Hasselt Kermis 2020: Septemberfoor in coronastijl

Ja hoor, ondanks alle coronamiserie mag Hasselt Kermis 2020 doorgaan! Minister Pieter De Crem himself gaf toestemming aan het stadsbestuur om de Hasseltse Septemberfoor te organiseren. Vanaf zaterdag 19 september tot en met zondag 27 september staan de foorkramers weer op het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan. Natuurlijk ziet kermis Hasselt 2020 er anders uit dan de voorgaande jaren, wegens strenge coronamaatregelen. 

De tripride Free Style staat ook weer op de Septemberfoor, in zone 3

Hasselt Kermis 2020: opgedeeld in vijf zones 

Om Hasselt Kermis 2020 coronaveilig te laten verlopen, besliste het stadsbestuur om het kermisterrein in vijf afzonderlijke zones op te delen. In elke zone mogen maximaal 400 personen binnen. Voor de openingsdag op 19 september was het nog verplicht om op voorhand te reserveren, maar dat is vanaf 20 september niet meer nodig. Als er in een zone 400 bezoekers zijn, moet je in de wachtzone wachten tot er een bezoeker de zone terug verlaat.   

Wachtzone Hasselt kermis
De uitgestrekte wachtzone voor kermiszones 4 en 5 aan de oude brandweerkazerne

Zone 1 en zone 2 bevinden zich op het Kolonel Dusartplein. Zones 3 tot 5 liggen langs de Koning Boudewijnlaan. Elke zone heeft een eigen ingang, wachtzone en uitgang. Om zone 4 en 5 te bereiken moet je via de Willekensmolenstraat naar de parking van de oude brandweerkazerne. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Aan de ingang van elke zone kun je je handen ontsmetten. 

Deca Dance
De Deca Dance staat dit jaar in zone 2

Attracties en eetgelegenheden in elke zone van de kermis in Hasselt

Het stadsbestuur heeft Hasselt Kermis 2020 zodanig georganiseerd dat er in elke zone zowel attracties als eet- en drinkgelegenheden staan. Elke zone vormt dus een soort ‘mini-kermisje’ op zich. Wie niet de tijd heeft om elke zone te bezoeken, hoeft dus in elk geval geen honger of dorst te lijden. Wie alleen naar de Septemberfoor gaat om er frietjes of smoutebollen te kopen, kan deze op voorhand telefonisch bestellen en op het Kolonel Dusartplein afhalen. 

King Kong Bar
De King Kong bar in zone 5: geen gebrek aan eet- en drinkgelegenheden in elke zone

Blikvangers van Hasselt Kermis 2020

In elke kermiszone staan er attracties voor jong en oud. Eendjeskramen, spelkramen, schietkramen, caroussels: je vindt het allemaal op Hasselt Kermis! De attracties voor grootvermaak zijn verspreid over de vijf zones. Op de site van hasselt.be/kermis vind je een overzicht van alle foorkramers per zone, zodat je op voorhand je keuze kunt maken.  

Wild Mouse kermis Hasselt
De achtbaan Wild Mouse maakt zijn opwachting in zone 1
XXL
Met de slingerarm van de XXL tot 50 meter de lucht in

Aan spectaculaire attracties ontbreekt het niet op Hasselt Kermis. In zone 1 vind je bijvoorbeeld al dadelijk de bekende achtbaan Wild Mouse en de afterburner XXL, waarmee je tot 50 meter de lucht in wordt geslingerd. In zone 2 word je flink door elkaar geschud in de Deca Dance en de Air Maxx. Het is er ook griezelen geblazen in het angstaanjagende spookslot Terror Factory.  In de gigantische zweefmolen Top Of The World zweef je 60 meter boven de grond en heb je een fantastisch uitzicht over Hasselt en omgeving.  

Kinderachtbaan Dragon
Plezier voor de kleinsten in zone 2: de kinderachtbaan Dragon
Zweefmolen Top Of The World
De zweefmolen Top Of The World in zone 2: rondjes draaien op 60 meter hoogte
Spookhuis Terror Factory
Griezelen in het spookslot Terror Factory (zone 2)
Air Maxx kermis Hasselt
Ook de Air Maxx vind je in zone 2

Zone 3 pakt uit met de tripride Free Style en het funhouse Villa Chaos. Ook in zone 3 de spectaculaire booster Speed XXL, waarmee je tegen 130 kilometer per uur 45 meter hoog de lucht in gaat. 

Speed XXL kermis Hasselt
De Speed XXL: rondjes draaien tegen 130 kilometer per uur
Funhouse Villa Chaos kermis Hasselt
Plezier maken in het funhouse Villa Chaos (zone 3)
Mini Scooter kermis Hasselt
Attractie voor de kleinere kermisbezoekers: Mini Scooter (zone 3)

In zone 4 kun je terecht voor een ritje in de botsauto’s Thommis en in de supersnelle rups Maxi Move. Ook een sensationeel ritje in de Shaker mag je hier niet overslaan! Verder in zone 4 verschillende schietkramen, eendjeskramen en lunaparken. 

Adrenalinestoot in de Shaker (zone 4)
Maxi Move Hasselt kermis
Met een razende vaart in de rups Maxi Move (zone 4)

De spectaculaire Eclipse trekt direct de aandacht in zone 5. In deze zone tref je ook de leuke attractie Cake Walk en het funhouse Beach Party aan. In de octopus Polyp maak je een duizelingwekkend ritje. En natuurlijk zijn er ook nog de spelkramen, eendjeskramen, de kamelenrace, de lunaparken… Plezier gegarandeerd!

Eclipse
Bloedstollend ritje met de Eclipse in zone 5
Ook de octopus Polyp wacht jou op in zone 5

Een videofilmpje over de kermis in Hasselt, ook te zien op het YouTube-kanaal van Even Op Stap!

Info

Hasselt Kermis 2020: openingsuren en locatie

  • Periode: vanaf zaterdag 19 september 2020 tot en met zondag 27 september
  • Locatie: Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan, Hasselt
  • Openingsuren: op weekdagen van 15 uur tot 22 uur, in het weekeinde van 13.30 uur tot 23 uur
  • Bijkomende info: www.hasselt.be/kermis

Ook zin in een stadswandeling in Hasselt? 

Een stadswandeling in de mooie stad Hasselt kun je perfect combineren met een bezoek aan Hasselt Kermis. Bezoek onze webpagina Stadswandeling in Hasselt voor een leuke rondwandeling in de Jeneverstad!

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.