Wandeling in Kanne: sneeuwklokjes in de Jekervallei

Het is een prachtig gebied om te wandelen: de omgeving van het Belgisch-Limburgse grensdorpje Kanne en de vallei van de rivier de Jeker. Deze wandeling in Kanne en de Jekervallei is 7,8 kilometer lang en loopt langs het Nederlandse terrassenkasteel Neercanne, de Cannerberg, de Sint-Pietersberg en de voormalige kalksteengroeve van ENCI. In de maanden februari en maart bloeien de wilde sneeuwklokjes uitbundig rond het kasteel Neercanne en op sommige plaatsen in het Jekerdal.    

Sneeuwklokjes wandeling in Kanne
In februari en maart bloeien er wilde sneeuwklokjes rond kasteel Neercanne en de Jekervallei

Wandeling in Kanne en de Jekervallei: mergelstreek op de grens tussen België en Nederland 

Het Belgisch-Limburgse grensdorpje Kanne is een perfect vertrekpunt voor deze mooie wandeling van 7,8 kilometer in de mergelstreek ten zuiden van Maastricht. De route loopt over de Cannerberg en de Sint-Pietersberg, passeert oude mergelgroeven, het kasteel Neercanne, een voormalig NAVO-hoofdkwartier in de Cannerberg en de voormalige groeve van cementbedrijf ENCI. In alle seizoenen is deze schilderachtige wandeling in Kanne en de Jekervallei aangenaam en leerrijk, maar in februari en maart geven bloeiende wilde sneeuwklokjes een extra dimensie aan de wandeltocht.     

Wandelkaart Kanne

(Kaartgegevens: OpenStreetMap)      

Vertrek- en eindpunt

Parkeerterrein Statieplein, Statiestraat, Kanne

Coördinaten vertrek- en eindpunt

N: 50.81378° O: 5.66917°

Afstand

7,8 kilometer

Parkeren

Op het parkeerterrein Statieplein

Toegankelijkheid voor rolstoelen

De route is niet geschikt voor rolstoelgebruikers

Bezienswaardigheden

Heilig Grafkapel, Cannerberggroeve, Kasteel Neercanne, nederzetting Bandkeramiekers, voormalig NAVO-hoofdkwartier, Jezuïetenberg, Duivelsgrot, voormalige ENCI-groeve, sneeuwklokjes (in de bloeiperiode)

Eten en drinken

Meerdere horecazaken in Kanne, Châlet d'n Observant

Gpx- en pdf-bestanden van deze wandeling

Raak de weg niet kwijt in Kanne en de Jekervallei! Wie wil wandelen met gps-navigatie op smartphone of wandel-gps, kan hieronder het gpx-bestand van deze wandeling downloaden. Even Op Stap biedt ook drie pdf-bestanden aan met:

  • een gedetailleerde wandelkaart
  • een stap-voor-staproutebeschrijving
  • de tekst en afbeeldingen van dit artikel

Deze pdf-bestanden kun je gemakkelijk afprinten of bekijken op je smartphone. Voor het gpx-bestand en de drie pdf-bestanden samen vragen wij een kleine bijdrage van 1,95 euro. De bestanden zijn onmiddellijk beschikbaar na online betaling.  

Van Kanne naar het kasteel Neercanne

Een gedetailleerde stap-voor-staproutebeschrijving kun je downloaden vanaf deze webpagina. Het vertrek- en eindpunt van deze wandeling in Kanne en de Jekervallei is het (gratis) parkeerterrein Statieplein in de Statiestraat te Kanne. Vanaf daar wandel je via de Statiestraat en de straat Muizenberg naar de eerste bezienswaardigheid op de route: de Heilig Grafkapel.   

Interieur Heilig Grafkapel wandeling in Kanne
Interieur van de Heilig Grafkapel in Kanne

Ene Herman Jekermans, een timmermanszoon uit Kanne, bouwde de oorspronkelijke kapel in 1647. Hij deed dit als dank voor een behouden terugkomst na een reis naar het Heilig Land. De kapel raakte zwaar beschadigd in de Tweede Wereldoorlog en werd in 1960 terug opgebouwd. In 1995 volgde opnieuw een grondige restauratie. Volg de straat Muizenberg tot je aan je rechterzijde de ingang van de Cannerberggroeve tegenkomt.    

Ingang van de Cannerberggroeve

De Cannerberggroeve is een voormalige mergelsteengroeve met een zeer uitgebreid gangenstelsel in de Cannerberg. Reeds vanaf het einde van de middeleeuwen werd er uit de Cannerberg, een kalksteenheuvel ten zuiden van Maastricht, mergel gewonnen. Net voor de Cannerberggroeve ga je haaks naar rechts, een steil pad op richting kasteel Neercanne. Bemerk grenspaal 69: je bevindt je vanaf hier op Nederlands grondgebied.   

