Winterfoor Sint-Niklaas 2022: feestelijke winterse kermis

Sint-Niklaas plant opnieuw een hele reeks eindejaarsactiviteiten tijdens het jaarlijkse ‘Sint-Niklaas wintert’. Een van de hoogtepunten hiervan is ongetwijfeld de Winterfoor Sint-Niklaas 2022. Deze feestelijke winterse kermis gaat door op de Grote Markt, vanaf 3 december tot en met 20 december 2022.   

Grote Markt Winterfoor Sint-Niklaas
De Winterfoor op de Grote Markt te Sint-Niklaas

Winterfoor Sint-Niklaas 2022: kermis in de eindejaarsperiode

Sint-Niklaas laat de eindejaarsperiode niet onopgemerkt voorbijgaan. Tijdens ‘Sint-Niklaas wintert’ pakt de Waaslandse stad uit met onder meer een ijspiste, kerstmarkten in het centrum en in de deelgemeenten, een ‘Santa Walk‘ met duizend verklede kerstmannen, een ‘Warmathon‘ op recreatiedomein De Ster, een grote Wafelenbak, het kerstconcert XMAS XL, de Wase IJsberenduik en nog veel meer. Een van de hoogtepunten is de jaarlijkse winterkermis op de Grote Markt.  De Winterfoor Sint-Niklaas 2022 begint op 3 december en eindigt op 20 december 2022. 

Schaatsbaan Sint-Niklaas Wintert
Op de Grote Markt komt er ook een schaatsbaan tijdens 'Sint-Niklaas Wintert'

De topattracties van de winterkermis in Sint-Niklaas

De Winterfoor in Sint-Niklaas telt dit jaar 32 attracties en eet- of drankkramen. Zowel de kleinste foorgangers als de doorgewinterde kermisfanaten komen aan hun trekken op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Een van de blikvangers is ongetwijfeld de Flying Jump van Alain Hendrix. Deze kermismolen bestaat uit acht zeer snel op en neer bewegende armen. In de gondels op het uiteinde van de bewegende armen ervaar je een enorme versnelling van 5G. Bovendien is de Flying Jump in de avonduren fantastisch mooi verlicht. 

Flying Jump Winterfoor Sint-Niklaas
De Flying Jump is in de avonduren uitzonderlijk mooi verlicht

Een andere grote publiekstrekker is de razendsnelle rupsmolen Number One van Timothy van Gorp. De tripride (‘lambada’) Body Shaker van Sven Hogie trekt eveneens de aandacht van avontuurlijke kermisgangers. Een kermis is uiteraard geen kermis zonder botsauto’s. Op de Winterfoor Sint-Niklaas 2022 vind je de onmisbare  autoscooters Hollywood Boulevard van Sven Hogie. 

De tripride Body Shaker in volle actie

Wie op zoek is naar wat rustiger attracties bestemd voor heel de familie, mag eens het funhouse Cake Walk van foorkramer Roels proberen, of het spiegeldoolhof van Jerome Cattin. Er staan niet minder dan zes lunaparken op de Winterfoor, plus nog een reeks schietkramen en spellenkramen. Wie er honger of dorst van heeft gekregen, kan terecht in verschillende hamburgerkramen en frituren. Ook een suikerspinkraam ontbreekt niet op het appèl.

Funhouse Cake Walk: attractie voor heel de familie

De Winterfoor voor de kleinste kermisbezoekers

Ook de jongste bezoekers van de foor zullen zich niet gauw vervelen. De achtbaan Dragon is zowel voor jong als oud geschikt. De bungee trampolines Salto Fun mogen steeds op veel belangstelling rekenen, net als de leuke kindermolens die je vindt op de foor. En welk kind vist niet graag de eendjes uit het water bij de eendjeskramen?      

Eendjskramn Winterfoor Sint-Niklaas 2022
Eendjes vissen blijft een leuke kermisattractie voor de kleinsten

Winterfoor Sint-Niklaas 2022: periode, locatie en extra info

  • Periode: vanaf 3 december t/m 20 december 2022
  • Locatie: Grote Markt te Sint-Niklaas
  • Extra info: Ontdek Sint-Niklaas

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Volg ons op Twitter

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.