Stadswandeling in Lier: wandelen in de Pallieterstad

Schrijver Felix Timmermans, geboren en getogen in Lier, was trots op zijn stad. En terecht, want in Lier valt er veel te zien en te beleven. Naast Felix Timmermans zagen nog meer bekende Vlamingen het levenslicht in Lier. We noemen onder meer uurwerkmaker Louis Zimmer, kanunnik David, kunstschilder Isidore Opsomer, kunstsmid Lodewijk van Boeckel en oud-premier Gaston Eyskens. Lier is de stad van de wereldberoemde Zimmertoren, de Lierse Vlaaikes, het Cavesbier en de Sint-Gummaruskerk met de markante peperbustoren. Hoog tijd voor een stadswandeling in Lier, om de Pallieterstad aan de Nete wat beter te leren kennen. 

Markt stadswandeling in Lier
Een kijkje op de Grote Markt te Lier
Kaart stadswandeling in Lier

(Kaartgegevens: OpenStreetMap)

Vertrek- en eindpunt: Parking De Mol, Aarschotsesteenweg, Lier. Coördinaten: N: 51° 15′ 16″  O: 4°34’24”

Afstand: 4,3 kilometer

Rolstoelgebruikers: geschikt voor rolstoelen

Bereikbaarheid:

  • met de auto: gratis parking De Mol
  • met de trein en de bus: treinstation Lier, waarna je buslijn 1 neemt tot aan parking De Mol

Gpx- en pdf-bestanden van deze wandeling

Wie wil wandelen met gps-navigatie op smartphone of wandel-gps, kan hieronder het gpx-bestand van deze wandeling downloaden. Even Op Stap biedt ook twee pdf-bestanden aan met gedetailleerde wandelkaart en met de tekst en afbeeldingen van dit artikel. Deze pdf-bestanden kun je gemakkelijk afprinten of bekijken op je smartphone. Voor het gpx-bestand en de twee pdf-bestanden samen vragen wij een kleine bijdrage van 1,95 euro. De bestanden zijn onmiddellijk beschikbaar na online betaling. 

Langs de stadsvest naar de Mechelsepoort

We beginnen onze stadswandeling in Lier op de (gratis!) parkeerplaats ‘De Mol‘ aan de Aarschotsesteenweg, net buiten het stadscentrum. Steek de brug over de Nete over en sla net voor de rotonde linksaf. Aan je linkerzijde zie je de rivier, aan je rechterzijde het Lierse stadspark met speeltuin.  Het stadspark, met zijn vijvers en grasvelden, is een ware oase van rust in de stad. 

Stadspark wandeling in Lier
Het stadspark van Lier met vijvers en picknickvelden

Steek vervolgens het bruggetje over en ga gewoon rechtdoor (dus niet de rivier blijven volgen!). Je wandelt nu onder het schaduwrijke bladerdak van hoge bomen over de stadsvest. Deze stadsvest, 5 kilometer lang, vormt een ware ‘groene gordel’ rond Lier. Vroeger stond er hier een stadsmuur,  maar in de 19de eeuw verdween de omwalling rond Lier. De vroegere verdedigingsgordel werd genivelleerd en beplant met bomen. Tegenwoordig kun je heerlijk wandelen en fietsen over de Lierse stadsvest. 

Stadsvest Stadswandeling in Lier
De stadsvest : groene gordel rond het centrum

Loop verder over de stadsvest. Je passeert aan de rechterzijde het oorlogsmonument ‘Den Engel‘. Het bronzen beeld stelt Nike, de Griekse godin van de overwinning voor. Het werd opgericht in 1926, om de Lierenaars te gedenken die omkwamen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Oorspronkelijk stond het monument op de hoek van de Vismarkt en de Hoge Brug. In november 1967 werd het op deze locatie geplaatst.  

Oorlogsmonument 'Den Engel'

Zet je wandeling in Lier voort over de rustige groene stadsvest. Rechts zie je de gebouwen en speelplaatsen van het Sint-Gummaruscollege. Loop door tot aan het kruispunt met de  Mechelsepoort. Steek de Mechelsepoort over en sla dan rechtsaf de Mechelsestraat in. Wandel even naar het kapelletje aan je linkerzijde, gewijd aan de H. Rita. Achter het kapelletje vind je een gedenksteen voor de Lierse politieke gevangenen in de Tweede Wereldoorlog.  

Stadswandeling Lier Sint-Ritakapel
Kapel aan de Mechelsestraat, met daarachter een gedenksteen voor politieke gevangenen tijdens WOII

Van de Mechelsepoort naar het Stadsmuseum van Lier

In de Mechelsestraat zie je aan je linkerzijde eerst de moderne gebouwen van het H. Hartziekenhuis. Een beetje verderop aan de rechterzijde van de straat passeer je de voorgevel van het Sint-Ursula-instituut, een middelbare school voor algemeen, technisch en beroepsonderwijs. Aan het kruispunt loop je rechtdoor de Florent van  Cauwenberghstraat in. Het Stadsmuseum van Lier bevindt zich een eindje verderop in deze straat, op het nummer 14. 

