Sinksenfoor editie 2022: weer kermis in Antwerpen!

De Antwerpenaars hebben er drie jaar op moeten wachten, maar nu mag de beroemde Sinksenfoor weer doorgaan! Vanaf zaterdag 4 juni tot en met zondag 10 juli pakt de Antwerpse Sinksenfoor editie 2022 uit met meer dan 150 attracties en eetkramen. Op de locatie van Spoor Oost te Borgerhout kunnen duizenden kermisfanaten weer terecht voor vijf weken onvervalst kermisplezier.    

Techno Power Sinksenfoor 2022
De Techno Power staat voor het eerst op de Antwerpse Sinksenfoor

Zes nieuwe attracties op de Antwerpse Sinksenfoor editie 2022

Van de meer dan 150 attracties en eetkramen die je vindt op de Sinksenfoor editie 2022, zijn er zes die hun debuut maken op deze grote Antwerpse kermis. De Techno Power van Anthony Peeters is er daar één van. Deze snel ronddraaiende kermismolen met vier armen waaraan drie gondels zijn bevestigd, hebben we  al eerder gezien op andere grote Vlaamse kermissen, maar nog niet in Antwerpen.    

De topattractie Xtreme in volle actie

De booster Vmaxx van Jim Bodet bestaat uit een 60 meter hoge draaiarm met aan de uiteinden twee gondels waarin de passagiers plaatsnemen. Met een snelheid tot 120 kilometer per uur draai je rondjes in deze spectaculaire attractie. Al even spectaculair is de topscan Xtreme van Simon Kylie, die zijn Belgische debuut maakte op de Winterfoor te Aalst. De Xtreme lijkt op een roterend kruis met zes armen, met op elke arm vijf zitjes. Een beweegbare arm duwt het kruis de hoogte in terwijl de zitjes roteren.  

De schommelboot Pirate Party met kooien aan de uiteinden

Een vierde nieuwigheid op de Sinksenfoor editie 2022 is de reusachtige zweefmolen Sky Glider van foorkramer Albert Ordelman. Dit gevaarte van 35 ton laat je op een hoogte van 40 meter rondjes draaien in de lucht, met gegarandeerd een schitterend uitzicht op de Sinksenfoor en de rest van de stad. Ook in de Pirate Party van Anthony Peeters heb je best geen last van hoogtevrees. Deze schommelboot heeft gewone zitplaatsen in het midden, maar aan de uiteinden kooien waarin waaghalzen kunnen rechtstaan.    

De zesde nieuwkomer op de Antwerpse Sinksenfoor is de tripride (‘lambada’) Free Style van Vanessa Goeminne. In de 20 zitjes van deze attractie beweeg je razendsnel op en neer van de ene naar de andere zijde, met een versnelling tot 3g.

De Sinksenfoor editie 2022 op YouTube

Bekijk onze video over de Antwerpse Sinksenfoor op het YouTube-kanaal van Even Op Stap (en vergeet natuurlijk niet om abonnee te worden op ons kanaal!): 

Nog meer attracties voor waaghalzen…

Wie nog meer kermiskicks wil beleven,  kan terecht in tal van andere attracties. Neem bijvoorbeeld de ‘sprinkhaanmolen’ Air Maxx, een kermismolen met snel op- en neer bewegende armen. De breakdance-attractie Deca Dance is ook van de partij, evenals de loopfighter Rock & Roll, waarin de passagiers 26 meter hoog over kop gaan. Probeer ook eens de XXL: een slingerarm tot 50 meter hoogte, die een snelheid bereikt van 100 kilometer per uur.  

Deca Dance Sinksenfoor Antwerpen
De Deca Dance is ook van de partij op de Sinksenfoor
XXL: slingerarm tot 50 meter hoogte

Nog wat hoger gaat de booster Turbine, een draaiarm met twee gondels waarin telkens tien passagiers passen. De Turbine bereikt maximaal een hoogte van 70 meter. De Take Off bestaat uit een kantelende en roterende schijf waarop vier gondels zijn bevestigd, die zelf ook ronddraaien. 

Turbine Sinksenfoor 2022
Booster Turbine: draaiarm tot 70 meter hoog
De kantelende en snel draaiende schijf Take Off

Ervaar ook eens de middelpuntvliedende kracht in de ‘centrifuge’ Rotor, waarin je krachtig tegen de wand van de centrifuge wordt ‘geplakt’. Wie van dit alles nog niet genoeg heeft, kan zich in de kantelende en draaiende gondels van de kermismolen Shaker extra door elkaar laten schudden.

Rotor Antwerpse Sinksenfoor
In de snel ronddraaiende Rotor word je tegen de wand gedrukt

Bezoek spotgoedkoop Plopsa Station Antwerp!

Tickets verkrijgbaar bij Tripper.be met een aanzienlijke korting!

Met het gezin naar de Sinksenfoor editie 2022 

De Antwerpse Sinksenfoor is een kermis bij uitstek waar je je met heel het gezin uitstekend vermaakt. Niet te missen gezinsattracties zijn bijvoorbeeld de wildwaterbaan Big Splash/Tiki Surf, de funhouses Caraïbes Folies en Cake Walk, de reuzeninktvis Polyp, de achtbanen Wild Mouse en Roller Coaster en de snelle rupsmolen See Sturm Bahn

Big Splash Tiki Surf Antwerpse Sinksenfoor
Wildwaterbaan Big Splash/Tiki Surf: plezier voor heel het gezin
Roller Coaster Sinksenfoor Antwerpen 2022
Een spannend familieritje op de achtbaan Roller Coaster

Lekker griezelen kun je dan weer in het loopspookhuis Walking Dead, de Terror Factory of de Train Fantôme. Ook de glazen doolhoven Crystal Palace en Magic World zijn van de partij, evenals de gigantische glijbaan La Suisse. De kleinsten amuseren zich zonder twijfel op de mini-rollercoaster Elliott, de bungee trampolines, de kleine botsauto’s Minos Scooter, de vliegmolen Fantasialand en tal van andere kinderattracties. 

Vliegmolen Fantasialand: fun voor de kleinste kermisgangers
Plezier maken op de bungee trampolines

Natuurlijk vind je op de Sinksenfoor editie 2022 ook de onmisbare schietkramen, botsauto’s, spelletjeskramen, lunaparken en eetkramen. En wie van een schitterend uitzicht over de kermis en de stad wil genieten, maakt een ritje in het reuzenrad Roue Royale of in de zweefmolen Sky Glider.  

Reuzenrad Roue Royale: vaste waarde op de Antwerpse Sinksenfoor
Geniet van het uitzicht op de zweefmolen Sky Glider
Info

Sinksenfoor editie 2022: openingsuren, locatie en extra info

  • Periode: vanaf zaterdag 4 juni tot en met zondag 10 juli
  • Locatie: Spoor Oost, Borgerhout
  • Openingstijden: op ma., di. en do. vanaf 16 u tot 24 u; op wo. en zo. vanaf 14 u tot 24 u; op za. vanaf 14 u tot 2 u
  • Bereikbaarheid en extra info: website Sinksenfoor 

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.