Wandeling bij de waterval van Reinhardstein en de Bayehon

Het is een fantastisch landschap om in te wandelen: het dal van de Warche, ten noordoosten van het Ardense stadje Malmedy. Deze wandeling bij de waterval van Reinhardstein en de waterval van de Bayehon is 13,5 kilometer lang. Je komt niet alleen langs beide watervallen, maar ook langs het vermaarde kasteel van Reinhardstein en de stuwdam van Robertville. Een pittige wandelroute voor Ardennenliefhebbers, waarbij je de hoogste waterval van België mag bewonderen en een heropgebouwde burcht bezoeken!  

Kasteel van Reinhardstein wandeling waterval
De wandelroute komt ook langs het bekende kasteel van Reinhardstein

Wandeling bij de waterval van Reinhardstein en de waterval van de Bayehon 

Hoewel de watervallen van Coo ongetwijfeld de bekendste watervallen zijn in België, zijn het niet de hoogste. De titel van hoogste Belgische waterval gaat naar de waterval van Reinhardstein, die aan de voet van het kasteel van Reinhardstein (of ‘burcht Reinhardstein‘) zo’n 60 meter de diepte in stort. Zowel de waterval als het kasteel liggen in de vallei van de rivier de Warche, op het grondgebied van Ovifat, een deelgemeente van Weismes. In Longfaye, niet ver van de burcht Reinhardstein, vind je de waterval van de Bayehon. Voor kajakkers is dit de hoogst bevaarbare waterval in België. Op deze wandeling bij de waterval van Reinhardstein krijg je beide ‘cascades’ te zien en kun je bovendien de burcht Reinhardstein bezoeken. Wie alleen geïnteresseerd is in de waterval en het kasteel van Reinhardstein, kan de wandeling inkorten tot 9,5 kilometer. 

Kaart wandeling bij de waterval van Reinhardstein

(Kaartgegevens: OpenStreetMap)      

Begin- en eindpunt

Chalet du Barrage, Rue du Barrage, Weismes (Waimes), vlak bij de stuwdam van Robertville

Coördinaten vertrek- en eindpunt

N: 50.452055° O: 6.107687°

Afstand

13,5 kilometer, eventueel in te korten tot 9,5 kilometer

Parkeren

Op de parking bij het Chalet du Barrage

Toegankelijkheid voor rolstoelen

De route is niet geschikt voor rolstoelgebruikers

Bezienswaardigheden

Waterval van Reinhardstein, burcht Reinhardstein, waterval van de Bayehon, samenvloeiing van de Bayehon met de Warche, Nez de Napoléon, schitterend natuurschoon in de valleien van de Warche en de Bayehon

Eten en drinken

Chalet du Barrage (bij het begin- en eindpunt); Le Moulin du Bayehon, Route du Bayehon 64, Malmedy

Gpx- en pdf-bestanden van deze wandeling bij de waterval van Reinhardstein

Raak de weg niet kwijt in de vallei van de Warche! We raden ten zeerste aan om in deze bosrijke omgeving, met tal van kleine paadjes, gps-navigatie op smartphone of wandel-gps te gebruiken. Hieronder kun je het gpx-bestand van deze wandeling downloaden. Even Op Stap biedt ook twee pdf-bestanden aan met een gedetailleerde wandelkaart en de tekst en afbeeldingen van dit artikel. Deze pdf-bestanden kun je gemakkelijk afprinten of bekijken op je smartphone. Voor het gpx-bestand en de twee pdf-bestanden samen vragen wij een kleine bijdrage van 1,95 euro. De bestanden zijn onmiddellijk beschikbaar na online betaling.  

Vertrekken bij de stuwdam van Robertville

Als begin- en eindpunt van deze wandeling bij de waterval van Reinhardstein kozen we de parking van het Chalet du Barrage, een horecazaak vlak bij de stuwdam van Robertville. Let op: trek stevige wandelschoenen aan! De wandelroute is best pittig: hier en daar moet je over rotsblokken klauteren, een steile helling opklimmen of langs een rotsachtig pad sterk afdalen. Voor wie het gewend is om in de Ardennen of andere bergachtige streken te wandelen, levert deze tocht echter geen problemen op. Wandel naar het andere uiteinde van de stuwdam, waarbij je rechts het stuwmeer ziet en links de diepe vallei van de Warche, een zijriviertje van de Amblève. 

