Winterfoor in Aalst 2022: geen carnaval, wel kermis

Geen carnaval in Aalst dit jaar: daar stak het coronavirus helaas alweer een stokje voor. Maar: de Winterfoor in Aalst 2022 mag ongehinderd doorgaan! Vanaf vrijdag 18 februari tot en met zondag  6 maart strijken er weer tal van foorkramers neer op zes pleinen in de carnavalstad. Ongeveer 100 attracties en eetkramen wachten op enthousiaste kermisgangers.  Met dank aan de stadsdiensten van Aalst presenteren wij hier de volledig lijst van kermisattracties van de Aalsterse Winterfoor 2022.

The Star Winterfoor
Reuzenrad The Star op de Hopmarkt in Aalst

Een honderdtal attracties en eetkramen op de Winterfoor in Aalst 2022

Twee jaar geleden, net nadat de Winterfoor in Aalst 2020 was geëindigd, begon de coronapandemie. Vorig jaar kon de Winterfoor wegens corona niet doorgaan. Dit jaar mag de kermis in Aalst gelukkig wel in volle glorie plaatsvinden, met een honderdtal attracties en eetkramen. De Winterfoor is verspreid over zes pleinen in de stad: de parking Keizershallen, de Hopmarkt, het Esplanadeplein, de Grote Markt, het Werfplein en de Houtmarkt.      

See Sturm Bahn Aalst Winterfoor
De snelle rups See Sturm Bahn staat weer op de parking Keizershallen

Zoals bij elke editie van de Aalsterse Winterfoor vind je ook dit jaar een grote verscheidenheid aan bloedstollende attracties voor waaghalzen, klassieke kermiskramen, allerlei spelkramen, amusante kinderattracties en een grote verzameling eet- en drinkkramen.  Zeven grote attracties staan voor de eerste keer op de Winterfoor in Aalst.   

Move It 32 Aalst Winterfoor
De spectaculaire attractie Move It 32: eerste keer op de Winterfoor in Aalst

Nieuwigheden op de Winterfoor Aalst 2022

Laten we eerst even kijken naar de publiekstrekkers die voor de eerste keer te gast zijn op de Aalsterse Winterfoor. De spannende attractie Move It 32 – alleen weggelegd voor durvers – maakt haar debuut op de parking Keizershallen. De Move It 32 bestaat uit een reusachtig roterend kruis waaraan acht gondels zijn bevestigd, waarin 32 ‘passagiers’ mogen plaatsnemen. Het gevaarte maakt drie verschillende bewegingen waarbij je over kop gaat. Ook nieuw is de Techno Power, een attractie met vier roterende armen waaraan telkens drie draaiende en kantelende gondels hangen.  

Techno Power Aalst 2022
Ook nieuw op de Aalsterse Winterfoor: de Techno Power

Trouwe kermisfanaten kennen ongetwijfeld de Cake Walk en de Deca Dance van andere grote kermissen in Vlaanderen. Op de Winterfoor in Aalst 2022 zijn beide echter voor de eerste keer te gast. Ook de booster Vmaxx maakt voor de eerste maal zijn opwachting in Aalst. Dit jaar staat er bovendien een heus reuzenrad op de Aalsterse Winterfoor: reuzenrad The Star van Louis Vallentgoed. Het reuzenrad is 22 meter hoog en is uitgerust met 16 gondels.

Deca Dance Aalst Winterfoor 2022
De bekende attractie Deca Dance: eerste keer in Aalst

Een speciale vermelding verdient de topscan Xtreme van Simon Kylie. Deze bloedstollende publiekstrekker is voor het eerst te zien in België! De Xtreme bestaat uit een roterend kruis met zes armen, met op elke arm vijf zitjes.  Het kruis wordt door een beweegbare arm de hoogte in geduwd, terwijl de zitjes roteren. Een attractie waar je de nodige adrenaline van in je bloed krijgt…

Xtreme Aalst Winterfoor 2022
De spectaculaire Xtreme: première in België!

Bij Vakantieveilingen.be worden tickets geveild voor de leukste pretparken en dierentuinen. Bied mee en plan meteen jouw dagje weg! 

