Zuidfoor Brussel 2020: na lockdown terug een grote kermis

BELANGRIJK BERICHT: Zuidfoor Brussel gaat niet door wegens strengere coronamaatregelen 

De Brusselse burgemeester Philippe Close besliste maandagnamiddag 27 juli om de Zuidfoor Brussel NIET te laten doorgaan. De grootste Brusselse kermis werd afgelast wegens de verstrengde coronamaatregelen die de Nationale Veiligheidsraad oplegde. 

Terror Factory Zuidfoor Brussel
Het griezelhuis Terror Factory is ook te gast op de Brusselse Zuidfoor

Zuidfoor Brussel 2020: 140ste editie van de grootste Brusselse kermis

De Brusselse Zuidfoor, in het Frans bekend als ‘La Foire du Midi’, bestaat al sinds 1880. Het is de grootste kermis die in Brussel plaatsvindt. De Zuidfoor behoort ook tot de grootste kermissen in heel België, samen met de kermis te Hasselt en de Oktoberfoor in Luik. Traditioneel begint de Zuidkermis in het eerste weekeinde voor de Nationale Feestdag op 21 juli. De locatie is steevast het zuidelijk gedeelte van de Brusselse Kleine Ring, tussen de Hallepoort en de Anderlechtsepoort. De coronacrisis zorgde er dit jaar voor dat de start van de Zuidfoor twee weken werd uitgesteld. 

Zuidfoor Brussel 1980
De Zuidfoor in Brussel anno 1980. Op de achtergrond het reuzenrad.

Feestelijke opening van de Zuidfoor 2020

Op 1 augustus opent het stadsbestuur officieel de Zuidfoor Brussel 2020. De opening gaat gepaard met een feestelijke parade, die dit jaar wegens coronamaatregelen in een afgeslankte versie plaatsvindt. Traditioneel wordt de bekendste inwoner van Brussel, Manneken Pis, tijdens de Zuidkermis uitgedost in een Pierrot-kostuumpje. De Brusselse foor krijgt in 2020 voor het eerst in haar bestaan een meter: zangeres Typh Barrow. Mascotte van de kermis is Kevin van Doorslaer.   

Wild Mouse Zuidfoor Brussel
Een van de attracties op de Zuidfoor: de roetsjbaan Wild Mouse

Attracties voor waaghalzen op de Brusselse Zuidfoor

Aan attracties geen gebrek op de Zuidfoor. Samen met de eetkramen telt de kermis ruim 130 deelnemende foorreizigers. De Zuidfoor is er voor alle leeftijden – van peuter tot bejaarde. Bij de sensationele attracties vinden we heel wat bekende namen. De spinningcoaster Wild Mouse is alvast goed voor een spannend ritje op een roetsjbaan. Met de slingerarm XXL word je 50 meter de hoogte in geslingerd. Wie het aandurft om in de Rock & Roll te gaan zitten, gaat helemaal over de kop op 24 meter hoogte. Ook in de booster Eclipse ga je over de kop, maar dan 60 meter hoog en met een snelheid van 90 kilometer per uur.  

Rock & Roll Zuidfoor Brussel
De slingerarm Rock & Roll: niet voor wie last heeft van hoogtevrees

Wie nog meer kriebels in de buik wil, kan bijvoorbeeld terecht in de Air Maxx of in de Deca Dance. Maar ook de snelle rupsmolen See Sturm Bahn of de 40 meter lange glijbaan La Suisse mag je niet links laten liggen. 

Deca Dance
Laat je flink door elkaar schudden in de Deca Dance

Met heel het gezin naar de Zuidfoor in Brussel

Kermisgangers die het wat rustiger aan wil doen, kunnen terecht in attracties en kermiskramen die bestemd zijn voor heel de familie. Wat dacht je bijvoorbeeld van amusement in een lunapark zoals Crystal Palace? Of een bezoekje aan de Cinema 5D, een bioscoop met 3D-beelden aangevuld met extra effecten? Overwin de hindernissen in de Cake Walk,  geniet van het uitzicht vanaf het reuzenrad Grande Roue, maak samen met je kinderen een ritje op de Carrousel Galopant of neem deel aan de kamelenrace Golden Race.  

Carrousel Galopant
De klassieke draaimolen Carrousel Galopant
Golden Race Zuidfoor
Doe mee aan de kamelenloop Golden Race

Op en top kinderpret op de Zuidkermis

Voor de kinderen valt er overigens nog van alles te beleven op de Zuidfoor Brussel 2020. We noemen onder meer de kindercarrousel Planet Toons, de kinderbotsautootjes Minos Scooter en de rollercoaster Elliott. En natuurlijk zijn er meer dan voldoende kramen met suikerspinnen, churros, pitta’s, hamburgers en hotdogs om de hongerigste magen te vullen. 

Planet Toons
De kindercarrousel Planet Toons: goed voor urenlang kinderplezier
Minos Skooter
Minos Scooter: botsautootjes voor jonge kinderen

Coronamaatregelen op de Brusselse Zuidfoor

Vanzelfsprekend treffen de organisatoren van de Zuidfoor de nodige maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Er zijn gescheiden in- en uitgangen en je moet een vastgelegde circulatierichting volgen. Het aantal aanwezigen wordt geteld en indien nodig wordt de toegang tijdelijk afgesloten. De foorkramers dragen een mondkapje of gezichtsmasker. Na elk gebruik worden de attracties ontsmet. 

Info

Zuidfoor Brussel 2020: openingsuren, locatie en extra info

  • Openingstijden: op weekdagen van 15 uur tot 1 uur. Tijdens de weekeinden en op de vooravonden van feestdagen van 15 uur tot 2 uur. 
  • Locatie: op de Zuidlaan te Brussel, tussen de Hallepoort en de Anderlechtsepoort

  • Extra info: www.zuidfoor.site

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Laatste berichten

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.