Zomerfoor Gent 2020: kermispret op het Sint-Pietersplein

De Zomerfoor Gent 2020 is een opluchting voor kermisliefhebbers én foorkramers. Nadat de Halfvastenfoor, de Gentse Feesten en kleinere kermissen in Gent niet mochten doorgaan omwille van de coronacrisis, besloot het stadsbestuur om op het Sint-Pietersplein een Zomerfoor te organiseren. De Zomerfoor Gent 2020 start op woensdag 15 juli en eindigt op zondag 26 juli. Er wachten de kermisgangers 42 attracties en eetkramen. 

Kid's Car's Zomerfoor Gent
De kinderattractie Kid's Car's: dolle pret voor de kleinsten

Sensationele attracties op de Zomerfoor Gent 2020

De Zomerfoor Gent telt een vijftal attracties voor grootvermaak. De tripride Body Shaker heeft zijn naam niet gestolen: je lijf wordt in deze attractie flink door elkaar geschud. Helemaal bloedstollend is de slingerarm G-Force, waarin je tot twintig meter hoogte de lucht in wordt geslingerd. Wie nog niet genoeg adrenaline in het bloed heeft, mag ook nog de supersnelle rupsmolen Dragon Fly, de botsauto’s Belgian Dodgem Cars en de breakdance Popcorn Party proberen. 

G-Force Zomerfoor Gent
Slingerarm G-Force: in een gondel tot 20 meter hoogte de lucht in

Gentse Zomerfoor voor klein en groot

Naast het grootvermaak staan er op de Gentse zomerkermis nog tal van andere kermisattracties, voor bezoekers van alle leeftijden. Je vindt er onder meer:

 • 6 schietkramen
 • 11 kramen met spelletjes
 • 7 eetkramen (hotdogs, suikerspin, gebak, sandwiches)
 • 3 lunaparken
 • 3 standen met trampolines
 • Oasis Aqua Fun balls: waterballen 
 • Derby: kamelenrace 
 • Kid’s Car’s: circuit met kinderauto’s
Oasis Aqua Fun Balls
De waterballen van Oasis Aqua Fun Balls

Coronamaatregelen op de Zomerfoor Gent

Op de Zomerfoor Gent 2020 worden er diverse voorzorgen genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Er is een afzonderlijke in- en uitgang. De kermisbezoekers moeten bij de ingang hun handen ontsmetten. De attracties zelf worden na elk ritje eveneens ontsmet. Stewards houden in de gaten hoeveel kermisgangers er op elk ogenblik aanwezig zijn. 

Wegens het toenemend aantal coronabesmettingen in België verplicht het Gentse stadsbestuur alle bezoekers van de Zomerfoor om een mondmasker te dragen. 

Info

Zomerfoor Gent 2020: openingsuren, locatie en extra info

 • Openingstijden: de Zomerfoor gaat vanaf 15 juli tot en met 26 juli elke dag ten vroegste open om 12 uur ’s middags en sluit uiterlijk om 1 uur ’s nachts

 • Locatie: Sint-Pietersplein te Gent

 • Bijkomende info
  Stad Gent Evenementen
  Visit Gent Zomerfoor

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Volg ons op Twitter

Laatste berichten

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.