Kasteel Neercanne
Kasteel Neercanne is het enige terrassenkasteel in Nederland

Kasteel Neercanne is het enige terrassenkasteel in Nederland, gebouwd op aangelegde terrassen tegen de helling van de Cannerberg. Al in de veertiende eeuw stond hier een kasteel, maar het huidige gebouw werd opgericht in 1698. Het diende als lustslot voor de militair commandant van de vesting Maastricht, baron Van Dopff.  Tegenwoordig is in het kasteel een gerenommeerd restaurant gevestigd: Château Neercanne.    

De zuidelijke toegangspoort van kasteel Neercanne

Ga door de poort en wandel over het binnenhof van het kasteel. Het gebouw bestaat vrijwel volledig uit mergelsteen, behalve de schoorstenen en de deur- en raamomlijstingen. Zo’n honderd meter verder verlaat je het kasteeldomein via de noordelijke toegangspoort. In de bloeiperiode van sneeuwklokjes (februari – maart) moet je voorbij de toegangspoort vooral de helling aan je rechterzijde bekijken: de sneeuwklokjes vormen daar vaak prachtige witte bloemtapijten.   

De sneeuwklokjes komen in bloei op de hellingen bij kasteel Neercanne

3e editie van de Internationale Mineralenbeurs Zuid-Limburg voor mineralen, gesteenten, fossielen, edelstenen, meteorieten en sieraden in het prachtige kasteel Vaeshartelt in Maastricht. Met ca. 30 handelaren uit Nederland, België en Duitsland welke de beste waren zullen tentoonstellen.

De kans om een wereld van adembenemende mineralen te verkennen, deel te nemen aan educatieve ervaringen en in contact te komen met medeliefhebbers. Tegelijk bestaat de mogelijkheid te genieten van de historische omgeving, bar, bistro en restaurant van het kasteel.

Kijk voor meer informatie op: www.finkminerals.com

Tijd: 10:00 uur – 17:00 uur

Locatie: Kasteel Vaeshartelt / Weert 9 / 6222PG Maastricht

Entree: €5 (tot 12 jaar gratis)
Parking gratis

Wandeling in Kanne: naar de top van de Cannerberg en het NAVO-hoofdkwartier

Nadat je het kasteeldomein hebt verlaten (en in februari-maart de wilde sneeuwklokjes hebt bewonderd op de hellingen rond het kasteel), sla je 30 meter voorbij de kasteelpoort haaks linksaf. Ga het trapje op en volg ca. 200 meter het pad op de berghelling boven het kasteel. Dit levert een mooi uitzicht op over het kasteel, het dorpje Kanne en het dal van de kronkelende Jeker.            

Jekervallei wandeling in Kanne
Uitzicht over het kasteel en het dal van de Jeker

Bij een T-kruising van paden ga je naar links. Het pad loopt door het bos op de Cannerberg. Blijf het pad rechtdoor volgen; na ongeveer 300 meter bereik je de rand van het bos en de top van de Cannerberg. Het wandelpad buigt hier naar rechts en loopt evenwijdig met het bos aan je rechterzijde. Volg het pad nog zo’n 200 meter en neem dan een pad links dat naar de archeologische vindplaats van een nederzetting van Bandkeramiekers loopt.   

Nederzetting Bandkeramiekers wandeling in Kanne
Plattegrond van een woning van Bandkeramiekers, uitgebeeld met Maaskeien

De Bandkeramiekers waren een prehistorisch volk uit de periode 5500 – 4400 vóór Christus. Archeologen vonden op deze locatie op de Cannerberg de resten van een Bandkeramische nederzetting. De plattegrond van een huis is uitgebeeld met Maaskeien. Ook leemkuilen, een vuursteenwerkplaats en een prehistorische moestuin zijn aangegeven. Volg het wandelpad naar het cirkelvormige pad rond een bosje, en kies vervolgens het pad dat schuin rechts terug het bos in loopt. Daal via de bospaden de Cannerberg af tot aan de geasfalteerde Van Dopfflaan. Op de bermen van de bospaden maak je in februari-maart veel kans om bloeiende wilde sneeuwklokjes te zien. Ga op de Van Dopfflaan naar links, tot aan de ingang van het voormalige NAVO-hoofdkwartier.         