Stadswandeling Lier Stadsmuseum
Het Stadsmuseum van Lier in de Florent van Cauwenberghstraat, huisnummer 14

Het Stadsmuseum bezit kunstwerken van onder meer Pieter Brueghel de Jonge, Rubens, Permeke en Tytgat. De meeste kunstwerken zijn afkomstig uit de legaten van de kunstliefhebbers Jakob Wuyts en Baron Caroly. In 2018 ontving het Stadsmuseum ook de collectie van het voormalige Timmermans-Opsomermuseum. Deze collectie omvat onder meer schilderwerken en tekeningen van de Lierse kunstschilder Isidoor Opsomer. Ook manuscripten, drukproeven en tekeningen van Felix Timmermans, Vlaams schrijver en kunstenaar afkomstig uit Lier, worden er tentoongesteld. Loop na je bezoek aan het Stadsmuseum verder rechtdoor in de richting van de Grote Markt.  

De Grote Markt: niet te missen tijdens een stadswandeling in Lier

De Grote Markt is ongetwijfeld een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Lier. Het marktplein heeft een driehoekige vorm. Al eeuwenlang is de Lierse Grote Markt het kloppende hart van de stad, waarop tal van evenementen plaatsvinden en eveneens de jaarlijkse Novemberfoor doorgaat. In de periode 2010 tot 2012 werd de Grote Markt heraangelegd. Tegenwoordig sieren vijf fonteinen het driehoekige plein. 

Grote Markt stadswandeling Lier
De Grote Markt met het stadhuis en het belfort

Het stadhuis en het ranke belfort trekken onmiddellijk de aandacht. Het belfort stamt uit 1369 en staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het stadhuis was oorspronkelijk een lakenhal. Vanaf 1418 doet het gebouw dienst als stadhuis. In de 18de eeuw werd het stadhuis verbouwd in rococostijl. 

Belfort en stadhuis op de Grote Markt

Loop voorbij het stadhuis en bemerk aan je linkerzijde de Sint-Jacobskapel. De gotische Sint-Jacobskapel stamt uit 1383, maar werd in de loop van de eeuwen verschillende malen verbouwd. In de Eerste Wereldoorlog raakte de kapel ernstig beschadigd en moest voor een groot stuk heropgebouwd worden. Loop even binnen in de kapel en bekijk het sobere, maar mooi afgewerkte interieur. 

Zet je stadswandeling in Lier voort via de Grote Markt naar de Rechtestraat en de brug over de Binnennete. Net voor de brug passeer je aan je linkerzijde de Vismarkt, waar je een rij fraaie huisgevels ziet. Aan je rechterzijde ligt het Felix Timmermansplein, met de buste van de beroemde Lierse schrijver en kunstenaar.  Recht voor je zie je de toren van de Sint-Gummaruskerk. 

Felix Timmermansplein Stadswandeling Lier
De buste van schrijver en kunstenaar Felix Timmermans op het plein dat zijn naam draagt

De Sint-Gummaruskerk, parel van Lier

Op een stadswandeling in Lier mag een bezoek aan de prachtige Sint-Gummaruskerk uiteraard niet ontbreken. Wandel voort door de Rechtestraat tot aan de Sint-Gummaruskerk. De Heilige Gummarus leefde in de achtste eeuw als kluizenaar in de omgeving van de samenvloeiing van de Grote en Kleine Nete. Hij stierf in het jaar 714 en werd heilig verklaard in 754.  In de buurt van zijn graf ontstond een kloostergemeenschap en verscheen oorspronkelijk een Romaanse kerk. In 1378 tekende Hendrik Mijs de eerste plannen van de toren van de Sint-Gummaruskerk. Het zou echter nog tot 1577 duren tot de Sint-Gummaruskerk zoals we ze nu kennen, volledig was afgewerkt.  

Sint-Gummaruskerk Stadswandeling in Lier
De Sint-Gummaruskerk te Lier: twee eeuwen bouwgeschiedenis
Het indrukwekkende interieur van de Sint-Gummaruskerk

De relieken van de Heilige Gummarus bevinden zich in een zilveren reliekschrijn in het koor van de kerk. Dit zilveren schrijn, 800 kilogram zwaar, wordt elk jaar in oktober tijdens de Sint-Gummarusprocessie door de straten van Lier gedragen. Andere opvallende elementen van het interieur zijn onder andere het gebeeldhouwde koordoksaal, de preekstoel, de Colibranttriptiek en de schitterende glasramen in verschillende  kunststijlen. 

