Hasselt Kermis 2019: welkom op de grootste kermis van het land

Opnieuw feest in Hasselt! Al wie van kermissen houdt, moet simpelweg Hasselt Kermis 2019 bezoeken. De kermis in Hasselt telt ruim 170 attracties en is daarmee de grootste van het land. Hasselt Kermis 2019 gaat door vanaf zaterdag 21 september tot en met zondag 29 september op het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan. Op de lijst van kermisattracties staan onder meer de spinningcoaster Wild Mouse, de  booster G-Force, de breakdance Deca Dance, het griezelkasteel Terror Factory en het funhouse Villa Chaos. Er zijn ook een aantal nieuwigheden voor het eerst op de Septemberfoor te Hasselt: de familie-achtbaan Elliott, de King Kong Bar en het funhouse Beach Party. 

Tiki Party Hasselt Kermis 2019
Ook de bekende 'Tiki Party' is op Hasselt Kermis 2019 van de partij

Programma Hasselt Kermis 2019

Er staat heel wat te gebeuren op kermis Hasselt tijdens de laatste week van september: 

 • Op zaterdag 21 september om 15 u wordt de septemberfoor te Hasselt officieel geopend door het college van burgemeester en schepenen.

 • Eveneens op 21 september, ’s avonds om 21 uur, mag je genieten van een groots vuurwerk aan de Kanaalkom van Hasselt.

 • Op maandag 23 september mogen andersvaliden van 14 uur tot 17 uur gratis ritjes maken op de verschillende attracties.

 • Ook op maandag 23 september, van 14 uur tot 21 uur, is de kermis te Hasselt prikkelarm. Het geluidsvolume  wordt omlaag gezet en sterke lichtflitsen uitgeschakeld.

 • Op dinsdag 24 september: jaarmarkt op het Kolonel Dusartplein

 • Op donderdag 26 september gaat de familiedag door: bezoekers genieten dan van verminderde tarieven op Hasselt Kermis. 
Eclipse Capriolo Hasselt Kermis 2019
De Eclipse Capriolo: voor de ware durvers

Hasselt Kermis 2019: enorme verscheidenheid aan attracties 

De kermis te Hasselt is groot, heel groot. Iedereen, kinderen, jongeren en volwassenen, komen er aan hun trekken. De kleinste kermisgangers vinden er natuurlijk de traditionele paardenmolens, eendjeskramen en kinderbotsauto’s. Niet minder dan 26 attracties voor grootvermaak wachten op de echte avonturiers. We noemen hier onder meer: 

 • de Eclipse Capriolo
 • de Tiki Party
 • de Wild Mouse
 • de Deca Dance
 • de G-Force
 • de Shaker
 • de Villa Chaos
 • de Airmaxxx
 • de XXL
De XXL slingert je tot 50 meter de lucht in
Villa Chaos Hasselt Kermis 2019
Het funhouse Villa Chaos

Nieuwigheden op Hasselt Kermis 2019

De grote kermisbar ‘King Kong Bar’ van Dotremont is voor het eerst te zien op Hasselt Kermis. Nieuw is eveneens de familie-achtbaan ‘Elliott’ van eigenaar Bodet. Ook het funhouse ‘Beach Party’ van exploitant Lampaert maakt voor het eerst zijn opwachting op de kermis te Hasselt. 

Bovendien zijn na enkele jaren afwezigheid de loopfighter Rock ’n Roll en de Move It 32 terug van de partij op de Septemberfoor in Hasselt.  

King Kong Bar Hasselt Kermis 2019
De enorme King Kong Bar: plaats genoeg om je dorst te lessen
Het funhouse Beach Party: primeur op Hasselt Kermis 2019
Familie-achtbaan Elliott: plezier voor groot en klein
De loopfighter Rock 'n Roll: over de kop gaan op 24 meter hoogte

En nog veel meer…

Naast de spectaculaire attracties voor lefgozers vind je op Hasselt Kermis natuurlijk ook het traditionele kermisvermaak: schiettenten, botsauto’s, amusementshallen, eendjeskramen, paardenmolens en nog veel meer. 

Honger of dorst hoef je op de kermis te Hasselt zeker niet te lijden. Niet minder dan 40 eetkramen wachten op hongerige bezoekers. Er is keuze genoeg: naast de traditionele oliebollen tref je ook kramen aan met churro’s, braadworsten, hamburgers, friet, snoepgoed, pitta, suikerspinnen, cocktails, enzovoorts enzovoorts… 

Plezier in de snelle rupsmolen Maxi Move
Nougatkraam Hasselt Kermis 2019
Ook een nougatkraam ontbreekt niet op de kermis te Hasselt

Hasselt Kermis 2019 praktisch

 • Locatie: Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan te Hasselt
 • Periode: vanaf zaterdag 21 september tot en met zondag 29 september 2019
 • Openingsuren: op weekdagen is de kermis open vanaf 16 uur, in het weekeinde vanaf 14 uur. De eetkramen rond het Kolonel Dusartplein openen meestal al rond de middag. 
 • Meer informatiehttps://www.hasselt.be/nl/kermis

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.