Stuwdam van Robertville wandeling waterval Reinhardstein
Stuwdam van Robertville: 54 meter hoog

De stuwdam van Robertville, 54 meter hoog, werd gebouwd in de periode 1925-1928. Het stuwmeer heeft een oppervlakte van 67 hectaren en voorziet de gemeente Malmedy van drinkwater. Water van het stuwmeer voedt bovendien de hydro-elektrische centrale van Bévercé (zo’n 5,5 kilometer verderop), waar drie alternatoren jaarlijks gemiddeld 21,5 gigawattuur elektrisch vermogen opwekken. De stuwdam en het stuwmeer zorgen er ook voor dat het debiet van de Warche stabiel blijft, zodat overstromingen vermeden worden. Als je het andere uiteinde van de stuwdam hebt bereikt, sla je af naar links, het Staatsbos van de Warche (Forêt de la Warche) in.   

Volg de wegwijzers 'Reinhardstein' in het Staatsbos van de Warche

Je wandelt over een smal paadje in een gemengd bos. Bij een eerste splitsing van paden neem je het linkse pad, in de richting van de wegwijzer ‘Reinhardstein’. Bij een tweede splitsing neem je het rechtse pad (ook weer een wegwijzer ‘Reinhardstein’). Ca. 200 meter verder, bij een trapje aan je rechterzijde, geeft de wegwijzer aan dat je haaks rechtsaf moet gaan. Nog eens 100 meter verder steek je het houten bruggetje over het beekje Ruisseau du Chèneu over. Het water van dit beekje stort een eindje verderop 60 meter naar omlaag in de Warche, en vormt zo de waterval van Reinhardstein. Voorbij het bruggetje ga je echter eerst haaks naar links, voor een bezoek aan het kasteel van Reinhardstein.  

Links de weg naar Burcht Reinhardstein, rechts het steile pad naar de waterval

Op zoek naar een vakantiehuisje in de Ardennen? 

De Burcht Reinhardstein: hoogst gelegen kasteel in België

De Burcht Reinhardstein, of kasteel van Reinhardstein, is naar verluidt het hoogst gelegen kasteel in België. De heropgebouwde burcht ligt op een rotspunt in de vallei van de Warche, op een hoogte van ca. 460 meter boven de zeespiegel. Al in 1354 verrees er op dit strategische punt in de Warchevallei een eerste burcht, gebouwd in opdracht van ene Renaud van Waimes. De burcht kwam in de loop der eeuwen door erfenissen en huwelijken in handen van diverse families, onder meer de geslachten Nassau en Metternich. In 1812 werd de burcht verkocht aan een sloopbedrijf en vervielen de gebouwen tot een ruïne. Het zou nog tot 1969 duren tot de wederopbouw van de burcht begon. 

Kasteel van Reinhardstein wandeling waterval
Burcht Reinhardstein: heropgebouwd vanaf 1969

De heropbouw van Burcht Reinhardstein hebben we niet te danken aan een overheidsinstelling, maar aan een particulier persoon: professor Jean Overloop. Deze Brusselse hoogleraar gebruikte een groot deel van zijn privékapitaal om de burcht in de stijl van de Eifelburchten gedeeltelijk terug op te richten. Het huidige kasteel is geen exacte restauratie van de originele middeleeuwse burcht, maar een doordachte en aangepaste reconstructie. Jean Overloop bewoonde het kasteel tot aan zijn dood in 1994. Drie jaar later werd zijn stoffelijk overschot herbegraven in een kerker onder de noordelijke toren. 

Kasteel van Reinhardstein waterval wandeling
De Burcht Reinhardstein kan bezocht worden met een gids

De vzw Reinhardstein beheert tegenwoordig het kasteel. Jaarlijks gaan er tal van evenementen door, waaronder middeleeuwse feesten. In de kersttijd worden prachtige kerstdecors aangebracht in de vertrekken van de burcht. Je kunt de burcht onder leiding van een gids bezoeken. Een uitgebreide beschrijving van een bezoek aan het kasteel vind je op onze webpagina ‘Burcht Reinhardstein: heerser over de Warche‘. 