NAVO-hoofdkwartier Wandeling in Kanne
De ingang van het voormalige NAVO-hoofdkwartier in de Cannerberg

NAVO-hoofdkwartier, Jezuïetenberg en Sint-Pietersberg   

Het ultrageheime NAVO-hoofdkwartier in de Cannerberg werd opgericht in 1955 in een voormalige mergelgroeve. Vanaf 1963 tot 1992 was het hoofdkwartier permanent bemand. Het complex was een belangrijk militair communicatiecentrum. Vanaf hier werden offensieve militaire operaties en de luchtverdediging van het noordelijke deel van West-Duitsland gecoördineerd. Na de sluiting in 1992 besloot de Nederlandse regering om het complex te saneren (verwijdering asbest). Sinds 2013 kan het publiek het complex bezoeken tijdens een geleide excursie.     

NAVO-hoofdkwartier Cannerberg
Tegenwoordig kan het voormalige hoofdkwartier onder leiding van een gids bezocht worden

Wandel voorbij het NAVO-hoofdkwartier nog ca. 40 meter verder, waar de Van Dopfflaan een bocht naar rechts maakt. Aan je linkerzijde zie je de toegang tot de zogenaamde Jezuïetenberg.  Dit is eveneens een voormalige mergelgroeve. Jezuïeten uit Maastricht gebruikten de groeve in de periode 1880 – 1967 als een soort ontspanningsoord. Ze maakten houtskooltekeningen op de wanden en creëerden fraaie sculpturen uit mergelsteen. De Jezuïetenberg kan onder leiding van een gids bezocht worden.  

Jezuïetenberg Wandeling Kanne
Toegang tot de Jezuïetenberg

Volg de haakse bocht naar rechts in de Van Dopfflaan, richting Cannerweg en Jeker. Steek de Cannerweg dwars over en wandel via het onverharde Jezuïetenpad naar een bruggetje over de Jeker. De rivier de Jeker ontspringt in de buurt van Borgworm, stroomt door Haspengouw en mondt uit in de Maas bij Maastricht. Blijf het Jezuïetenpad volgen tot je aan de verharde Mergelweg komt. Daar ga je naar rechts en na zo’n 130 meter ga je terug naar links, de onverharde Poppelmondeweg in, richting Sint-Pietersberg.       

Brug Jeker wandeling in Kanne
Bruggetje over de Jeker, die bij Maastricht in de Maas uitmondt

De Poppelmondeweg loopt omhoog op de flank van de Sint-Pietersberg. Als je achter je kijkt, heb je een mooi uitzicht op het Jekerdal en het kasteel Neercanne. De Sint-Pietersberg is net als de Cannerberg geen echte berg, maar een kalksteenheuvel. Al vele eeuwen lang wordt er mergel uit de Sint-Pietersberg gehaald. Het bedrijf ENCI (Eerste Nederlandse Cement Industrie) begon rond 1926 met het afgraven van de heuvel en het winnen van mergel voor de productie van cement. De Poppelmondeweg loopt langs de rand van de ENCI-groeve

ENCI-groeve Wandeling in Kanne
Een blik op de ENCI-groeve

Wandeling in Kanne: naar de Sint-Pietersberg met Duivelsgrot en ENCI-groeve

Zet je wandeling in Kanne en omgeving voort op de Sint-Pietersberg. Volg de Poppelmondeweg over een afstand van ca. 590 meter. Aan je linkerzijde zie je de rand van de ENCI-groeve, aan je rechterzijde bevindt zich grasland. Neem een wandelpad schuin rechts, dat evenwijdig loopt met de Poppelmondeweg. Na zo’n 120 meter kom je aan de rand van een bos, waar je haaks naar rechts de heuvel afdaalt. Voorbij het bos ga je terug 130 meter naar links, tot bij de Duivelsgrot.    

De Duivelsgrot: geen grot, maar oude mergelgroeve

De Duivelsgrot is geen natuurlijke grot, maar een oude mergelgroeve met een gangenstelsel in de Sint-Pietersberg. De voormalige groeve wordt ook wel de Wijngaardgroeve genoemd. Na de mergelwinning werd de Duivelsgrot als stal voor dieren en als opslagplaats gebruikt. Wegens instortingsgevaar is de Duivelsgrot sinds 2021 afgesloten. Volg het pad dat langs de voorzijde van de Duivelsgrot loopt. Na ca. 280 meter ga je bij een T-kruising van wandelpaden haaks naar links, waarna je 50 meter verder terug op de Poppelmondeweg uitkomt.      

ENCI-vijver Wandeling in Kanne
De ENCI-vijver dicht bij de groeve

Ga rechtsaf op de Poppelmondeweg en volg deze een kleine 100 meter. Daarna ga je linksaf op een pad dat op de beboste helling met veel haarspeldbochten naar beneden kronkelt. Vlak voor een vijver aan je linkerzijde ga je opnieuw linksaf, zodat de vijver aan je rechterzijde ligt en de ENCI-groeve aan je linkerzijde. De zogenaamde ENCI-vijver is met name bekend bij karpervissers. Na ongeveer 160 meter zie je aan je linkerzijde Châlet d’n Observant, een taverne en informatiecentrum waar je alles te weten komt over de transformatie van de voormalige ENCI-kalksteengroeve.    

