Light Safari Beekse Bergen: lichtparcours in safaripark

Uniek, fascinerend, indrukwekkend, magisch, betoverend…: woorden schieten te kort om het lichtparcours Light Safari Beekse Bergen te beschrijven. Het alom bekende safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek pakt voor de eerste keer uit met een verbazingwekkend lichtfestival tijdens de donkere wintermaanden. Vanaf 7 december 2023 tot en met 25 februari 2024 gaan vanaf 17 uur de lampen aan van het feeërieke lichtparcours en wandelen de bezoekers 1,8 kilometer lang door een ongeëvenaard decor van kleurrijke dieren en planten.

Dieren ne planten Light Safari Beekse Bergen
Wandelen door een decor van kleurrijk verlichte dieren en planten

Een lichtparcours in een safaripark: Light Safari Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen hoeven we aan de meeste mensen waarschijnlijk niet voor te stellen. Het dierenpark in Hilvarenbeek, in het zuiden van Nederland dicht bij de grens met België, bestaat al sinds 1968. Op dit ogenblik is het qua oppervlakte het grootste dierenpark in de Benelux. Beekse Bergen huisvest zo’n honderd diersoorten op een oppervlakte van 120 hectare. Je mag met je eigen wagen op safari gaan in het park en de dieren zeer dicht benaderen. De giraffen komen zelfs aan je auto snuffelen en likken. 

Autosafari Beekse Bergen
Giraffen snuffelen en likken aan je auto tijdens de autosafari

Je kunt overdag het dierenpark op vier manieren bezoeken: te voet, met de safaribus, met de safariboot of met je eigen wagen. Wie meerijdt met de safaribus krijgt onderweg deskundige uitleg van een gids. Er zijn diverse eetgelegenheden in het safaripark en je kunt zelfs overnachten in een safari-resort. Naast het dierenpark bevindt zich het attractiepark Speelland Beekse Bergen

De safaribus op weg door het dierenpark

Voor het eerst in haar bestaan opent Beekse Bergen vanaf 17 u ’s avonds een betoverend lichtparcours van 1,8 kilometer met niet minder dan 3000 lichtgevende dieren, bloemen en planten. De (echte) levende dieren zitten al in hun hokken en stallen als de Light Safari Beekse Bergen volop van start gaat. Bij de ingang van het domein bevindt zich een heus winterplein, inclusief schaatsbaan, winterbar, foodtrucks en kampvuren. 

Marshmallows kampvuur Beekse Bergen Light Safari
Marshmallows bereiden boven een kampvuur op het winterplein
Schaatsbaan bij het winterplein

Light Safari Beekse Bergen in twaalf verschillende kleurzones

De Light Safari Beekse Bergen is opgedeeld in twaalf thematische kleurzones. Informatieborden aan het begin van elke zone leggen je uit hoe en waarom bepaalde kleuren in de natuur gebruikt worden. De eerste zone waar je doorheen wandelt, kreeg de naam Leafy Green. Groen is een kleur die traditioneel geassocieerd wordt met de natuur. De meeste planten zijn  groen, en op dit gedeelte van het lichtparcours kom je dan ook unieke creaties tegen van lichtgevende planten en bloemen. 

Leafy Green Light Safari Beekse Bergen
Een tafereel in de zone Leafy Green

Na de kleur groen staat de kleur geel centraal in de zone ‘Dazzling Yellow’. Geel is de kleur van sommige (gif-)kikkers, slangen, vogels, bloemen en fruitsoorten. Dit thema levert diverse schitterende lichtcreaties op waarin gele dieren en planten de hoofdrol spelen.  

Dazzling Yellow Beekse Bergen Light Safari
In Dazzling Yellow staan gele dieren en planten centraal
Gele slang Beekse Bergen Light Safari
Gele slang in themagebied Dazzling Yellow

Light Safari in het kleurrijke tropische regenwoud en langs zwart-witte dieren

Na Dazzling Yellow kom je in de zeer kleurrijke wereld van het tropische regenwoud ‘Tropical Forest‘ terecht, met een bonte mengeling van planten, bomen en dieren in allerlei kleuren. Neem rustig de tijd om deze verbazingwekkende kleurvolle tropische wereld in je op te nemen!

