Zilvermeer Mol: recreatiedomein en toeristische topper

Meer dan 60 jaar recreatie in Zilvermeer Mol

Het Zilvermeer Mol is een begrip in de Antwerpse Kempen. Al in de jaren 50 van de vorige eeuw was de zwemvijver van het Zilvermeer een populaire waterplas. In de 19de eeuw haalde men in de omgeving zand uit de bodem voor de glasindustrie. Hierdoor ontstonden er tal van zandputten, die zich nadien vulden met water. 

Op 9 mei 1959 nam de provincie Antwerpen het beheer van de drukbezochte waterplas over en ontstond het Zilvermeer. Vandaag omvat het Zilvermeer niet alleen een zwemvijver en een watersportvijver met duikgelegenheid, maar ook een uitgestrekt kampeerterrein, verschillende eetgelegenheden,  speeltuigen, touwenparcoursen, sportterreinen en allerlei leuke attracties.

Zwemmen
Watersportvijver Zilvermeer Mol
Watersport
Overnachten
Speeltuinen
Avontuur Zilvermeer Mol
Avontuur
Restaurants Zilvermeer Mol
Eten en drinken

Zwemmen in Zilvermeer Mol

In de beginjaren van het Zilvermeer noemden de bezoekers de zwemvijver ook wel ‘de zee van de Kempen’. Begin jaren 60 lag een uitstapje naar zee nog niet voor de hand. Daarom was het strand en de zwemvijver van Zilvermeer Mol een goed alternatief. De Molse bodem bestaat uit fijn wit zand, waardoor het strand van het Zilvermeer er hagelwit uitziet.  

De zwemvijver van het Zilvermeer is grotendeels ondiep en dus ook veilig voor kleine kinderen. De klimtoren met waterglijbanen zorgt voor de nodige waterpret. Als je moe bent van het zwemmen, rust dan heerlijk uit op het witte zandstrand. Op een zonnige dag is dit strand overigens een ideale plaats om een mooi bruin kleurtje te krijgen. Toch liever in de schaduw? De bomen op de ligweide zorgen voor de nodige beschutting tegen de zon.

Strand Zilvermeer Mol
De zwemvijver en het hagelwitte strand

Watersport en duiken in het Zilvermeer

Watersporters komen in het recreatiedomein Zilvermeer volop aan hun trekken. Een deel van de zwemvijver is afgebakend voor waterfietsen. Zeilers, kajakkers, windsurfers en roeiers beschikken over een afzonderlijke watersportvijver. 

Waterfietsen Zilvermeer Mol
Waterfietsen op een afgebakend deel van de zwemvijver

Onder begeleiding van ervaren monitors leer je op de 10 hectaren grote watersportvijver surfen, zeilen en kajakken. Ook duikers voelen zich thuis in de watersportvijver. In 1995 begon men met het plaatsen van kunstwerken onder water. De watersportvijver groeide stilaan uit tot een ‘Onderwaterpark voor Schone Kunsten’.  Tegenwoordig is het een van de aantrekkelijkste duikplaatsen in de Benelux. 

Bovendien vind je aan de overzijde van de Zilvermeerlaan de eigen toervaarthaven van het Zilvermeer: Port Aventura. Als je een tochtje wilt maken op de kanaalvijver en de kanalen in de omgeving, kun je bij Port Aventura terecht. 

Bezoek spotgoedkoop Plopsa Station Antwerp!

Tickets verkrijgbaar bij Tripper.be met een aanzienlijke korting!

Aan het Zilvermeer overnachten

Het Zilvermeer beschikt niet alleen over een uitgestrekte viersterrencamping met moderne voorzieningen, maar ook over meerdere blokhutten en kampeerhutten. Het kampeerterrein biedt plaats aan tenten, caravans en campers.  De comfortabele blokhutten zijn volledig ingericht voor 4 tot 6 personen. In de eenvoudige kampeerhutten kun je heel voordelig overnachten, bijvoorbeeld tijdens een fiets- of wandelvakantie. 

Kampeerterrein Zilvermeer Mol
Een blik op de camping van het Zilvermeer

Het recreatiedomein verwelkomt zowel individuele bezoekers als (school-)groepen en verenigingen. Groepen tot 50 personen vinden onderdak in het rustig gelegen bivakgebouw, waar in de omgeving ook ruimte is voor een kampvuur.  

Zilvermeer Mol: speeltuinen bij de vleet

Het Zilvermeer te Mol is bij uitstek een recreatiedomein voor gezinnen met kinderen. Verspreid over het domein vind je allerlei speeltuigen en avontuurlijke attracties. Je treft onder meer een leuke peuter- en kleuterspeeltuin aan naast de taverne ‘Glinstering aan het Zilvermeer’.  Vlakbij bevindt zich ook de moderne waterspeeltuin – ideaal op warme zomerdagen!

