Meifoor Brugge 2022: grootste kermis in Brugge is terug

Corona stak een stokje voor de edities van 2020 en 2021, maar de Meifoor Brugge 2022 gaat ongehinderd door! Vanaf vrijdag 6 mei tot en met zondag 29 mei mogen alle kermisliefhebbers weer genieten van meer dan tachtig attracties en eetkramen verspreid over vier locaties in Brugge.           

Brugse Meifoor 2022
De Meifoor is opnieuw te gast in het historische Brugge

Meifoor Brugge 2022: grootste kermis in de Breydelstad 

De Brugse Meifoor is een onvervalst volksfeest dat al eeuwenlang plaatsvindt. Voor de oorsprong ervan moeten we terugkeren naar het jaar 1200. Toen werd er in de Brugse binnenstad een ‘Internationale Jaarmarkt’ georganiseerd, die aan de basis lag van de grootste kermis in de stad van Jan Breydel en Pieter de Coninck. De Meifoor Brugge 2022 telt meer dan 85 attracties en eetkramen, verspreid over vier locaties: het Stationsplein, het Simon Stevinplein, ’t Zand en het Koning Albert I-park.

Wild Mouse Brugse Meifoor
De rollercoaster Wild Mouse is ook op de Brugse Meifoor een drukbezochte attractie

Nieuwigheden op de Brugse Meifoor

Twee publiekstrekkers vind je voor de eerste maal terug op de Meifoor in Brugge. De tripride (‘lambada’) Body Shaker van foorkramer Sven Hogie is voor de eerste keer op de kermis in Brugge te zien, net als de booster High Energy van Angelino De Poorter. Twee attracties waar je in elk geval meer dan genoeg kriebels van in de buik krijgt…    

Body Shaker Meifoor Brugge
De tripride Body Shaker: debuut op de kermis in Brugge
High Energy Booster Meifoor Brugge
De spectaculaire booster High Energy: ook voor de eerste keer in Brugge

Spektakel gegarandeerd op de grootste kermis in Brugge

Wie op zoek is naar de ultieme ‘kermiskick’, komt op de Meifoor Brugge 2022 ongetwijfeld aan zijn trekken. Naast de al genoemde booster High Energy, vind je op de Meifoor onder andere de afterburner G-Force (slingerarm tot 20 meter hoogte met 6 gondels) en de loopfighter Rock & Roll (slingerarm met 4 gondels die over kop gaat op 26 meter hoogte). Ook de kantelende draaischijf Take Off, laatst nog te zien op de Paasfoor in Kortrijk, is van de partij.  

De Rock & Roll gaat over kop op 26 meter hoogte
G-Force Brugge Meifoor
De slingerarm G-Force in volle actie

Nog niet genoeg adrenaline in je bloed na al dit kermisgeweld? Probeer ook eens de ‘sprinkhaanmolen’ Air Maxx, de wildwaterbaan Big Splash/Tiki Surf, de reuzeninktvis Polyp, de draaimolen Popcorn Party, de rollercoaster Wild Mouse of de snelle rupsmolen See Sturm Bahn! Al deze attracties zijn heel bekend bij doorgewinterde kermisfanaten en kunnen steeds op grote belangstelling rekenen.   

Popcorn Party Brugge Meifoor
Een dol ritje op de Popcorn Party
Air Maxx kermis Brugge
De snel op en neer bewegende sprinkhaanmolen Air Maxx

Kermis voor heel het gezin

Natuurlijk staan er op de Meifoor Brugge 2022 ook attracties waar je met heel het gezin van geniet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spannend ritje in een Autoscooter-botsauto? Haal met gans de familie dolle fratsen uit in het funhouse Caraïbes Folies  of beef en bibber in de spookhuizen Terror Factory en Walking Dead.  Suis met je kroost van de superhoge glijbaan La Suisse en probeer je weg te vinden in het glazen doolhof Crystal Planet. En vergeet niet om met de kleinste kermisgangers een ritje te maken op de mini-rollercoaster Elliott!   

Caraïbes Folies funhouse
Funhouse Caraïbes Folies: plezierige uitdaging voor heel het gezin

Wie overigens precies wil weten wat zijn of haar toekomst brengt, kan ook op de Brugse Meifoor terecht. Anika Theunisz, helderziende en waarzegster, kijkt in de toekomst en vertelt je in haar woonwagen alles wat je wil weten. Je vindt haar woonwagen in het Albert I-park. 

De woonwagen waarin Anika Theunisz de toekomst voorspelt

Bekijk de Meifoor in Brugge op het  YouTube-kanaal van Even Op Stap

Bekijk hieronder de YouTube-video die Even Op Stap gemaakt heeft over de Meifoor Brugge 2022. Ook te zien op het YouTube-kanaal van Even Op Stap. 

Bezoek spotgoedkoop Plopsa Station Antwerp!

Tickets verkrijgbaar bij Tripper.be met een aanzienlijke korting!

Speciale dagen tijdens de Brugse Meifoor 2022

  • vrijdag 6 mei: opening van de Meifoor. Vanaf 16.30 u tot 18 u kunnen alle attracties één keer gratis door de Brugse kinderen van 4 tot 14 jaar bezocht worden. ’s Avonds is er vuurwerk.   
  • dinsdag 10 mei: prikkelarme kermis vanaf 16 u tot 18 u. Personen voor wie het felle geluid of de sterke lichtflitsen op de kermis allemaal wat te veel zijn, kunnen tijdens deze prikkelarme uren volop van de Brugse Meifoor genieten.
  • donderdag 26 mei: de kermis is gesloten van 14 u tot 17u30 naar aanleiding van de Heilige Bloedprocessie in de stad. 
  • vrijdag 27 mei: verminderde prijsdag. De foorkramers bieden fikse kortingen aan de kermisgangers.  
Glijbaan La Suisse
Attractie voor heel de familie: de 40 meter lange en 15 meter hoge glijbaan La Suisse
Info

Meifoor Brugge 2022: openingsuren, locaties en extra info 

  • Periode: vanaf vr. 6 mei tot en met zo. 29 mei 2022
  • Openingstijden: er wordt een onderscheid gemaakt tussen verplichte openingsuren en toegelaten openingsuren. Raadpleeg de site brugsemeifoor.be  
  • Locaties: Stationsplein, ’t Zand, Koning Albert I-park en Simon Stevinplein te Brugge
  • Extra info: www.brugge.be/meifoor

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.