De kleurenrijkdom van het planten en bloemen in Tropical Forest
Nog meer lichtgevende bloemen, planten en bomen van het tropisch regenwoud

De Light Safari Beekse Bergen brengt je vervolgens langs fauna die voornamelijk uit slechts twee kleuren bestaat: zwart en wit. Een typisch voorbeeld van een zwart-wit dier is uiteraard de zebra, maar ook pandaberen en ringstaartmaki’s zijn zwart-wit gekleurd. In de themazone ‘Black and White‘ maak je kennis met de wereld van zwart-witte dieren, waartoe ook albino’s behoren. 

Zebra Black and White Beekse Bergen Light Safari
Zebra's zijn typische voorbeelden van zwart-witte dieren
Ook reuzenpanda's hebben een zwart-witte kleur

Naar Colors of the Sea en Flaming Orange

Ook de flora en fauna van de zee worden niet vergeten op de Light Safari Beekse Bergen. In de zone Colors of the Sea wemelt het van fel gekleurde lichtgevende octopussen, vissen, zeeplanten en koralen. Let ook eens op de  kleurrijke kwallen die boven je hoofd zweven!

De wereld onder water in Colors of the Sea
Allerlei soorten zeedieren en zeeplanten
Lichtgevende kwallen zweven boven je hoofd

Het informatiebord van het themagebied Flaming Orange leert je dat oranje de enige felle kleur is die de vacht van zoogdieren kan hebben. Onder de lichtgevende dierenfiguren van Flaming Orange ontdek je onder meer orang-oetans en rode panda’s. 

Tafereel in de zone Flaming Orange

Bruine en roze themagebieden

Earthy Brown‘ is de naam van het volgende themagebied, waarin alles draait om de bruine kleur in de natuur. Omdat bruin heel veel voorkomt in een natuurlijke omgeving, is het voor veel dieren ook een perfecte camouflagekleur. Let eens op de schitterende afbeelding van een bruingevlekte giraf die zijn voorste poten spreidt om te kunnen grazen of drinken.  

Earthy Brown Light Safari Beekse Bergen
Voor veel dieren is bruin een geschikte camouflagekleur

Veel bloemen zijn roze, maar ook in de dierenwereld komt roze voor. De Light Safari Beekse Bergen leidt je in de zone ‘Pink Paradise‘ onder meer langs lichtgevende flamingofiguren. Zoals je op het informatiebord langs de route kunt lezen, danken flamingo’s hun roze kleur aan het voedsel dat ze eten.

Pink Paradise Flamingo's Light Safari Beekse Bergen
Roze flamingo's in de zone Pink Paradise

Vanaf het Afrikadorp verder op de route van de Light Safari in Beekse Bergen

Je bent nu ongeveer op de helft van de route Light Safari Beekse Bergen en je kunt even uitrusten en een hapje eten in het Afrikadorp van het safaripark. Vlak na het Afrikadorp betreed je het themagebied ‘Intense Red‘. In de dierenwereld geeft een dieprode kleur vaak aan dat een dier gitig is, denk maar aan rode gifkikkers. Maar ook het schattige (rode) lieveheersbeestje is in feite een giftig insect. 

Intense Red Light Safari Beekse Bergen
Dieren met een intens rode kleur zijn meestal giftig, zoals gifkikkers

Paars is een kleur die bij veel bloemen voorkomt. Met hun paars uiterlijk trekken de bloemen insecten en vogels aan. Maar niet alleen bloemen, ook vissen, vogels en insecten zijn vaak paars. Onder de apen is de mannelijke mandril een van de kleurrijkste soorten, met een gedeeltelijk paarse neus en paars achterwerk. In de themazone ‘Mysterious Purple‘ wandel je tussen tal van paarse bloemen en dieren. 