Burcht Reinhardstein wandeling bij waterval
Vanaf het pad naar de waterval heb je een mooi zicht op de Burcht Reinhardstein

Wandeling bij de waterval van Reinhardstein: langs rotsachtige steile paadjes

Na je bezoek aan het kasteel wordt het tijd om naar de waterval van Reinhardstein te trekken. Het wandelpad ernaartoe mag best ‘uitdagend’ genoemd worden. Verlaat het kasteeldomein via de toegangsweg en neem het eerste pad aan je linkerzijde, bij de wegwijzer ‘Cascade’. Het rotsachtige pad loopt eerst steil omhoog. Aan je linkerzijde heb je een mooi uitzicht op de Burcht Reinhardstein. Neem bij de eerste splitsing het smalle pad links, aangegeven door het bordje ‘Cascade’. Bij een tweede splitsing blijf je het rechtse pad volgen, goed lettend op uitstekende rotsen en boomwortels. Wandel voort op het bochtige pad tot een bordje ‘Cascade’ je haaks naar links stuurt. Vanaf daar loop je langs de rechteroever van de Warche, met de rivier aan je rechterzijde. 

Pad naar de waterval langs de rechteroever van de Warche

Een eindje verderop kom je aan een houten brug over de Warche. Hier kun je twee kanten op. Wie de veiligste en minst avontuurlijke weg wil kiezen, gaat de brug over en klautert de linkeroever van de Warche op. Vanaf daar volg je weer de wegwijzers ‘Cascade’. Ongeveer 80 meter verder sta je vanop de linkeroever oog in oog met de hoogste waterval van België: de waterval van Reinhardstein. Over het algemeen is het debiet van de cascade niet zo groot en zie je, zeker in de zomer, een dun stroompje water dat 60 meter lager in de Warche terechtkomt. Verwacht dus geen bruisende watermassa’s die oorverdovend naar beneden storten, maar eerder een fijne, elegante waterval in een fraaie natuurlijke omgeving. Keer langs dezelfde weg terug naar de brug over de rivier. 

De waterval van Reinhardstein is de hoogste in België

Bij droog weer en lage waterstand van de Warche kun je ook een avontuurlijker route kiezen, die je tot vlak bij de waterval brengt. Wandel bij de brug gewoon rechtdoor en blijf de rechteroever volgen, waarbij je van het ene rotsblok naar het andere stapt, rakelings langs de rivier. Zo kom je tot op enkele meters afstand van de waterval. 

Via de rechteroever van de Warche kun je vlak bij de waterval komen

Je keert langs dezelfde weg terug of je steekt via rotsblokken de rivier over, om langs de linkeroever terug naar de houten brug te gaan. Bij warm en droog weer kan dit ook voor kinderen best een prettige tocht zijn, maar doe dit alleen bij een lage waterstand van de rivier

Het laagste punt van de waterval, waar het water in de Warche stroomt

Langs de valleien van de Warche en de Bayehon

Vallei van de Warche

De wandeling bij de waterval van Reinhardstein gaat nu verder langs de diep ingesneden en prachtige vallei van de Warche. Loop vanaf de houten brug over de Warche langs hetzelfde pad op de rechteroever terug een eindje in de richting waar je daarstraks vandaan kwam. Bij de kruising met het paadje rechts dat naar het kasteel van Reinhardstein loopt, sla je scherp rechts af (wegwijzer ‘Reinhardstein’). Volg het pad in de richting van het kasteel over een afstand van zo’n 20 meter, en sla dan scherp af naar links. Dit smalle pad loopt steil omhoog langs de flank van de vallei.    

De route loopt voort over de steile flank van de Warchevallei

Blijf het wandelpad op de flank van de Warchevallei rechtdoor volgen en negeer alle zijpaden. Je loopt eerst door dichte bossen aan je linker- en rechterzijde. Wanneer je aan je linkerzijde het bos voorbij bent, moet je beslist even omkijken. Je ziet het beboste, diepe dal van de Warche en in de verte ontwaar je het kasteel van Reinhardstein.