Ook te zien en te beleven op de Aalsterse Winterfoor

De Winterfoor te Aalst is er voor de kleinste kermisgangers tot de oudste foorliefhebbers. Iedereen komt aan zijn trekken op de zes kermispleinen van de stad. Wie kriebels in de buik wil krijgen, moet beslist de ‘smashing jump’ Air Maxx of de tripride Crazy Dance eens proberen. De ware adrenalinejunks kunnen terecht op de loopfighter Rock & Roll, de spinning coaster Wild Mouse en de afterburner XXL.  

Over kop op grote hoogte in de loopfighter Rock & Roll
Kriebels in de buik op de Air Maxx

Wie zich graag de stuipen op het lijf laat jagen, kan terecht in de griezel- en spookhuizen Terror Factory en Walking Dead. Andere attracties voor alle leeftijden zijn onder meer de reuzeninktvis Aqua Riesen Polyp, de klassieke draaimolen  Carrousel Galopant, het funhouse Beach Party en het spiegeldoolhof Magic World. Uiteraard vind je op de Winterfoor ook botsauto’s, lunaparken, schietkramen en spelletjeskramen.    

Lekker griezelen in het spookhuis Walking Dead

Bezoek spotgoedkoop Plopsa Station Antwerp!

Tickets verkrijgbaar bij Tripper.be voor slechts 19,13 euro in plaats van 25,50 euro

Winterfoor Aalst 2022 voor de kleinste kermisgangers

Meer dan activiteiten genoeg voor de jongste kermisbezoekers! De dragon coaster Elliott en de 15 meter hoge glijbaan La Suisse mogen de kleinsten zeker niet missen. Het jonge volkje is ook welkom bij de salto-trampolines, de miniscooters,  meerdere draai- en vliegmolens  en natuurlijk de onmisbare eendjeskramen

La Suisse Aalst Winterfoor
De 15 meter hoge glijbaan La Suisse

Dag van het Kind op de Aalsterse Winterfoor 2022

Op donderdag 24 februari gaat op de Winterfoor de Dag van het Kind door. In de namiddag, tussen 13 u en 18 u, mogen kinderen én volwassenen voor slechts één of twee euro een ritje maken op de attracties zonder goederen. Het tarief van twee euro geldt voor volgende attracties: Aqua Riesen Polyp, Wild Mouse, Air Maxx, Deca Dance, XXL, Techno Power, Terror Factory, Rock & Roll, Move It, Xtreme en Vmaxx.       

Beach Party Winterfoor Aalst
Plezier voor jong en oud in het funhouse Beach Party

De Winterfoor in Aalst 2022 op YouTube

Bekijk hieronder de YouTube-video van Even Op Stap over de Winterfoor in Aalst  (en vergeet niet jou te abonneren op ons YouTube-kanaal!)

Winterfoor in Aalst 2022: locaties, openingstijden en extra info

 • Periode: vanaf vrijdag 18 februari tot en met zondag 6 maart 2022
 • Locaties: parking Keizershallen, Hopmarkt, Esplanadeplein, Grote Markt, Werfplein en Houtmarkt te Aalst
 • Openingsuren: bekijk deze tabel (pdf) 
 • Extra info: website van de stad Aalst

Bekijk bij Even Op Stap nog meer ideeën voor leuke daguitstapjes!  

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Volg ons op Twitter

2 gedachten over “Winterfoor in Aalst 2022: geen carnaval, wel kermis”

 1. In het boekje ‘Winterfoor 2022’ dat we in de bus kregen, met bonnetjes, is er sprake dat de bonnen niet geldig zijn op de verminderingsdagen… maar welke dagen zijn dit? Dank voor een antwoordje hierop.

  • Beste,

   De enige ons bekende ‘verminderingsdag’ op de Winterfoor in Aalst was de ‘Dag van het Kind’ op donderdag 24 februari, tussen 13 uur en 18 uur. Deze dag is dus inmiddels al voorbij.

   Groetjes,

   De redactie van Even Op Stap

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.