Tafereel met een kleurrijke mandril in de zone Mysterious Purple

Voorbij het themagebied Mysterious Purple kun je even een kijkje nemen in de binnenverblijven van de olifanten en de giraffen (tenzij de deuren gesloten blijven voor het welzijn van de dieren). In 2023 zijn er in Beekse Bergen drie kleine olifantjes geboren. 

De laatste zones van de Light Safari Beekse Bergen

Er resten nog twee themazones op de route van de Light Safari Beekse Bergen: ‘Brilliant Blue‘ en ‘Rainbow Glow‘. Op het infobord van het gebied ‘Brilliant Blue‘ lees je dat sommige dieren met veren of schubben het licht reflecteren waardoor ze blauw lijken te zijn. Let in deze zone vooral op de schitterende lichtgevende figuren van een koningscobra en een pauw met gespreide staart. 

De machtige koningscobra in themazone Brilliant Blue
Pauw in Brilliant Blue Light Safari Beekse Bergen
Pauw met indrukwekkende gespreide staart

In het laatste themagebied ‘Rainbow Glow‘ zie je flora en fauna in letterlijk alle kleuren van de regenboog. Hoe een regenboog ontstaat, kun je overigens lezen op het infobord. Je wandelt in dit gebied langs felgekleurde vlinders en langs allerlei bloemen, planten, paddenstoelen en vogels die zowat alle kleuren van de regenboog vertonen. Sta zeker even stil bij het schilderachtige tafereeltje met een goudfazant. 

Rainbow Glow vlinders Light Safari
Vlinders met alle kleuren van de regenboog in Rainbow Glow
Goudfazant Rainbow Glow Light Safari Beekse Bergen
Goudfazant tussen felgekleurde paddenstoelen en planten

Op het einde van de route van de Light Safari Beekse Bergen kom je terug op het winterplein bij de ingang. Hier kun je nog heerlijk genieten van een lekker hapje of drankje, terwijl je je verwarmt bij een kampvuur.  

Winterplein Beekse Bergen
Na de Light Safari nog een drankje of hapje op het winterplein

Voordelige tickets voor de Light Safari Beekse Bergen

Als je lang op voorhand tickets reserveert, kun je gebruikmaken van het voordelige Early Bird-tarief van Beekse Bergen. Ben je te laat voor het Early Bird-tarief? Geen probleem! Actie van de Dag biedt tickets aan met een korting die kan oplopen tot 27%. Met een voordelig ticket van Actie van de Dag betaal je op veel dagen nog minder dan het Early Bird-tarief, dus vergelijk eerst even de prijzen!

Goedkoop verblijven in vakantiepark Dierenbos met toegang tot Beekse Bergen en de Light Safari

Vakantiepark Dierenbos in Vinkel (bij Den Bosch), op een half uurtje rijden van Beekse Bergen,  is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Je overnacht er vlak bij boerderijdieren, je kunt er lekker zwemmen in binnen- en buitenbaden en deelnemen aan allerlei activiteiten van het entertainmentteam. Je ontvangt er ook een gratis Attractiepas, waarmee je toegang hebt tot safaripark Beekse Bergen én de Light Safari! Actie van de Dag biedt aanzienlijke kortingen op een midweek of weekend voor vier personen (tot -42%) en op een midweek of weekend voor zes personen (tot -13%). Een aantrekkelijk aanbod voor de voorjaarsvakantie!

Light Safari Beekse Bergen: periode, locatie, openingsuren, extra info

  • Periode: vanaf 7/12/2023 tot en met 25/02/2024 van donderdagavond tot zondagavond. Tijdens de kerstvakantie (23/12 – 07/01) en voorjaarsvakantie (10/02 – 25/02) elke avond. 
  • Openingsuren: vanaf 17 u tot 21u30
  • Locatie: safaripark Beekse Bergen, Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek
  • Extra info: op de website van het safaripark

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.