Halloween in pretparken: huiveren en griezelen

Halloween in pretparken vieren is voor veel gezinnen een feest om naar uit te kijken! Halloween is oorspronkelijk afkomstig uit Ierland, Engeland en de VS, maar wordt ook al tientallen jaren in ons land gevierd. De dag voor Allerheiligen – 31 oktober –  is het hoogtepunt van Halloween. Volgens een huiveringwekkende Keltische legende proberen de geesten van overledenen op die dag terug bezit te nemen van een levend lichaam. In pretparken wordt er veel aandacht besteed aan dit griezelfeest. Even Op Stap ging eens kijken hoe de grootste Belgische attractieparken hun bezoekers de stuipen op het lijf jagen.

Alle genoemde activiteiten, prijzen en links in dit artikel zijn slechts geldig in een beperkte periode rond Halloween (31 oktober) 2021. In de verkoopsvoorwaarden van de aanbieder wordt vermeld hoe lang gekochte tickets geldig zijn. 

Happy Halloween

Halloween in pretparken: een griezelig avontuur voor heel het gezin 

Hoewel de achtergrond van Halloween een beetje luguber is – geesten van overleden mensen komen volgens de legende terug tot leven – wordt Halloween in veel landen door heel het gezin uitbundig gevierd. Kinderen, verkleed als schrikaanjagende zombies, mummies en heksen, gaan de huizen langs en roepen ‘Trick or Treat’. Het is de bedoeling om de bewoners te laten schrikken en een snoepje te krijgen. Dat gebruik is in ons land niet zo ingeburgerd, maar in sommige pretparken kunnen kinderen wel deelnemen aan een avontuurlijke Trick or Treat-tocht.  

Trick or Treat

Halloween in pretparken gaat uiteraard gepaard met huiveringwekkende spookhuizen, het ene al wat griezeliger dan het andere. De attracties van de parken krijgen een Halloween-look, met de onmisbare uitgeholde pompoenen, spinnenwebben, heksenbezems en skeletten. Speciale zones, de ‘Scare zones‘, worden in een bepaald thema ingericht om bezoekers  de stuipen op het lijf te jagen. Vrijwel alle attractieparken organiseren speciale evenementen zoals shows en nocturnes in Halloween-sfeer. Lees ook ons blogbericht over de grootste  pretparken in België!

Kids met Halloweenpompoenen

Halloween in pretpark Walibi: zowel voor kleine kinderen als onverschrokken volwassenen

Het sterk geteisterde pretpark Walibi bij Waver heeft nog maar net zijn deuren terug geopend. Bij de grote overstromingen in juli van dit jaar werden tal van attracties zwaar beschadigd. Walibi is echter terug open, net op tijd om bezoekers naar eigen zeggen ‘het grootste Halloween evenement van België’  aan te bieden! Het pretpark pakt uit met maar liefst zes spookhuizen, speciale Halloween-zones voor kleine kinderen, shows en avondlijke nocturnes

Pretparken Halloween

Het Halloweenfeest in Walibi gaat door op 16, 17, 23, 24, 30, 31 oktober en in de herfstvakantie (1 tot en met 7 november). Bereid je voor op een tocht langs zes spookhuizen met een verschillend thema en een verschillend ‘griezelniveau’. Voor de onverschrokken griezelliefhebbers organiseert Walibi bloedstollende nocturnes, waarbij je in het donker oog in oog komt te staan met de meest schrikwekkende monsterfiguren. Maar ook aan gevoelige kleine kinderen is gedacht. Tot 17 u kunnen zij met hun familie terecht in speciale zones met lieve kindvriendelijke monstertjes. Als de kindjes dat willen, houden ze met een leuke anti-monster badge alle monstertjes uit hun buurt. 

Online tickets voor Halloween Walibi!

Klik hieronder voor info over de prijzen van de verschillende tickets

Bellewaerde en Halloween: met Trick or Treat tocht voor de kleinsten 

Met gans het gezin Halloween in pretparken vieren? Daarvoor kun je zeker terecht in attractie- en dierenpark Bellewaerde nabij Ieper. De allerkleinsten mogen hier deelnemen aan een kindvriendelijke Trick or Treat tocht in het park. Als ze alle uitdagingen hebben volbracht, worden ze beloond met een leuk geschenkje. Speciaal voor hen zijn er ook een sp(r)ookjesachtig Trollpark en een magische Bubble Show

Bellewaerde Halloween
(Foto: © Bellewaerde, https://halloween.bellewaerde.be/)

Grotere kinderen, jongeren en volwassenen die flink willen griezelen, zijn welkom in zes spookhuizen met verschillende ‘fear levels’. ‘Mortal Mine‘, in het thema van een enge mijnschacht, en ‘Fantasylum‘, een waar horror hospitaal, zijn ongetwijfeld de twee schrikwekkendste spookhuizen. 

