Voordelige uitstapjes in de herfstvakantie 2021: enkele tips

De herfstvakantie is een ideale periode om leuke en leerrijke uitstapjes te maken met heel het gezin. Dierentuinen, pretparken, recreatiedomeinen en tal van bezienswaardigheden mogen in de herfstvakantie op heel wat bezoekers rekenen. Hieronder geven we enkele tips voor voordelige uitstapjes in de herfstvakantie 2021, speciaal gericht naar gezinnen met (jongere) kinderen. Je kunt flink wat geld uitsparen als je een beetje uitkijkt! 

Alle genoemde prijzen op deze webpagina hebben betrekking op volwassenen. De vermelde prijzen en links zijn slechts geldig in een beperkte periode rond de herfstvakantie in België van 2021 (za. 30 oktober tot en met zondag 7 november 2021). In de verkoopsvoorwaarden van de aanbieder wordt vermeld hoe lang gekochte tickets geldig zijn. 

Herfstvakantie voordelige uitstapjes
Speeltuin in het recreatiedomein Zilvermeer te Mol: gratis toegang in de herfstvakantie

Waar naartoe met de kids in de herfstvakantie, en liefst zo voordelig mogelijk? Dat is een vraag waar ouders elk jaar opnieuw mee worstelen. We geven in dit artikel enkele tips voor voordelige uitstapjes in de herfstvakantie 2021; sommige ervan zijn zelfs volledig gratis! Laten we beginnen met activiteiten waarvoor je niet moet betalen.   

Gratis plezier in de herfstvakantie

Bestaan er voordelige uitstapjes in de herfstvakantie waarvoor je niet moet betalen? Zeker! Tal van speeltuinen en recreatiedomeinen openen gratis hun deuren. Hieronder enkele suggesties. 

De Nekker Mechelen Uitstapjs Herfstvakantie
Recreatiedomein De Nekker in Mechelen: in de herfstvakantie hoef je niet te betalen

Tip 1: Fietsen door het water en speeltuin in Bokrijk

In de omgeving van het openluchtmuseum in Bokrijk kun je gratis fietsen door het water! Door een van de vijvers is een fietspad aangelegd, waar aan beide zijden het water wordt tegengehouden door betonnen muren. Het oppervlak van het water staat vrijwel gelijk met de bovenkant van de muren, zodat je het gevoel krijgt dat je echt ‘door het water’ fietst (gewoon wandelen kan natuurlijk ook). In de buurt van het domein van Bokrijk is er ook een grote speeltuin, die eveneens gratis toegankelijk is. 

Bokrijk Fietsen door het water
Fietsen (of wandelen) door het water in Bokrijk

Tip 2: Recreatiedomeinen waar je gratis binnen mag

Veel (provinciale) recreatiedomeinen waarvoor je in de zomermaanden een ticket moet kopen, kun je in de herfstvakantie kosteloos bezoeken. Kinderen kunnen er hun hartje ophalen in de uitgestrekte speeltuinen. Een voorbeeld is het Zilvermeer te Mol, waar je onder meer een glijbaan van vijftien meter hoog vindt! 

Zilvermeer glijbaan
De vijftien meter hoge glijbaan van recreatiedomein Zilvermeer te Mol

Andere recreatiedomeinen met leuke speeltuinen waar je zonder te betalen binnen mag tijdens de herfstvakantie, zijn onder meer:

 • De Nekker te Mechelen
 • Domein Hofstade
 • De Ster te Sint-Niklaas
 • De Gavers in Geraardsbergen

Voordelige uitstapjes in de herfstvakantie: dierenparken en pretparken

Dierenparken en pretparken zijn ideale bestemmingen voor plezierige en leerrijke familie-uitstapjes. De toegang ervan is uiteraard niet gratis, maar je kunt wel flinke kortingen bekomen als je onderstaande tips volgt. 

Tip 3: Naar een dierenpark met korting

Wie de tijd neemt om het internet af te speuren, vindt ongetwijfeld voordelige toegangstickets voor dierenparken. Kijk maar even op Tripper.be en Actievandedag.be !