Kleuterspeeltuin Zivermeer Mol
De peuter- en kleuterspeeltuin aan taverne 'Glinstering aan het Zilvermeer'

In het bos rond de zwemvijver vind je tal van andere speeltuigen en attracties, de ene al wat avontuurlijker dan de andere. Je treft er niet alleen zwier- en klimpalen aan, maar ook speelkastelen, kabelbanen, glijbanen enzovoorts. Het domein beschikt bovendien over een minigolfterrein, een BMX-parcours, een baan voor gocarts en minicars, een Finse piste, diverse sportvelden en nog veel, veel meer… 

Speeltuig Zilvermeer
Een van de attracties in het bos
Zilvermeer attractie
Een speelkasteel in het witte zand

Avontuur op de glijbaan en de Zipline in Zilvermeer Mol

Als je van een avontuurlijke uitdaging houdt, ben je bij het Zilvermeer te Mol aan het juiste adres. Wat denk je bijvoorbeeld van een sensationele glijbaan van 15 meter hoogte? En vergeet vooral het grootste touwenparcours in Vlaanderen niet: de spectaculaire Zipline. 

Glijbaan Zilvermeer Mol
De 15 meter hoge glijbaan van het Zilvermeer

De Zipline van het Zilvermeer bestaat uit drie delen: ten eerste een hindernissenparcours, ten tweede een oefenparcours en ten slotte een parcours voor gevorderden. Elk parcours verschilt in hoogte, lengte en moeilijkheidsgraad. Wanneer je bijvoorbeeld voor het gevorderdenparcours kiest, vertrek je op 16 meter hoogte. Je zweeft zowel over het water als tussen de boomtoppen, een kilometer lang. 

De vertrektoren van de Zipline: hoogste niveau op 16 meter hoogte

De Zilvermeer restaurants

Neem je graag je eigen boterhammetjes mee naar het Zilvermeer? Dat is perfect mogelijk. Je vindt op het domein heel wat rustige picknickplaatsen, zowel aan de ligweide als in het bos.  

Als je trek hebt in een verfrissend drankje of een verrukkelijke maaltijd ben je welkom in een van de eetgelegenheden van het Zilvermeer.

De IJsvogel Zilvermeer Mol
Restaurant 'De IJsvogel' in het strandgebouw van het Zilvermeer

In snackbar ‘De IJsvogel’ aan het strandgebouw kun je terecht voor frietjes, snacks en frisdrank. De restaurants ‘Glinstering aan het Zilvermeer’ en ‘Zilverbos’ bieden een ruime keuze aan allerlei gerechten, desserts en dranken. Op het terras van het ‘Zilverbos’ geniet je bovendien van een schitterend uitzicht over het water. Aan toervaarthaven ‘Port Aventura’ vind je eveneens een aantrekkelijk restaurant met zicht op de plezierhaven en de kanaalvijver.  

Restaurant 'Glinstering aan het Zilvermeer' nabij de zwemvijver
Tavere Zilverbos Zilvermeer Mol
Taverne 'Zilverbos' naast de watersportvijver en dicht bij de camping

Zilvermeer Mol: openingsuren, prijzen en overige info

  • Ingang strand: Zilvermeerlaan 2 te Mol (coördinaten N:51°13’20”  E:5°10’04”)
  • Ingang camping: Postelsesteenweg te Mol (coördinaten N:51°13’09”  E:5°10’49”)
  • Prijzen: gratis toegang in het laagseizoen vanaf 1 oktober tot en met 31 maart. In het tussenseizoen en hoogseizoen gelden er verschillende tarieven. Bekijk de actuele prijzen op de website van het Zilvermeer
  • Openingsuren: van 1 april tot en met 30 september van 8u30 tot 21 uur. Buiten deze periode geopend van zonsopgang tot zonsondergang. 
  • Telefoon: +32 (0)14 82 95 00
  • E-mail: info@zilvermeer.be
  • Website: www.zilvermeer.be

Op zoek naar ideeën voor nog meer leuke daguitstapjes? Bekijk het aanbod van Even Op Stap!

Graag uw reactie over deze pagina!

Beste bezoeker van deze webpagina, 

De redactie van Even Op Stap heeft deze pagina met zorg samengesteld. Maar… wij blijven ook maar mensen. Hebt u een fout ontdekt in de tekst? Is de beschrijving niet duidelijk? Zijn sommige attracties / gebouwen / wandelpaden niet meer toegankelijk? Laat het ons weten!

Uiteraard zijn alle suggesties voor nieuwe onderwerpen, daguitstapjes en wandelingen van harte welkom!

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.