Kermis in Leuven 2022: volop foor op Ladeuze- en Hooverplein

Vanaf 2 september tot en met 21 september 2022 wordt het Leuvense Ladeuzeplein en het Hooverplein weer ingenomen door tientallen kermisattracties en eetkramen. Geen coronabeperkingen meer; de kermis in Leuven 2022 is weer terug de traditionele grote foor die drie weken lang kermisliefhebbers naar de studentenstad lokt.     

Hooverplein Leuvense kermis 2022
Het Leuvense Ladeuzeplein en Hooverplein staan weer vol met kermisattracties

Meer dan zestig attracties op de kermis in Leuven 2022

Op de kermis in Leuven 2022 vind je meer dan zestig attracties en eetkramen. Naast de klassieke eendjeskramen, lunaparken, schietkramen en botsauto’s staan er een tiental ‘grotere’ publiekstrekkers. De draaiarm  ‘Free Style‘ van Steve Severeyns is zo’n publiekstrekker, met 16 zitjes waarin je tot 20 meter hoog de lucht in wordt geslingerd.  De Flying Jump van Alain Hendrickx is voor de eerste keer te zien op Leuven kermis 2022. Dit is een ‘sprinkhaanmolen’ met acht armen die razendsnel op- en neerbewegen, met een versnelling tot 5G. 

Flying Jump kermis Leuven 2022
De 'sprinkhaanmolen' Flying Jump: versnellingen tot 5G
De draaiarm Free Style in volle actie

Bij Vakantieveilingen.be worden tickets geveild voor de leukste pretparken en dierentuinen. Bied mee en plan meteen jouw dagje weg! 

Keuze genoeg voor jonge en minder jonge  kermisliefhebbers  

Tal van andere topattracties zagen we al op vorige edities van Leuven kermis. Zo staat er dit jaar weer de tripride (‘lambada’) Space Riders. Het loopspookhuis Walking Dead is eveneens een klassieker op de kermis in Leuven, net als het funhouse Caraïbes Folies en het glazen doolhof Crystal Planet. Ook de razendsnelle bidule (‘rups’) Movie Star staat opnieuw opgesteld voor de Leuvense universiteitsbibliotheek. En uiteraard ontbreekt de reuzeninktvis Polyp niet, die al veel jaren deel uitmaakt van de Leuvense kermis.  

De tripride Space Riders is weer van de partij
De razendsnelle rups Movie Star op het Ladeuzeplein

Ook aan het jonge kermisvolkje werd gedacht. Behalve eendjeskramen, draaimolens en spelletjeskramen tref je op de kermis in Leuven 2022 de klassieke houten Carrousel Galopant van Franky Faes aan. Op het Ladeuzeplein vind je de mini-botsauto’s Minos Scooter. De jongste kinderen zijn waarschijnlijk niet weg te slaan van de bootjesmolen Sea World en de kindercoaster Brooklyn Bridge, beide op het Hooverplein. En ook de waterballonnen van Water World en de Bungee Trampoline wachten op de jongste kermisgangers. 

De klassieke houten draaimolen Carrousel Galopant van Franky Faes
De waterballonnen van Water World zorgen voor veel kinderplezier
Brooklyn Bridge
Brooklyn Bridge: rollercoaster op kindermaat

Wie van dit alles honger en dorst heeft gekregen, kan terecht bij tal van eet- en drinkkramen. Op het Martelarenplein tegenover het station staat er overigens nog een aparte smoutebollenkraam.

Bekijk de Leuvense kermis editie 2022 op YouTube!

Een voorproefje van de Leuvense kermis 2022 op het YouTube-kanaal van Even Op Stap:

Speciale dagen op de kermis in Leuven 2022 

Net als vorige jaren kent de Leuvense kermis 2022 een aantal ‘speciale’ dagen:

  • maandag 5 september: samen met de kermis gaat in het centrum van Leuven de jaarmarkt door met braderie, oldtimertractorshow, veeprijskamp enz. 
  • vrijdag 9 september vanaf 22u30: spectaculaire lasershow
  • maandag 12 september van 16 u tot 19 u: prikkelarme kermis met verminderd geluid en gedimde lichten
  • woensdag 21 september: verminderingsdag waarop de foorkramers flinke kortingen geven  
Info

Kermis in Leuven 2022: openingsuren, periode, locatie en extra info

  • Periode: vanaf vr. 2 september tot en met wo. 21 september 2022
  • Locatie: Ladeuzeplein en Hooverplein, één smoutebollenkraam op het Martelarenplein 
  • Openingstijden: op ma., di. en do. van 16 u tot max. 23 u; op wo. van 14 u tot max. 23 u; op vr. van 16 u tot max. 01 u, op za. van 14 u tot max. 01 u, op zo. van 14 u tot max. 23 u
  • Extra info: Leuven Kermis

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.