Winterfoor in Aalst 2023: kermis tijdens carnaval

Het is de eerste grote kermis van dit jaar: de Winterfoor in Aalst 2023. Vanaf 10 tot en met 26 februari staan meer dan 110 attracties en eetkramen verspreid over zes locaties in de stad. Even Op Stap stippelde een kermisroute uit, die je vanaf het station in Aalst langs de zes kermispleinen leidt. De Aalsterse Winterfoor gaat ook door tijdens het wereldberoemde Carnaval in Aalst. 

Grote Markt AAlst Winterfoor 2023
De Winterfoor in Aalst vindt plaats op zes verschillende pleinen

Winterfoor in Aalst 2023: eerste grote kermis van het jaar 

Met de Winterfoor in Aalst 2023 gaat het nieuwe kermisseizoen in Vlaanderen alweer van start. De Aalsterse Winterfoor begint op 10 februari en eindigt op 26 februari 2023. Ook tijdens het wereldberoemde Carnaval in Aalst, op 19 februari, draait de Winterfoor op volle toeren. De kermis is verspreid over zes verschillende pleinen in de stad:  de Grote Markt, de Hopmarkt, het Werfplein, de Houtmarkt, het Esplanadeplein en de Parking Keizershallen.         

Op de Parking Keizershallen staan de meeste attracties

Meer dan 110 attracties en eetkramen wachten op enthousiaste kermisliefhebbers. Ruim twintig attracties zijn van het type ‘grootvermaak’. Op de kleinere pleinen tref je vooral traditionele kermiskramen aan (schietkramen, spelkramen, lunaparken,…) terwijl de grote spectaculaire publiekstrekkers vooral op de Parking Keizershallen te vinden zijn. 

(Kaartgegevens: OpenStreetMap)

De kermisroute voor de Winterfoor in Aalst 2023 

Even Op Stap stippelde voor alle foorgangers een kermisroute uit die je langs de zes kermispleinen leidt, zodat je niets van de kermis hoeft te missen. De route is 3,5 kilometer lang met als begin- en eindpunt het station van Aalst

Download de kermisroute en de attractielijst van de Winterfoor in Aalst 2023!

Volgende bestanden kun je downloaden van deze pagina:
 • De volledige attractielijst van de Winterfoor in Aalst 2023
 • Een gedetailleerde kaart van de kermisroute
 • Een ‘stap-voor-stap’-routebeschrijving met straatnamen
 • Een gpx-bestand voor gps-navigatie
 • De tekst en afbeeldingen van dit artikel
Voor al deze bestanden samen vragen wij een kleine bijdrage van 1,45 euro. De bestanden zijn onmiddellijk beschikbaar na online betaling. 

Grandioze attracties voor doorgewinterde kermisliefhebbers 

Wie niet bang is van een stoot adrenaline in zijn bloed, komt op de Aalsterse Winterfoor zeker aan zijn trekken. Wacht dacht je bijvoorbeeld van de booster Vmaxx, een draaiarm met twee gondels waarin je rondjes draait tot 60 meter hoogte met een snelheid van 120 kilometer per uur. Ook in de zwenkarm XXL mag je niet bepaald hoogtevrees hebben. De XXL gaat tot 47 meter hoog met twintig passagiers in vier gondels. 

De zwenkarm XXL: slingeren tot 47 meter hoogte

Mis eveneens de loopfighter Rock & Roll niet! In deze draaiarm ga je op 26 meter hoogte over kop. Helemaal te gek wordt het in de topscan Xtreme. De Xtreme bestaat uit een roterend kruis met zes armen, met op elke arm vijf zitjes. Terwijl de zitjes roteren, duwt een beweegbare arm het kruis de hoogte in. 