Dal van de Warche met kasteel Reinhardstein
De vallei van de Warche met in de verte het kasteel van Reinhardstein

Vallei van de Bayehon

Waar het wandelpad een haakse bocht naar rechts maakt, verlaat je de vallei van de Warche en kom je in de vallei van de Bayehon. Blijf het wandelpad rechtdoor volgen en negeer ook in deze omgeving alle zijpaden. De Ruisseau de Bayehon is een riviertje dat ontspringt op het plateau van de Hoge Venen en 8,4 kilometer verder in de Warche uitmondt. Straks zul je vlak bij de samenvloeiing van de Bayehon en de Warche komen, maar eerst volg je de vallei van de Bayehon in stroomopwaartse richting. Op sommige plaatsen loop je op een vlakte begroeid met varens of lage sparrenbomen, op andere plaatsen moet je door donkere loof- en naaldbossen. 

Sparrenbos in de vallei van de Bayehon

Blijf het pad rechtdoor volgen, tot je aan je linkerzijde een houten blokhut ziet, met een vijvertje ervoor. Wandel verder over het pad zodat je de blokhut aan je linkerzijde passeert. Voorbij de blokhut gaat de weg eerst haaks naar rechts (negeer het zijpad links) en zo’n 70 meter verder terug haaks naar links. De weg komt uit op een T-splitsing, waar je naar rechts gaat. Aan je linkerzijde passeer je het vakantieverblijf ‘La Terrasse du Bayehon’. Ga verder tot aan de (vrij drukke) verkeersweg Route du Bayehon, die Ovifat verbindt met Longfaye. 

Via dit bospad vermijd je de drukke verkeersweg Route du Bayehon

Bij de Route du Bayehon ga je naar links. Omdat er op deze verkeersweg in het toeristisch seizoen vrij veel autoverkeer is, sla je na 70 meter alweer rechtsaf, een smal bospad in. Let op: het pad is niet goed zichtbaar vanaf de weg en loopt vanaf de weg erg steil het bos in! Na ongeveer 130 meter kruist het bospad opnieuw de Route du Bayehon, die je voorzichtig oversteekt. Aan de andere zijde van de verkeersweg loopt het bospad verder tot aan een kruising van wandelpaden. Vlakbij bevindt zich brasserie-restaurant Le Moulin du Bayehon, waar je eventueel wat kunt eten of drinken. Wie kiest voor de verkorte wandeling van 9,5 kilometer, gaat hier naar links en volgt de oever van de Bayehon stroomafwaarts. Deze verkorte wandeling wordt verder in dit artikel beschreven bij ‘Van Le Moulin du Bayehon naar de monding van de Bayehon‘. 

Pad naar waterval van de Bayehon Wandeling Reinhardstein
Het brede wandelpad langs de Bayehon naar de waterval

Naar de waterval van de Bayehon

Breed wandelpad langs de oever

Wandelaars die ook de waterval van de Bayehon willen zien, slaan rechts af en volgen het brede pad langs de rivier in stroomopwaartse richting. Vanaf dit punt is het iets minder dan twee kilometer wandelen naar de waterval. Vanaf de waterval kom je langs precies dezelfde weg terug. Dit brengt de totale lengte van deze wandeling bij de waterval van Reinhardstein en de Bayehon op ca. 13,5 kilometer. Het brede, goed toegankelijke wandelpad kruist na ca. 160 meter nogmaals de verkeersweg Route du Bayehon. Steek de weg over en loop rechtdoor langs de oever van de Bayehon. Blijf steeds de oever volgen en negeer alle zijpaden

De Bayehon ontspringt in de Hoge Venen en mondt uit in de Warche

Oversteekplaatsen langs de route

Het wandelpad steekt een aantal keer de rivier over. Je loopt dus beurtelings op de linker- en de rechteroever van de rivier. Op alle oversteekplaatsen is een houten bruggetje voorzien, maar bij lage waterstand kun je even goed via rotsblokken in de rivier aan de overkant geraken. Bij warm weer en lage waterstand is het overigens aangenaam om door het frisse water te waden, iets wat kinderen en jongeren dan ook veelvuldig doen. Merk ongeveer halverwege de route aan je rechterzijde de opvallende steile rotsformatie op, die ettelijke meters boven het pad uitrijst.  

Opvallende rotsformatie rechts van het wandelpad

Waterval van de Bayehon: hoogst bevaarbare waterval

Het laatste deel van de wandelroute naar de waterval van de Bayehon gaat over een erg rotsachtig pad. Op het einde daarvan kun je de waterval in een mooie, diep ingesneden kloof, zien liggen. Je kunt naar beneden klauteren om zo dicht mogelijk bij de waterval te komen. In hartje zomer, wanneer het debiet van de Bayehon erg laag is, mag je vanzelfsprekend geen kolkende en bruisende watermassa’s verwachten. 