Het koor van de Sint-Gummaruskerk met het zilveren reliekschrijn, achteraan het hoofdaltaar en links de Colibranttriptiek
Een van de vele fraaie glasramen in verschillende kunststijlen in de Sint-Gummaruskerk

De Sint-Pieterskapel: oudste gebouw in Lier

Verlaat de Sint-Gummaruskerk en vervolg je wandeling in Lier langs de Rechtestraat en de Heilige Geeststraat. Aan je linkerzijde kom je voorbij het oudste nog bestaande gebouw in de stad: de Sint-Pieterskapel.  Deze kapel is kort na het jaar 1200 gebouwd in romaanse stijl, op de plaats waar er voordien een houten bidplaats was voor Sint-Gummarus. Op het einde van de 15de eeuw brak men het schip en de zijbeuken van de oorspronkelijke kapel af, zodat alleen nog het koor en de dwarsbeuk overbleven. Volgens de overlevering lag Sint-Gummarus begraven achter het altaar. De relieken van de heilige werden later echter overgebracht naar het zilveren reliekschrijn in de Sint-Gummaruskerk, zodat een leeg graf achterbleef.  

Sint-Pieterskapel stadswandeling in Lier
De romaanse Sint-Pieterskapel: het oudste nog bestaande gebouw in Lier
Het sobere interieur van de Sint-Pieterskapel

Van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans richting Zimmertoren

Zet je stadswandeling in Lier voort via de Heilige Geeststraat en ga vlak achter de Sint-Gummaruskerk naar het Kardinaal Mercierplein. Sla daar voor de zogenaamde ‘Deense Poort’ links een voetgangerspaadje in dat leidt naar Bar Muza en de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD). Deze academie bevindt zich in de voormalige kloostergebouwen van de paters Jezuïeten. Loop door de voormalige kloostertuin naar de Gasthuisvest en sla rechtsaf. De grote parking aan de Gasthuisvest is een van de locaties van de Novemberfoor. Loop rechtdoor naar de Volmolenstraat, waar je de jeugdherberg ‘Bed Muzet‘ passeert. Draai de eerste straat rechts (Kloosterstraat) in en wandel naar de Colibrantkapel. Deze kapel behoorde vroeger tot het klooster van de Cellebroeders, maar is tegenwoordig een onderdeel van de Lierse bibliotheek. 

De Colibrantkapel behoort tegenwoordig tot de bibliotheek van Lier

Loop via de straat Bril in de richting van de Binnennete. Op het kruispunt met de Kattenstraat zie je een historische stadspomp uit 1722. Een eindje verder passeer je aan je linkerzijde het voormalige weeshuis ‘Den Bril‘. Dit geel geverfde gebouw stamt uit 1686 en is tegenwoordig een ontmoetingscentrum. Op het einde van de straat kom je terug aan de Binnennete. Sla linksaf (Werf), wandel een stukje langs de Binnennete en steek de Sint-Jansbrug over om op het Zimmerplein te komen. 

Zimmerplein stadswandeling in Lier
De Zimmertoren, gezien vanop het Zimmerplein

De Zimmertoren: symbool van Lier

Natuurlijk kom je op deze stadswandeling in Lier langs de wereldberoemde Zimmertoren, hét symbool van de Pallieterstad. Uurwerkmaker en amateur-astronoom Louis Zimmer (1888 – 1970) was een van de bekendste Lierenaars. Hij schonk zijn geboortestad Lier zijn befaamde ‘Jubelklok‘, een klok die niet alleen de tijd, maar ook de draaiing van de aardas, de schijngestalten van de maan en tal van andere gegevens aangeeft. Deze Jubelklok, ontworpen naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van België in 1930, werd ingebouwd in een toren van de vroegere stadsmuur, de Corneliustoren. Deze toren kreeg de nieuwe naam ‘Zimmertoren’. Op de eerste verdieping van de toren richtte Zimmer zijn Astronomische Studio in, met een planetarium en een draaiend hemelgewelf. 

Aan de buitenzijde van de Zimmertoren zijn er dertien wijzerplaten te zien

Om twaalf uur ’s middags verschijnen uit een luik aan de zijgevel van de Zimmertoren de Belgische koningen en de Lierse burgemeesters uit de periode 1830 – 1930. Bovenaan de zijgevel staan vier figuren die het kind, de jongeling, de volwassene en de ouderling voorstellen. Deze figuren luiden om het kwartier de klokjes. Naast de Zimmertoren staat het Zimmermuseum, waarin de ‘Wonderklok‘ van Louis Zimmer is ondergebracht. Deze Wonderklok is een nog uitgebreidere versie van de Jubelklok, die Zimmer bouwde voor de Wereldtentoonstelling van 1935. 