(Foto: © Bellewaerde, https://halloween.bellewaerde.be/)

Speciale belichting, rookeffecten en aangepaste muziek geven het park tijdens de avondlijke nocturnes een griezelige Halloweensfeer. Helemaal bloedstollend is de Halloween Night op 29 oktober, waarbij 75 figuranten je ’s avonds de stuipen op het lijf jagen.  Mis ook de Halloween Magic Show en de Halloween Fire Show niet! Halloween in Bellewaerde gaat door op 16, 17, 23, 24, 29, 30, 31 oktober en tijdens de herfstvakantie

Meer info over Halloween in Bellewaerde

Vergelijk de verschillende soorten tickets en de bijhorende prijzen

Plopsaland De Panne: Halloween Scare Nights

In ons lijstje ‘Halloween in pretparken’ mogen we zeker Plopsaland De Panne niet vergeten. Het Halloweenfeest gaat in Plopsaland door op 16, 17, 23, 24, 30, 31 oktober en tijdens de herfstvakantie. Plopsaland is dan ‘aangekleed’ in de geheimzinnige sfeer van Halloween met overal pompoenen, skeletten, spinnenwebben en heksenbezems. In gans het park lopen er bovendien tal van kleurrijke griezels rond. De kleinsten mogen met Piet Piraat op 30 en 31/10 en op 7/11 Halloween-liedjes meezingen.  

(Foto: © Plopsaland De Panne, https://www.plopsalanddepanne.be/)

Tijdens de Halloween Scare Nights op 16, 23, 30 en 31 oktober krijgen +14-jarigen toegang tot drie spookhuizen:  ‘Freak Circus‘, ‘Camping ’t Zonnetje‘ en ‘The Tunnel‘. Dit laatste spookhuis, met allerlei gemaskerde figuren die klaar staan om toe te slaan, is nieuw sinds dit jaar. Verder vind je in Plopsaland de scare zone ‘Lumberjack’. In deze griezelzone lopen dolgedraaide houthakkers rond die het op de bezoekers gemunt hebben… 

Plopsaland De Panne en Halloween

Alle info over evenementen, tickets en prijzen

Halloween in Bobbejaanland: met twee nieuwe spookhuizen

Vijf spookhuizen, vijf ‘scare zones’ en vijf dagen met nocturnes: daarmee pakt Bobbejaanland uit tijdens Halloween 2021. Twee van de vijf spookhuizen zijn nieuw: ‘CORP.‘ en ‘Texas Butcher‘.  Spookhuis ‘CORP.’ bevat een afschrikwekkend genetisch gemanipuleerd beest, terwijl je in ‘Texas Butcher’ een angstaanjagende slagerij binnenloopt.  

Bobbejaanland Halloween
(Foto: © Bobbejaanland, https://www.bobbejaanland.be/)

Van de vijf ‘scare zones’ zijn ‘Monkey Clan‘ (zie foto hierboven) en ‘Voodoo Bayou‘ de spannendste. Wie van de Halloweensfeer wil genieten zonder enge monsters tegen het lijf te lopen, trekt het best naar de zone ‘Plaza de las Muertos‘. Op vijf verschillende avonden gaan er nocturnes door, met nog meer gefeest en gegriezel in het nachtelijke donker. Het Halloweenprogramma in Bobbejaanland gaat door op 23 en 24 oktober, en vanaf 27 oktober tot en met 7 november 2021.  

Lees alles over Halloween in Bobbejaanland

Meer info over de spookhuizen, scare zones, Halloweenshows, nocturnes en toegangstickets

Waar vind je goedkope tickets voor Halloween in pretparken?

Op zoek naar goedkope tickets voor Halloween in pretparken?

Tripper.be en Actievandedag.be bieden goedkope tickets aan voor Halloween in Bellewaerde, Walibi, Plopsaland en Bobbejaanland!

Of bied zelf op voordelige Halloweentickets via Vakantieveilingen.be!

Op zoek naar tips voor voordelige uitstapjes in de herfstvakantie 2021? Vind ze hier! 

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Volg ons op Twitter

Een reactie plaatsen

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Follow by Email

Verhuur een stukje van jouw grond als kampeerplek en verdien geld bij Campspace!