De waterval van de Bayehon in de zomer, bij laag waterdebiet

Toen Even Op Stap er in de zomer langskwam, waren er zelfs kinderen in het ondiepe water bij de waterval aan het spelen. De waterval is negen meter hoog. Hij wordt beschouwd als de hoogste bevaarbare natuurlijke waterval voor kajakkers in België, dit uiteraard alleen in perioden met voldoende waterdebiet. Na je bezoek aan de waterval van de Bayehon keer je via dezelfde weg terug naar de kruising van wandelpaden bij brasserie-restaurant Le Moulin du Bayehon

Waterval van de Bayehon
In de zomer kun je baden in het ondiepe water vlak bij de waterval

Wandeling bij de waterval van Reinhardstein: van de Bayehon terug naar de Warche

Van Le Moulin du Bayehon naar de samenvloeiing van de Bayehon met de Warche

Vanaf brasserie-restaurant Le Moulin du Bayehon lopen de lange wandelroute (13,5 kilometer) en de korte wandelroute (9,5 kilometer) weer samen. Als je kijkt naar de toegangsweg tot Le Moulin du Bayehon, neem dan het wandelpad aan je linkerzijde. Volg de richting Xhoffraix en Robertville, aangegeven door een oude houten wegwijzer. Het wandelpad volgt heel de tijd de oever van de Bayehon tot aan de samenvloeiing met de Warche. 

Wegwijzer wandelpad Bayehon Wandeling bij de waterval van Reinhardstein
Een oude wegwijzer geeft de juiste richting aan naar Xhoffraix en Robertville

Eerst passeer je aan je rechterzijde het terras van het brasserie-restaurant met enkele vijvertjes. Op verschillende plaatsen op de route moet je de Bayehon oversteken naar de andere oever. Dat kan steeds via een houten brug, maar als het waterpeil voldoende laag staat, kun je ook oversteken via rotsblokken in de rivier. De Bayehon stroomt door een schitterende, diep ingesneden vallei met hier en daar een klein watervalletje. 

Bij laag waterpeil kun je de Bayehon via rotsblokken oversteken
Watervalletje in de Bayehon

De samenvloeiing van de Bayehon met de Warche

Ongeveer twee kilometer voorbij Le Moulin du Bayehon vloeit de Bayehon samen met de Warche. Vlak voor de samenvloeiing zie je aan je linkerzijde een houten brug over de Bayehon, de Pont Benoît Servais. De brug is genoemd naar Benoît Servais (1948 – 2020), die een belangrijke rol heeft gespeeld in de toeristische ontwikkeling van de streek. Hij ligt ook aan de basis van het uitgebreide wandelnetwerk in de omgeving van Malmedy en Waimes. Je moet de brug niet over, loop gewoon rechtdoor tot je na enkele tientallen meters bij de samenvloeiing van de Bayehon en de Warche komt.  

Gedenplaat Benoît Servais Wandeling waterval Reinhardstein
Gedenkplaat voor Benoît Servais bij de gelijknamige brug over de Bayehon

Op het punt waar de Bayehon en de Warche samenvloeien, is de bodem met rotsstenen bedekt. Bij warm weer en laag waterpeil is dit een gedroomde speelplaats voor kinderen die hier naar hartenlust kunnen pootjebaden in het frisse rivierwater. Bij de samenvloeiing staan ook een aantal tafels en zitbanken, een perfecte locatie voor een picknick. 

Samenvloeiing van de Bayehon (links) met de Warche

Van de Warche naar de rotspunt Nez de Napoléon

Voorbij de samenvloeiing van de Bayehon met de Warche gaat deze wandeling bij de waterval van Reinhardstein terug een bergflank op, richting Nez de Napoléon. Volg nog even de rechteroever van de Warche, tot aan een bruggetje over de rivier. Een houten wegwijzer geeft verschillende richtingen en wandelpaden aan. Steek het bruggetje over, in de richting van ‘Robertville par les crêtes’ en ‘Malmedy par les crêtes’. Zo’n vijftig meter verder zie je opnieuw de samenvloeiing van de Warche en de Bayehon, maar nu vanaf de linkeroever van de Warche.  