Châlet d'n Observant: taverne en informatiecentrum

ENCI stopte in 2018 met het winnen van mergel uit de Sint-Pietersberg.  In 2020 eindigde definitief de productie van cement in de vestiging. Sindsdien wordt de ENCI-groeve omgevormd tot natuur- en recreatiegebied. Het publiek kan vrij rondwandelen op aangelegde wandelpaden in het domein. Een aanrader is het uitzichtplatform aan de noordelijke zijde van de groeve (bereikbaar via de Luikerweg).  

ENCI-groeve Kanne wandeling
Langs aangelegde wandelpaden kun je de voormalige ENCI-groeve vrij bezoeken

Terug naar het vertrekpunt van deze wandeling in Kanne en de Jekervallei

Voorbij Châlet d’n Observant ga nog ca 100 meter verder, met de industriële installaties van ENCI aan je linkerzijde. Als je de parking aan je rechterzijde gepasseerd bent, sla je haaks rechtsaf en volg je een wandelpad langs de heuvel D’n Observant. De heuvel D’n Observant (aan je linkerzijde) is een kunstmatige heuvel, ontstaan door het storten van onbruikbare bodemlagen uit de ENCI-groeve. 

Wandelpad langs D'n Observant Kanne wandeling
Het wandelpad loopt langs de kunstmatige heuvel D'n Observant (links)

Blijf het pad, dat zo’n 30 meter stijgt in hoogte, rechtdoor volgen. Voorbij een bocht naar links heb je een mooi uitzicht over het dorpje Kanne en de brug over het Albertkanaal. Loop steeds rechtdoor en negeer alle andere wandelpaden. Als je ongeveer 900 meter op dit pad hebt afgelegd, passeer je opnieuw de Belgisch-Nederlandse grens. Op Belgisch grondgebied heet de weg waarover je wandelt de Silexweg.     

Uitzicht op Kanne en de brug over het Albertkanaal

Volg de Silexweg vanaf de grens over een afstand van ongeveer 600 meter. Bij een kruispunt van paden sla je rechts het pad Castertweg in en wandel je in de richting van het Albertkanaal. Bij een T-kruising ga je naar rechts en volg je de verharde Castertweg, die hier evenwijdig loopt met het Albertkanaal. Na ongeveer 150 meter ga je naar links tot bijna aan de oever van het kanaal. Hier zie je het uiteinde van de duiker waarlangs de Jeker onder het Albertkanaal stroomt.  

Duiker Jeker wandeling in Kanne
Het uiteinde van de duiker waarlangs de Jeker onder het Albertkanaal stroomt

Bij het aanleggen van het Albertkanaal in de jaren dertig van de vorige eeuw, werd beslist om de Jeker in een betonnen koker (een duiker) onder het Albertkanaal door te leiden. Volg vanaf het uiteinde van de duiker het pad op de rechteroever van de Jeker. Na ongeveer 400 meter steek je bij een bruggetje de Jeker over en ga je verder langs de linkeroever. In de periode februari-maart maak je opnieuw veel kans om op de oever bloeiende wilde sneeuwklokjes aan te treffen.   

Sneeuwklokjes oever Jeker wandeling in Kanne
Bloeiende sneeuwklokjes op de linkeroever van de Jeker in februari

Het wandelpad op de linkeroever van de Jeker komt uit op de Oude Tramweg. Ga rechtdoor en steek het kruispunt met de Brugstraat over. Wandel langs de straat Bejats terug naar het parkeerterrein Statieplein, het vertrekpunt van deze wandeling in Kanne en de Jekervallei.    

Info

Wandeling in Kanne en omgeving: extra info 

Op onderstaande websites vind je meer informatie over de bezienswaardigheden die je op deze wandeling in Kanne en omgeving tegenkomt. 

Download ons pakket Voorjaarsbloeiers!

Sta je te popelen om te gaan wandelen tussen kleurrijke wilde voorjaarsbloeiers? Download ons pakket met alle artikelen over wandelingen tussen voorjaarsbloeiers:

Van alle wandelingen ontvang je het gpx-bestand voor gps-navigatie en de pdf-bestanden met wandelkaart en tekst van het artikel. Voor al deze bestanden samen vragen wij een bijdrage van 5,45 euro. Je kunt de bestanden onmiddellijk downloaden na online betaling. 

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.