Halfvastenfoor in Gent 2023: kermis met lange traditie

Het is een kermis met een lang traditie, de Halfvastenfoor in Gent. De eerste vermelding ervan gaat zelfs terug tot het jaar 1497. Met uitzondering van de coronajaren 2020 en 2021 werd de kermis elk jaar georganiseerd. De Halfvastenfoor in Gent 2023 gaat door vanaf 11 maart tot en met 2 april op het Sint-Pietersplein.  

Gent Halfvastenfoor 2023
Halfvastenfoor in Gent: kermis met lange geschiedenis

Meer dan 80 attracties op de Halfvastenfoor in Gent 2023

Zelfs de meest veeleisende kermisliefhebbers worden verwend op de Halfvastenfoor in Gent 2023. Meer dan 80 attracties staan er, zowel sensationele blikvangers als rustiger attracties voor gans het gezin. Klassieke kermiskramen en eet- en dranktenten zijn uiteraard ook van de partij. We raden aan om de trein te nemen tot station Gent Sint-Pieters en vanaf daar naar het Sint-Pietersplein te wandelen; een rustige wandeling van 1,6 kilometer door het Citadelpark.   

De spinning coaster Wild Mouse: sensationele blikvanger op de Halfvastenfoor

Volledige attractielijst en routekaart

Een pdf-bestand met de volledige lijst van attracties kun je hieronder downloaden. Even Op Stap biedt ook een pdf-bestand aan met een gedetailleerde routekaart vanaf het station Gent Sint-Pieters tot aan het Sint-Pietersplein, evenals het bijhorende gpx-bestand voor gps-navigatie. Voor deze drie bestanden samen vragen wij een kleine bijdrage van 1,45 euro. De bestanden zijn onmiddellijk beschikbaar na online betaling. 

Spectaculaire publiekstrekkers op de Gentse Halfvastenfoor

Wie naar de kermis trekt om de nodige adrenalinekicks te krijgen, is op de Halfvastenfoor Gent op de juiste plaats. Om te beginnen vind je er de Air Maxx, een draaimolen met zeer snel op en neer bewegende armen met gondels waarin je g-krachten ervaart zoals in een straaljager. De Take Off bestaat uit een roterende en kantelende schijf, met daarop vier gondels die zelf ook om hun eigen as draaien.   

'Sprinkhaanmolen' Air Maxx met zeer snel op- en neergaande armen
De Take Off: kantelende en roterende schijf met roterende gondels

Wie geen last heeft van hoogtevrees en van een gevoelige maag, kan de XXL eens proberen. De XXL bestaat uit een schommelarm van 22 meter lengte met vier gondels aan het uiteinde, waarin twintig personen kunnen plaatsnemen. Nog hoger gaat het in de booster Vmaxx, een roterende arm met twee gondels die 60 meter hoog gaan met een snelheid van 120 kilometer per uur.

De Vmaxx gaat tot 60 meter hoog tegen 120 km/u

Ook de spinning coaster Wild Mouse is van de partij, met ronddraaiende gondels waarin je van een 13 meter hoge achtbaan suist. Als dat nog niet genoeg is, kun je je flink door elkaar laten schudden in de grote draaimolen Deca Dance of in de tripride (‘lambada’) Crazy Dance

In de tripride ('lambada') Crazy Dance word je flink door elkaar geschud

Attracties voor heel de familie

Jong en oud maken plezier in gezinsattracties zoals de funhouses Cake-Walk en Caraïbes Folies. Ook de snelle bootjesmolen See Sturm Bahn is geschikt voor alle leeftijden, net als de reuzenglijbaan La Suisse. Laat je samen met je kroost de stuipen op het lijf jagen in het spookkasteel Walking Dead of probeer de uitweg te zoeken in het spiegeldoolhof Magic World.    

De bootjesmolen See Sturm Bahn is geschikt voor alle leeftijden
Funhouse Caraïbes Folies Halfvastenfoor Gent 2023
Het funhouse Caraïbes Folies krijgt veel belangstelling van jong en oud

Bij Vakantieveilingen.be worden tickets geveild voor de leukste pretparken en dierentuinen. Bied mee en plan meteen jouw dagje weg! 

Halfvastenfoor in Gent 2023 voor de jongste kermisgangers

Natuurlijk zijn ook de allerjongste kermisliefhebbers welkom op de Halfvastenfoor. Het jonge volkje amuseert zich te pletter op tal van kinderattracties, bijvoorbeeld het piratenschip Ship Ahoy of de kinderautobanen Kid’s Cars en Brooklyn Bridge. Ook de kleine botsauto’s Minos Scooter en de vliegmolen Fantasialand zijn erg in trek. Uiteraard staan er op de kermis ook tal van draaimolens, eendjeskramen en spellenkramen. 

Fantasialand Halfvastenfoor in Gent 2023
De vliegmolen Fantasialand in actie
Minos Scooter Gent Halfvastenfoor 2023
De mini-botsauto's Minos Scooter voor de jongste kermisgangers

Eet- en drankkramen bij de vleet

Geen Halfvastenfoor zonder lekker kermiseten! Op de foor vind je alle klassieke eet- en drankkramen die op een grote kermis thuishoren: van smoutebollen, hotdogs en suikerspinnen tot escargots, nougat en cocktails. Een speciale vermelding maken we voor Gents Gebak Abel, bij wie je terecht kunt voor smoutebollen, hamburgers, suikerwafels, frietjes en nog veel meer. Inmiddels staat al de vierde generatie foorkramers aan het hoofd van dit familiebedrijf.  

Gents Gebak Abel Halfvastenfoor in Gent 2023
Gents Gebak Abel: vier generaties foorkramers

Bezoek spotgoedkoop Plopsa Station Antwerp!

Tickets verkrijgbaar bij Tripper.be met een aanzienlijke korting!

Speciale dagen tijdens de Halfvastenfoor in Gent 2023 

  • Prikkelarme dag op 30 maart vanaf 14 u: het geluid wordt zachter gezet en sterke lichten worden gedimd 
  • Kortingsdag op zondag 2 april: de meeste foorkramers geven op deze laatste kermisdag een flinke korting

Bekijk de Halfvastenfoor in Gent 2023 op het YouTube-kanaal van Even Op Stap

Info

Halfvastenfoor in Gent 2023: periode, openingsuren, locatie en extra info

  • Periode: vanaf za. 11 maart t/m zo. 2 april 2023
  • Locatie: Sint-Pietersplein te Gent
  • Openingstijden: attracties voor jonge kinderen zijn open vanaf 16 u tot 20 u op ma., di., do. en vr., en van 14 u tot 20 u op wo., za. en zo. 
    De andere attracties zijn gegarandeerd open vanaf 18 u tot 22u30 op ma., di. en do.; op wo. en zo. vanaf 14 u tot 22u30; op za. vanaf 14 u tot 00u00. 
  • Extra info: Stad Gent Evenementen 

Meer ideeën voor uitstapjes vind je bij Even Op Stap  

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.