Kermis in Assenede: eerste kermis na de lockdown

Eindelijk, eindelijk, eindelijk… er mogen terug kermissen doorgaan! De kermis in Assenede bijt vrijdagavond 3 juli de spits af na de ellenlange coronalockdown. De Asseneedse kermis duurt nog tot en met maandag 6 juli. Na een maandenlange ‘drooglegging’ mogen kermisliefhebbers weer genieten van schietkramen, carrousels, botsauto’s en lunaparken. De kermis is weer in het land!

Kermis in Assenede eendjeskraam
Ook eendjeskramen worden weer een vertrouwd gezicht op de Vlaamse kermissen

Kermis in Assenede: primeur na de lockdown

Hoewel het er oorspronkelijk naar uitzag dat kermissen pas vanaf 1 augustus terug mochten plaatsvinden, gaf de federale regering toch groen licht vanaf 1 juli. De foorkramers van Assenede zaten niet stil en bouwden hun kramen vliegensvlug op op het marktplein van Assenede. Uiteraard zal de kermis in Assenede er wel wat anders uitzien dan de voorgaande jaren. Het coronavirus is immers nog steeds onder ons. 

Schietkraam kermis Assenede
Schietkramen: onafscheidelijk verbonden met kermissen

Assenede kermis aangepast aan de coronatijd

Uiteraard troffen de organisatoren maatregelen om de kans op corona-infectie zoveel mogelijk te beperken. Je handen ontsmetten alvorens het kermisterrein te betreden, is een absolute vereiste. Er is een vaste way-in en een vaste way-out. Pijlen op de vloer geven aan hoe je moet lopen. Bezoekers moeten zich aan de 1,5-meterregel houden. De foorkramers dragen mondmaskers en de attracties staan wat verder van elkaar. Tussen de kramen zijn er terrassen ingericht van de lokale horeca. 

Geniet van de kermis in Assenede, maar geef het virus geen kans. Respecteer de coronamaatregelen. 

Kermis Assenede : praktische info

Openingsuren: op vrijdagavond 3 juli vanaf 18 u. Op zaterdag 4 juli, zondag 5 juli en maandag 6 juli vanaf 15 uur. Er is GEEN kermis of jaarmarkt op dinsdag 7 juli. 

Plaats: Markt te Assenede

Meer info: gemeentebestuur Assenede

Nieuwe maatregelen i.v.m. de bestrijding van het coronavirus

De federale regering besliste op 27 juli om de maatregelen i.v.m. de bestrijding van het coronavirus nogmaals te verstrengen. Men is verplicht om een mondmasker te dragen op drukke plaatsen, zoals winkelstraten, markten en kermissen. Ook in een horecazaak moet men een mondmasker dragen als men niet aan tafel zit. Bovendien moet elke horecazaak de namen en telefoonnummers van de klanten registreren in verband met contact tracing. De ‘sociale bubbel’ wordt per gezin beperkt tot maximaal vijf personen voor een periode van vier weken. Er mogen niet meer dan 200 personen deelnemen aan evenementen die in open lucht plaatsvinden. Op evenementen die binnen plaatsvinden, mogen slechts 100 personen gelijktijdig aanwezig zijn. Niet-begeleide activiteiten zijn beperkt tot tien personen.  Winkelen doe je voortaan alleen, met een tijdslimiet van 30 minuten. Indien nodig, kan de burgemeester van elke Belgische gemeente bijkomende maatregelen opleggen. Vele gemeentebesturen verplichten inmiddels het dragen van een mondmasker in het centrum of op het volledige grondgebied van hun gemeente. Social distancing (de 1,5 meter-regel) en het regelmatig ontsmetten van de handen blijven noodzakelijk. 

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Like ons op Facebook

Volg ons op Twitter

Een reactie plaatsen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Follow by Email