 • Tickets voor het Pakawi Park in Olmen zijn verkrijgbaar voor slechts 16,95 euro in plaats van 23 euro.
 • Ook voor Monde Sauvage in Aywaille kun je toegangskaarten kopen met een flinke korting: 14,95 euro in plaats van 25 euro. Monde Sauvage is niet alleen een dierentuin, maar ook een safaripark waar je met de auto tussen de dieren kunt rijden – een belevenis voor heel het gezin!
Monde Sauvage
Met de auto op safari in Monde Sauvage
 • In het Wildpark bij Han-sur-Lesse sta je oog in oog met bizons, herten, beren, lynxen en wolven. Ook de wereldberoemde grotten van Han zijn uiteraard een bezoekje waard. Combitickets voor het Wildpark én de grotten van Han worden tijdelijk aangeboden voor slechts 21,90 euro in plaats van 33 euro. 

Tip 4: Voordelig naar een pretpark in Halloweensfeer

Vergeet niet dat de herfstvakantie in de Halloweenperiode valt! Halloween wordt gevierd in alle grote Belgische pretparken.  

 • Walibi biedt naar eigen zeggen het ‘grootste Halloween-event in België’ aan, met maar liefst zes spookhuizen, Halloween-zones voor kleine kinderenshows en avondlijke nocturnes. Tickets verkrijgbaar voor 35 euro in plaats van 47 euro!
 • Bellewaerde pakt uit met ‘Trick or Treat’-tochten voor kinderen, zes spookhuizen, speciale shows en nocturnes. Voor 30 euro in plaats van 40 euro krijg je toegang. 
(Foto: © Bellewaerde, https://halloween.bellewaerde.be/)
 • In Plopsaland De Panne wordt heel het park aangekleed in Halloweensfeer. Tijdens de Halloween Scare Nights hebben +14-jarigen toegang tot drie spookhuizen. Tickets voor 29,05 euro ipv. 41,50 euro!
 • In Bobbejaanland tenslotte vind je vijf spookhuizen, vijf ‘scare zones’ en vijf dagen met nocturnes. Toegang heb je al voor 29,90 euro ipv. 39,50 euro. 

Voordelige uitstapjes in de herfstvakantie, ook als het regent!

En wat als de weergoden het laten afweten? Ook dan vind je nog tal van voordelige uitstapjes in de herfstvakantie! Op een regenachtige of koude dag trek je bijvoorbeeld naar een indoor speeltuin, een leerrijke tentoonstelling of naar een overdekt zwemparadijs. 

Uitstapjes Herftsvakantie Plopsa Indoor hasselt
(Foto: © Plopsa Indoor Hasselt; www.plopsaindoorhasselt.be)

Tip 5: Met goedkope tickets naar Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt is een themapark dat voor het grootste deel overdekt is! Slecht weer speelt dus geen rol in dit speelpark waarin allerlei figuurtjes van Studio 100 de hoofdrol spelen:  Samson en Marie, Bumba, Kabouter Plop, Mega Mindy enzovoorts. Toegangskaarten zijn tijdelijk beschikbaar voor de prijs van 15,75 euro ipv. 22,50 euro.  

Euro Space Center Uitstapjes herfstvakantie

Tip 6: Met korting naar het Euro Space Center

Waar je ook geen last hebt van regenweer is het Euro Space Center in het Waalse Transinne. Het Euro Space Center dompelt zijn bezoekers onder in de wereld van de ruimtevaart. Voel hoe het is om op de maan of op Mars te wandelen, neem een kijkje in een Marsdorp en ervaar de versnellingen in een space rotor! Toegangskaarten verkrijgbaar voor 26,10 euro ipv. 29 euro.   

Uitstapjes herfstvakantie

Tip 7: Waterpret in een zwemparadijs

Laat het buiten maar regenen, in een lekker warm overdekt zwemparadijs maak je altijd plezier! Voor de waterparken van Plopsa zijn er tickets beschikbaar met 30% korting. Zowel voor Plopsaqua De Panne als voor Plopsaqua Landen-Hannuit betaal je met deze toegangskaarten slechts 15,75 euro ipv. 22,50 euro. 

Meer tips voor voordelige uitstapjes in de herfstvakantie

Nog veel meer toegangskaarten met een fikse korting om in de herfstvakantie voordelige uitstapjes te maken (zowel in België als in onze buurlanden), vind je bij Tripper.be en bij Actievandedag.be.

Je kunt overigens ook zelf een bod uitbrengen op goedkope toegangskaarten voor allerlei activiteiten bij Vakantieveilingen.be. Bij Vakantieveilingen.be starten alle veilingen vanaf 1 euro. Probeer op een rustig moment (’s nachts of tijdens de werkuren) het hoogste bod uit te brengen, zodat je spotgoedkoop een daguitstapje kunt maken.

Even Op Stap wenst iedereen een aangename en deugddoende herfstvakantie!

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.