Xtreme Aalst Winterfoor 2023
De Xtreme in volle actie op de Winterfoor

Andere topattracties voor adrenalinejunks zijn onder meer de spectaculaire draaimolen Techno Power, de kantelende draaischijf met roterende gondels Take Off en de ‘smashing jump’ Air Maxx. In de Air Maxx beweeg je zeer snel op en neer, en ondervind je even grote g-krachten als in een straaljager.  

Air Maxx Aalst Winterfoor 2023
De Air Maxx: g-krachten zoals in een straaljager

Publiekstrekkers voor alle leeftijden 

Er valt nog veel meer te beleven op de Winterfoor in Aalst 2023, zowel voor jonge als minder jonge kermisgangers. Wie graag eens flink door elkaar geschud wordt, mag de breakdance-attractie Deca Dance en de tripride (‘lambada’) Crazy Dance niet overslaan. Tijdens een ritje op de spinning coaster Wild Mouse gieren eveneens de zenuwen door je lijf.   

Wild Mouse Aalst Winterfoor
Een spannend ritje op de spinning coaster Wild Mouse

Heel de familie is welkom in de botsauto’s Autoscooter en Top Cars/Disco Scooter.  Wie zich graag de stuipen op het lijf laat jagen, kan terecht in de spookhuizen Walking Dead en Terror Factory. De funhouses Beach Party en Cake Walk zijn goed voor een dol avontuur, evenals een sensationeel ritje op de rupsbaan See Sturm Bahn. Ook de nieuwe reuzeninktvis-attractie Polyp mag je niet overslaan.  Wie het liever wat rustiger aan doet, trekt naar het glazen doolhof Magic World of het reuzenrad The Star.     

Walking Dead Winterfoor Aalst
Het spookhuis Walking Dead

Attracties voor de jongste bezoekers

Natuurlijk komen de allerjongste kermisgangers ook aan hun trekken op de Aalsterse Winterfoor. De bootjesmolen Sea World mag steeds rekenen op veel belangstelling van het jonge volkje. De miniscooters zijn ook een begeerde kinderattractie, evenals de mini-achtbaan Elliott.  En wie het aandurft, mag bovendien de reuzenglijbaan La Suisse eens proberen.  

Sea World Winterfoor Aalst 2023
De bootjesmolen Sea World voor de kleinste kermisgangers

Aalsterse Winterfoor 2023: kermis met alles erop en eraan

Naast de attracties voor grootvermaak vind je op de zes locaties van de Aalsterse Winterfoor natuurlijk ook klassieke schietkramen, eendjeskramen, draaimolens, spelkramen, lunaparken en een grote verzameling eet- en drankkramen. Kortom: een grote winterkermis voor jong en oud, die een daguitstap meer dan waard is.     

Werfplein Winterfoor in Aalst
Kermiskramen op het Werfplein

Speciale dagen tijdens de Winterfoor

 • vrijdag 10/02: opening van de Winterfoor vanaf 18 u tot max. 0 u 30
 • donderdag 16/02: Dag van het Kind. Verminderd tarief tussen 13 u en 18 u. Prikkelarme kermis met gedimde lichten en verminderd geluidsvolume. Kermis open van 13 u tot max. 22 u. 
 • zondag 19/02: Carnaval in Aalst  

Winterfoor in Aalst 2023: periode, locaties, openingsuren en extra info

 • Periode: vanaf vr. 10/02 tot en met zo. 26/02
 • Locaties: Grote Markt, Hopmarkt, Werfplein, Houtmarkt, Esplanadeplein, Parking Keizershallen te Aalst
 • Openingstijden: op za. en zo. vanaf 14 u tot max. 0u30 (behalve carnavalsperiode); op vr. vanaf 16u tot 0u30 (behalve vr. 10/02); op andere werkdagen vanaf 16 u tot max. 22 u (behalve do. 16/02); tijdens de carnavalsperiode: vanaf 14 u tot max 06u
 • Extra info: Stad Aalst – Winterfoor

Andere suggesties voor leuke daguitstapjes bij Even Op Stap

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.