De voorgevel en zijgevel van de Zimmertoren. Bemerk de figuren bovenaan die om het kwartier de klokjes luiden

Langs de Gevangenenpoort naar het Begijnhof

Zet na je bezoek aan de Zimmertoren en -museum de stadswandeling in Lier voort langs het Zimmerplein en de Gevangenenpoort. Deze Gevangenenpoort is de enige oorspronkelijke stadspoort van Lier die nog overblijft.  Wandel door de Begijnhofstraat tot aan de poort van het Begijnhof aan je linkerzijde. Ga het Begijnhof binnen langs de Wezenstraat. 

Toegangspoort Begijnhof Stadswandeling in Lier
De toegangspoort tot het Begijnhof. Langs hier kom je in de Wezenstraat

Bemerk het beeld van de Heilige Begga boven de toegangspoort van het Lierse Begijnhof. De H. Begga wordt voorgesteld als een begijn met kap. De toegangspoort stamt uit 1690. Het Begijnhof in Lier ontstond in 1258 en groeide al snel uit tot een autonome parochie in de stad. De oppervlakte van het ommuurde stratenbegijnhof beslaat twee hectaren. Er staan 162 huisjes, verspreid over elf straten. In 1998 werd het Lierse Begijnhof opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De laatste begijn vertrok uit het Begijnhof in 1984. In de jaren negentig werden vele huisjes gerestaureerd. 

Wandel door de Wezenstraat en sla rechts de Sint-Margarethastraat in. Aan je linkerzijde passeer je de voormalige Infirmeriekapel, terwijl rechts de indrukwekkende Sint-Margaritakerk voor je opdoemt. 

De barokke voorgevel van de Sint-Margaritakerk in het Begijnhof

De bouw van de Sint-Maragaritakerk begon in 1664. De kerk werd ingewijd in 1671, hoewel het nog honderd jaar zou duren tot het bovenste deel van de voorgevel en de klokkentoren werden voltooid. In de kerk trekt vooral het imposante orgel, gebouwd in 1723, de aandacht. 

Loop door het smalle steegje Pompstraat naar de straat Grachtkant en sla daar linksaf. De begijnhuizen aan de Grachtkant zijn opvallend groter. Hier woonden begijnen uit welstellende of adellijke families. 

De ruime begijnhuisjes aan Grachtkant

Verlaat het Begijnhof via de doorgang aan het noordoostelijke uiteinde van Grachtkant. Je komt nu in de Schapekoppenstraat. Sla rechtsaf en volg de stadsvest. De Binnennete stroomt aan je linkerzijde. Je komt terug aan het bruggetje dat je aan het begin van deze stadswandeling in Lier reeds hebt overgestoken. Wandel over het bruggetje en sla linksaf om een bezoek te brengen aan het stadspark van Lier. 

Het Lierse stadspark: laatste deel van de stadswandeling in Lier

Het stadspark van Lier ligt aan de Binnennete. Aan de andere zijde van de Binnennete vind je sportvelden en een minigolfterrein. Volg het wandelpand rond de vijver. Het Lierse stadspark werd geopend in 1919. Behalve de mooi aangelegde vijver omvat het park ook een ligweide en een avontuurlijke speeltuin voor de kleinsten. Bemerk de buste van Lodewijk van Boeckel, een befaamde kunstsmid afkomstig uit Lier. Hij ontwierp onder meer het hek van het Witte Huis in Washington. 

Stadspark stadswandeling in Lier
Een kijkje op de vijver van het Lierse stadspark
De leuke speeltuin aan het stadspark

Verlaat het stadspark langs de uitgang aan de Netelaan. Ga naar rechts in de richting van de rotonde. Steek de brug over de Nete over, waarna je aan je linkerzijde parking De Mol aantreft, het beginpunt van deze stadswandeling in Lier. 

Info

Meer informatie over bezienswaardigheden in Lier

Gerelateerde onderwerpen

Lees ook onze artikels over stadswandelingen in andere steden: 

Stadswandeling in Diest

Stadhuis en Sint-Sulpitiuskerk Diest stadswandeling

 

Stadswandeling in Mechelen

Mechelen stadswandeling

 

Stadswandeling in Leuven

Leuven stadswandeling

Graag uw reactie over deze pagina!

Beste bezoeker van deze webpagina, 

De redactie van Even Op Stap heeft deze pagina met zorg samengesteld. Maar… wij blijven ook maar mensen. Hebt u een fout ontdekt in de tekst? Is de beschrijving niet duidelijk? Zijn sommige attracties / gebouwen / wandelpaden niet meer toegankelijk? Laat het ons weten!

Uiteraard zijn alle suggesties voor nieuwe onderwerpen, daguitstapjes en wandelingen van harte welkom!

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Laatste berichten

 

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.