Leuven Kermis 2020: 64 attracties coronaproof

Op 4 september gaat Leuven Kermis 2020 van start

Iedereen was opgelucht toen het stadsbestuur besliste dat Leuven Kermis 2020 mocht doorgaan! Omwille van het nog steeds sluimerende coronavirus worden er tal van maatregelen genomen om de kermis in Leuven veilig te laten plaatsvinden. Vanaf vrijdagavond 4 september tot en met woensdag 23 september mag iedereen genieten van 64 attracties op het Herbert Hooverplein, het Ladeuzeplein en het Martelarenplein. 

Aqua Polyp
Ook de octopus Beach Polyp is weer van de partij

Leuven Kermis 2020: volledige lijst van foorkramers en attracties

Met dank aan de dienst Evenementen van het Leuvense stadsbestuur presenteren wij hier de volledige lijst van deenemende foorkramers aan Leuven Kermis 2020. In totaal zijn het er 64: op het Martelarenplein staat de gebakkraam van Marvin De Corte, op het Herbert Hooverplein is er plaats voor 27 attracties en op het Monseigneur Ladeuzeplein vind je 36 kermiskramen. 

Movie Star kermis Leuven
De supersnelle rups Movie Star voor de gevel van de universiteitsbibliotheek

De Leuvense Kermis op het Herbert Hooverplein

De foorkramers op het Herbert Hooverplein richten zich zoals gewoonlijk op de jongere kinderen. Op dit plein amuseren de jongsten zich op de kindermolens, de eendjeskramen, de trampolines en de verschillende kramen met spelletjes. Lekker smullen kan er ook, van escargots en pitta tot hamburgers en gebak. 

Op het Herbert Hooverplein

 • Franky Faes: klassieke kindermolen
 • Gary De Corte: gebakkraam
 • Arthur Dotremont: kindermolen “Planet Toons”
 • Jimmy Vankeerberghen-Verschoren: ballonnenschietkraam
 • Nathalie Vanden Bergh: eetkraam “Barbe à Papa”
 • Christophe Threhout: lunapark “Fun House”
 • Sonja Lanove: pasta
 • Laurent Lauwers: basketbalspel
 • Arthur Dotremont: waterballen
 • Jean Michel Vandenbemden: visspel “Euroflipper”
 • Nicolas Trehout: spiegeldoolhof
 • Jean-Louis Vlasselaerts: ringenspel
 • Marnix en Micheline Messiaen-Vanwijngaerden: schietkraam “Shooting Club”
 • Brandon Verschoren: pottenspel “Gong-spel”
 • Guy Neders: kindermolen “carnaval”
 • Olivier Roland: gebakkraam “’t Wit Madammeke”
 • Olivier Rosa: suikerspin (Tiensestraat)
 • Paul Van der Borght: eetkraam (hamburgers)
 • Jennifer Drigo: escargots-pittabar
 • Dotremont-Saelens: kinderbuggy “Brooklyn Bridge”
 • Charlie L’Host: trampoline
 • Alain Verschoren – Hogie: visspel “Duck Fishing 2”
 • Dotremont-Raymaekers: schietkraam/pottenschieten “Vegas Games”
 • Alex Vanderzeypen: pottenspel
 • Marcel Dotremont: koordjetrekkraam
 • Nicolas Trehout: kinderbuggy “Sea World”
 • Louis Neders: schietkraam
Herbert Hooverplein kermis
De kermis op het Herbert Hooverplein

Kermisattracties op het Monseigneur Ladeuzeplein

Op het Monseigneur Ladeuzeplein is er plaats voor het ‘grotere’ kermiswerk. Hier vind je onder meer de supersnelle rups Movie Star, het lachpaleis ‘Caraïbes Folies‘ en natuurlijk de onmisbare Beach Polyp. Maar… ook aan de durvers is gedacht. In de slingerarm G-Force van familie Dotremont, die ook te zien was op de kermis te Oostende in 2019, word je zonder pardon tientallen meters de lucht in geslingerd. Helemaal spectaculair is de Techno Power, een nieuwe kermisattractie van Steve Stappers die voor de eerste maal verschijnt op de kermis in Leuven.  

