi wordt verlicht. De Grote Markt is herschapen in een feeëriek kerstdorp, met als decor de historische gildehuizen, de voorgevel van het Stadhuis en (op de achtergrond) de kathedraal. Bemerk de kleurrijke Duitse toren, waaronder een maretak hangt. Een fotoshoot onder de maretak zorgt zonder twijfel voor een unieke kerstfoto. Een grote verzameling kerstkraampjes staat opgesteld rond de beroemde Fontein van Brabo.  

De kleurrijke Maretaktoren met de kathedraal op de achtergrond
Grote Markt kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023
De kerstmarkt op de Antwerpse Grote Markt

Net als de vorige jaren worden er ook tijdens deze editie van Winter in Antwerpen live radio-uitzendingen gemaakt in het Joe Christmas House van radiozender Joe. Je mag binnen in de studio even gaan kijken. Op het balkon van het Joe Christmas House gaan er eveneens winterse optredens door. 

Bezoek het Joe Christmas House

Verder naar het Hendrik Conscienceplein

Ga, met je rug naar het stadhuis en met de historische gildehuizen aan je linkerzijde, naar de oostelijke zijde van de Grote Markt. Volg vanaf daar de straat Kaasrui. Steek het kruispunt met de Korte Koepoortstraat en Melkmarkt over en ga rechtdoor in de smalle Wijngaardstraat. Na zo’n honderd meter zie je een je rechterzijde het Hendrik Conscienceplein en de Sint-Carolus Borromeuskerk

Hendrik Conscienceplein Kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023
Kerstmarkt op het Hendrik Conscienceplein

Dit jaar is ook het Hendrik Conscienceplein een locatie waar je kerstkraampjes kunt vinden. Bovendien gaan er op het plein muzikale optredens door. Het plein is genoemd naar de Vlaamse schrijver Hendrik Conscience (1812 – 1883), van wie een standbeeld op het plein is geplaatst. De twee blikvangers op het plein zijn de Sint-Carolus Borromeuskerk en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. De Sint-Carolus Borromeuskerk stamt uit het begin van de 17de eeuw en is een pareltje van barokke bouwkunst. 

Sint-Carolus Borromeuskerk Winter in Antwerpen 2023
De indrukwekkende barokke voorgevel van de Sint-Carolus Borromeuskerk

Het interieur van de kerk bevat een kunstwerk van Rubens: De Terugkeer van de Heilige Familie uit Egypte. In de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience vind je vijf eeuwen cultureel erfgoed in de vorm van historische boeken en oude kranten en tijdschriften. Tijdens kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023 worden er magische verhalen verteld aan kinderen (én volwassenen). Het bekendste deel van de bibliotheek is de antieke Nottebohmzaal, een zaal waarin de oudste 50000 boeken worden bewaard. De Nottebohmzaal heeft veel weg van de bibliotheek uit de Harry Potterfilms. Ze is alleen toegankelijk tijdens rondleidingen of speciale activiteiten.

Nottebohmzaal Erfgoedbibliotheek Winter in Antwerpen 2023
De antieke Nottebohmzaal in de Erfgoedbibliotheek

Wandeling kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023: langs de Sint-Jacobskerk terug naar het station

Het laatste deel van deze wandeling langs de kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023 loopt via de Lange Nieuwstraat en de Franklin Rooseveltplaats terug naar het Centraal Station. Vanaf het Hendrik Conscienceplein wandel je verder naar de straat Wijngaardbrug en sla je rechts af naar de Sint-Katelijnevest. Na ongeveer 130 meter ga je naar links en volg je de Lange Nieuwstraat. Zo’n 70 meter verderop zie je rechts in de Borzestraat een van de toegangen tot de Antwerpse Handelsbeurs.

Handelbeurs Antwerpen
Toegang tot het gebouw van de Handelsbeurs

Het mooie neogotische gebouw van de Handelsbeurs wordt tegenwoordig als evenementenlocatie gebruikt. Neem binnen zeker eens een kijkje als de deuren nog geopend zijn. Ga daarna nog zo’n 220 meter verder tot je links aan het kruispunt met de Sint-Jacobsstraat komt, waar je de ingang van de Sint-Jacobskerk vindt. De Sint-Jacobskerk is een van de vijf monumentale kerken in de Antwerpse binnenstad. Kunstschilder P.P. Rubens vond in deze kerk zijn laatste rustplaats. Het gebouw is opgericht tussen 1491 en 1656 in de stijl van de Brabantse gotiek. De kerk bezit een goed bewaard barok interieur. 

Interieur Handelsbeurs Antwerpen
Een blik in het indrukwekkende gebouw van de Handelsbeurs
Interieur Sint-Jacobskerk Antwerpen
Interieur van de Sint-Jacobskerk

Op dit ogenblik wordt de Sint-Jacobskerk grondig gerestaureerd. De grafkapel van Rubens en zijn familie is wegens de werken helaas niet toegankelijk, maar het grootste deel van het interieur kun je wel bezichtigen. Wandel verder door de Lange Nieuwstraat, sla op het einde rechtsaf naar Sint-Jacobsmarkt en Kipdorpbrug, en steek de brede Frankrijklei over. Aan je rechterzijde kom je langs de Franklin Rooseveltplaats, een belangrijk knooppunt van bus- en tramlijnen in Antwerpen. Daarachter bemerk je opnieuw het Operaplein met de Winterfoor en de kerstmarkt. Ga nog zo’n 170 meter rechtdoor tot je weer het Koningin Astridplein bereikt (rechts). Wandel langs het reuzenrad terug naar het Centraal Station, het begin- en eindpunt van deze wandeling langs de kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023.

2023 Kerstmarktenpakket

Kerstmarktenpakket 2023

Ben jij ook dol op kerstmarkten? Download ons Kerstmarktenpakket! Met alle gpx-bestanden voor gps-navigatie en pdf-bestanden met wandelkaarten, tekst en afbeeldingen van onze artikelen over: 

Kerstmarkt Wintergloed Brugge 2023

Kerstmarkt Winterpret Brussel 2023

Kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023

Kerstmarkt Winter in Antwerpen 2023: periode, openingsuren, locaties en extra info 

  • Periode: vanaf vrijdag 8 december 2023 t/m 7 januari 2024
  • Locaties: Koningin Astridplein, Operaplein, Groenplaats, Handschoenmarkt, Suikerrui, Grote Markt en Hendrik Conscienceplein
  • Openingstijden: van zo. tot do.: vanaf 12 u tot 22 u (winterbar tot 24 u); op vr. en za.: vanaf 12 u tot 24 u (winterbar tot 02 u.); op 24/12, 31/12 en 07/01: vanaf 12 u tot 18 u; op 01/01: vanaf 14 u tot 22 u. De attracties op het Operaplein sluiten vroeger. Op de openingsdag 8 december begint de kerstmarkt om 16 u. 
    Voor een bezoek aan de historische gebouwen raadpleeg je de respectievelijke websites voor de correcte openingsuren.
  • Extra info over Winter in Antwerpenwebsite van het evenement
  • Info over park and rides rond AntwerpenSlim naar Antwerpen

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.