Brug over de Warche wandeling waterval Reinhardstein
Via dit bruggetje steek je de Warche over naar de andere oever

Het smalle wandelpad maakt een bocht van 180 graden en loopt steil de helling op (negeer de zijpaden aan je linkerzijde). Geniet van het ongeëvenaarde panorama van de vallei van de Warche rechts van jou. Ongeveer 500 meter verder neem je scherp links het wandelpad dat nog hoger de bergflank op loopt. De vallei van de Warche ligt vanaf dit punt aan je linkerzijde. Volg verder het smalle wandelpad zo dicht mogelijk langs de rand van de bergflank en negeer alle zijpaden rechts van jou. 

Vallei van de Warche Wandeling waterval Reinhardstein
Opnieuw de bergflank op met zicht op de Warchevallei

Aan je linkerzijde zie je een aantal vooruitstekende rotspunten die hoog boven de Warchevallei uittorenen. De bekendste rotspunt is de Nez de Napoléon (de ‘Neus van Napoleon’). Rond 1805 werd dit gebied in kaart gebracht door Franse militairen, in opdracht van Napoleon die toen over het huidige Belgische grondgebied heerste. Op de kaarten werd de rotspunt de ‘Nez’ genoemd (de ‘Neus’). Later werd de naam van Napoleon eraan toegevoegd, als herinnering aan de Franse heerschappij over deze regio. De Nez de Napoléon is een van de bekendste uitzichtpunten over de vallei van de Warche

Nez de Napoléon Wandeling bij waterval Reinhardstein
Rotspunt Nez de Napoléon: beroemd uitzichtpunt over de Warchevallei

Laatste deel van de wandeling bij de waterval van Reinhardstein: terug naar de stuwdam

Voorbij de Nez de Napoléon begin je aan het laatste stuk van deze wandeling bij de waterval van Reinhardstein. Aan je linkerzijde zie je op sommige plaatsen het kasteel van Reinhardstein terug opdoemen. Een eindje verderop kom je bij een T-splitsing, waar je naar links gaat. Je volgt de richting ‘Reinhardstein’ en ‘Barrage’, aangegeven door een houten wegwijzer op de T-splitsing. 

Wegwijzer Wandeling waterval Reinhardstein
Volg bij deze wegwijzer de richting 'Reinhardstein' en 'Barrage'

Volg vanaf dit punt het wandelpad rechtdoor en negeer alle zijpaden die naar links lopen. De wegwijzers naar ‘Barrage’ tonen je de weg terug naar de stuwdam. Hier en daar merk je links de torens van het kasteel van Reinhardstein op. Het laatste deel van de route loopt door een dicht bos van sparrenbomen. Uiteindelijk bereik je terug het Chalet du Barrage bij de stuwdam van Robertville, het begin- en eindpunt van deze wandeling bij de waterval van Reinhardstein en de Bayehon.  

Sparrenbos wandeling waterval Reinhardstein
Het laatste deel van de route door een dicht sparrenbos

Download ons Ardennenpakket!

Zijn de Belgische Ardennen ook jouw favoriete wandelbestemming? Download ons pakket met tien wandelingen in en rond Ardense steden en dorpen:

Van alle wandelingen ontvang je het gpx-bestand voor gps-navigatie en de pdf-bestanden met wandelkaart, tekst en afbeeldingen van het artikel. Voor al deze bestanden samen vragen wij een bijdrage van 4,95 euro. Je kunt de bestanden onmiddellijk downloaden na online betaling. 

Info

Wandeling bij de waterval van Reinhardstein en de Bayehon: extra info

Voor bijkomende informatie over de bezienswaardigheden op deze wandeling kun je onder meer terecht op volgende websites: 

Graag uw reactie over deze pagina!

Beste bezoeker van deze webpagina, 

De redactie van Even Op Stap heeft deze pagina met zorg samengesteld. Maar… wij blijven ook maar mensen. Hebt u een fout ontdekt in de tekst? Is de beschrijving niet duidelijk? Zijn sommige attracties / gebouwen / wandelpaden niet meer toegankelijk? Laat het ons weten!

Uiteraard zijn alle suggesties voor nieuwe onderwerpen, daguitstapjes en wandelingen van harte welkom!

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.