Op het Monseigneur Ladeuzeplein

 • Alain Verschoren – Hogie: visspel “Duck Fishing”
 • Linsy Van den Broeck: kindertrein “Formule 3000”
 • Walter Dotremont: mini-scooter
 • Steve Severeyns: “Bidule – Movie Star”
 • Steve Severeyns: water schietspel “Aqua Blast”
 • Richie Bodet: schietkraam “streetgame”
 • Abbeloos Marijke: ballenkanon “Fire Ball”
 • Gregory Jacobs: race spel “Golden Race”
 • CVA bvba: koordjetrekkraam “Las Cordas”
 • Jean Vandenbemden: hamerspel
 • Liliane Derouaux: visspel “Ducky”
 • François Hendrickx: schietkraam “Place2be”
 • H&V bvba Hayen Gregory: lambada
 • Olivier Rosa: suikerspin (Ladeuze)
 • Stappers-Zeppieri: Techno Power (debuut op Leuven Kermis!)
 • Frederik Faes: eetkraam (escarots & hamburgers)
 • Jimmy Vankeerberghen-Verschoren: schietkraam Monte Carlo
 • Tom Michielsen: kinderloterij
 • Jhonny Banckaert: gebaksalon “salon Max”
 • Jean-Francois Vlasselaerts
  en Rosa Vanderhaeghen: lunapark “Crystal palace”
 • Jean Marie Dotremont: G FORCE (debuut op Leuven Kermis!)
 • Johnny Severs: pottenspel “Caramba”
 • Ken Verschoren: visspel “Flipper”
 • Ken Verschoren: kindermolen
 • François Bogaert-Janssens: autoscooter
 • Marie Christine Degive: boogschietkraam “Geronimo”
 • Katrien Commissaris: kikkerspel
 • Mavic bv: lachpaleis “Caraïbes Folies”
 • Joseph Van Doorslaer: schietkraam “Tir Will”
 • Pailhe-Dotremont: loterij “Mystery”
 • Marcel Delforge: gebakkraam
 • Emile Van den Heuvel: lunapark “Play City”
 • Nancy Dewingaerden: wandelspookhuis
 • Marco Delforge: hamburgerkraam
 • René Lauwers: Beach Polyp
 • Joeri Valkiers: panda-spel
Met de slingerarm van de G Force tientallen meters de lucht in
Botsauto's kermis Leuven
In de botsauto's met mondmasker op

Nieuwe attractie op Leuven Kermis 2020: de Techno Power

Kermisexploitant Steve Stappers staat dit jaar op de kermis in Leuven met een nieuwe spectaculaire attractie: de Techno Power. Steve Stappers was vorig jaar ook al te gast op de Leuvense kermis met de ‘Extazy’. De Techno Power bestaat uit een roterend kruis met vier armen, waaraan telkens drie gondels hangen. In de gondels kunnen twee personen plaatsnemen, zodat er in totaal 24 personen gelijktijdig een ritje kunnen maken in de Techno Power. De drie gondels aan elke arm roteren eveneens, en kantelen over een hoek van 90 graden als de attractie volledig op gang gekomen is. Een ervaring die rasechte kermisliefhebbers niet mogen missen!  

Techno Power
De spectaculaire Techno Power: nieuwe attractie op Leuven Kermis

Een videofilmpje over Leuven Kermis 2020, ook te zien op het YouTube-kanaal van Even Op Stap

Prikkelarme avond op 14 september

Op maandagavond 14 september, van 16 uur tot 19 uur, zetten de foorkramers de geluidsinstallatie van hun attractie veel stiller. Ook plotse lichtflitsen, laserstralen en dergelijke worden uitgeschakeld. Zo krijgen alle kermisgangers die overprikkeld raken door sterke geluiden en lichteffecten, de kans om in alle rust volop van Leuven Kermis te genieten. 

Caraïbes Folies
Het lachpaleis Caraïbes Folies op het Monseigneur Ladeuzeplein

Coronamaatregelen op de kermis in Leuven

Natuurlijk ontsnapt Leuven Kermis 2020 niet aan strenge coronamaatregelen. Om het risico op besmetting zo veel mogelijk te beperken, legt het Leuvense stadsbestuur volgende verplichtingen op: 

 • Het Monseigneur Ladeuzeplein en het Herbert Hooverplein vormen twee afzonderlijke kermispleinen met afzonderlijke in- en uitgangen. Maximaal 200 bezoekers per plein zijn toegelaten. Het is mogelijk dat je moet aanschuiven in een coronawachtrij aan de ingang.  
 • De kermisbezoekers moeten één looprichting volgen.
 • Vanaf de leeftijd van 12 jaar moeten bezoekers een mondmasker dragen. 
 • Eten en drinken moet zittend gebeuren, met maximaal 10 personen per bubbel en 1,5 meter afstand tussen de bubbels. 
Coronawachtrij kermis Leuven
Geduldig aanschuiven in de coronawachtrij op het Monseigneur Ladeuzeplein
Info

Leuven Kermis 2020: openingsuren en bijkomende info

 • Locatie: Herbert Hooverplein, Monseigneur Ladeuzeplein en Martelarenplein te Leuven
 • Periode: vanaf 4 september tot en met 23 september 2020
 • Openingstijden: op maandag, dinsdag en donderdag van 16 u tot 22 u; op woensdag en zondag van 14 u tot 22 u; op vrijdag van 16 u tot 23 u; op zaterdag van 14 u tot 23 u
 • Bijkomende info: www.leuven.be/kermis

Ook de kermis in Hasselt gaat door!

Zin in nog meer kermisplezier? Hasselt Kermis 2020, een van de grootste kermissen van het land, vindt plaats vanaf zaterdag 19 september tot en met zondag 27 september 2020. Lees meer over de attracties op deze grote kermis en bekijk het bijhorende videofilmpje van ons YouTube-kanaal op onze webpagina Hasselt Kermis 2020 !

Bezoek aan Leuven Kermis? Maak ook een stadswandeling!

Een bezoek aan de kermis in Leuven kun je perfect combineren met een interessante stadswandeling van 5,3 kilometer in deze bruisende studentenstad. Lees er alles over op onze webpagina Stadswandeling in Leuven.

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.