Kermis in Assenede: eerste kermis na de lockdown

Eindelijk, eindelijk, eindelijk… er mogen terug kermissen doorgaan! De kermis in Assenede bijt vrijdagavond 3 juli de spits af na de ellenlange coronalockdown. De Asseneedse kermis duurt nog tot en met maandag 6 juli. Na een maandenlange ‘drooglegging’ mogen kermisliefhebbers weer genieten van schietkramen, carrousels, botsauto’s en lunaparken. De kermis is weer in het land!

Kermis in Assenede eendjeskraam
Ook eendjeskramen worden weer een vertrouwd gezicht op de Vlaamse kermissen

Kermis in Assenede: primeur na de lockdown

Hoewel het er oorspronkelijk naar uitzag dat kermissen pas vanaf 1 augustus terug mochten plaatsvinden, gaf de federale regering toch groen licht vanaf 1 juli. De foorkramers van Assenede zaten niet stil en bouwden hun kramen vliegensvlug op op het marktplein van Assenede. Uiteraard zal de kermis in Assenede er wel wat anders uitzien dan de voorgaande jaren. Het coronavirus is immers nog steeds onder ons. 

Schietkraam
Schietkramen: onafscheidelijk verbonden met kermissen

Assenede kermis aangepast aan de coronatijd

Uiteraard troffen de organisatoren maatregelen om de kans op corona-infectie zoveel mogelijk te beperken. Je handen ontsmetten alvorens het kermisterrein te betreden, is een absolute vereiste. Er is een vaste way-in en een vaste way-out. Pijlen op de vloer geven aan hoe je moet lopen. Bezoekers moeten zich aan de 1,5-meterregel houden. De foorkramers dragen mondmaskers en de attracties staan wat verder van elkaar. Tussen de kramen zijn er terrassen ingericht van de lokale horeca. 

Geniet van de kermis in Assenede, maar geef het virus geen kans. Respecteer de coronamaatregelen. 

Kermis Assenede : praktische info

Openingsuren: op vrijdagavond 3 juli vanaf 18 u. Op zaterdag 4 juli, zondag 5 juli en maandag 6 juli vanaf 15 uur. Er is GEEN kermis of jaarmarkt op dinsdag 7 juli. 

Plaats: Markt te Assenede

Meer info: gemeentebestuur Assenede

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.