Winterland Hasselt 2022: dé Limburgse winterhappening

De eindejaarsfeesten komen er weer aan en in tal van steden beginnen stilaan de jaarlijks kerstmarkten en winterevenementen. Winterland Hasselt 2022 is de grootste winterhappening in Limburg. Het evenement is alweer aan zijn 14de editie toe en vindt plaats vanaf 18 november 2022 tot en met 8 januari 2023, op het Kolonel Dudartplein  te Hasselt.   

Hesselse Poepjee Winterland Hasselt
De draaimolen 'Hesselse Poepjee' is een klassieker op Winterland Hasselt

Winterland Hasselt 2022: een keur aan winterse attracties

Geen gebrek aan attracties op Winterland Hasselt 2022! Net zoals in de vorige editie springt het enorme Reuzenrad onmiddellijk in het oog. Vanuit de 24 gondels krijg je gegarandeerd een schitterend uitzicht over het kerstdorp en de stad Hasselt. Een andere grote publiekstrekker is de uitgestrekte overdekte schaatsbaan met een oppervlakte van duizend vierkante meter.   

De schaatsbaan van Winterland Hasselt

Liefhebbers van spookhuizen zijn niet weg te slaan van de griezelige Santa’s Ghost Villa. Jong en oud beleeft dolle pret in het funhouse Christmas Hotel. Ook leuke aanraders voor gans de familie: het spiegeldoolhof Santa’s Labyrint (Magic City), de gigantische glijbaan La Suisse en niet te vergeten de virtual reality 6D-simulator VR360 Oculus

Santa's Ghost Villa Hasselt Winterland
Lekker griezelen in spookhuis Santa's Ghost Villa
Plezier voor gans de familie in funhouse Christmas Hotel
Simulator VR360 Oculus Winterland Hasselt
6D-simulator VR360 Oculus: virtual reality ten top

Kerstshoppen in een stad naar keuze

(vanuit Nederland) 

34% korting: voor slechts 29,50 euro i.p.v. 44,95 euro

Met het jonge volkje naar Winterland Hasselt 2022 

Ook de kleinsten zijn welkom op Winterland Hasselt! Speciaal voor hen rijdt er een Kersttreintje dat lijkt op de slee van de Kerstman.  De Grand Carrousel Hesselse Poepjee is een klassieke draaimolen met twee verdiepingen. Heel populair bij het jonge volkje is eveneens de vliegmolen Santa’s Flying Sleigh.    

Vliegmolen Santa's Flying Sleigh voor de kleinsten
Kersttreintje Winterland Hasselt 2022
Kersttreintje in de vorm van de slee van de Kerstman

Geen winterhappening zonder de Kerstman natuurlijk! De Kerstman komt hoogstpersoonlijk naar Winterland Hasselt vanaf 7 december tot en met 30 december. Kinderen kunnen hem begroeten in het Huisje van de Kerstman, dat in deze periode geopend is van 12 uur tot 20 uur.   

Huisje van de Kerstman Hasselt
In het Huisje van de Kerstman mogen kinderen de Kerstman persoonlijk begroeten

Twee nieuwe attracties in het kerstdorp 

Wie verslaafd is aan het maken van filmpjes voor YouTube, Instagram of TikTok, mag zeker de nieuwe attractie #WinterWonderExperience niet overslaan! In een tent van 200 vierkante meter vind je een tiental unieke decors waar je de opvallendste filmpjes en foto’s kunt maken. Ook nieuw op Winterland Hasselt 2022 is de Almhütte, een authentieke Oostenrijkse bergchalet waar je lekkere hapjes kunt eten en kunt luisteren naar Oostenrijkse muziek.   

#WinterWonderExperience Hasselt Winterland
Een van de decors van #WinterWonderExperience
De sfeerrijke Oostenrijkse Almhütte

Eten, drinken en feesten op Winterland Hasselt

Net als bij de vorige edities vind je ook dit jaar meer dan voldoende gelegenheden om lekker te eten, te drinken of om feest te vieren. Het Grand Café, Bistro De Tafelhut, de Aspen Lounge en de klassieke Spiegeltent kennen we nog van de vorige jaren. Op het terrein van het kerstdorp tref je bovendien tal van kramen aan met Glühwein, jenever, braadworst, frieten, churros, smoutebollen en noem maar op.  Tijdens Winterland Hasselt gaan er diverse feestelijke activiteiten door, waaronder  de Oudejaarsparty op 31 december. Bekijk het programma van de talrijke evenementen! 

Spiegeltent Hasselt Winterland
Het interieur van spiegeltent Teatro Colombino

Bij Vakantieveilingen.be worden tickets geveild voor de leukste pretparken en dierentuinen. Bied mee en plan meteen jouw dagje weg! 

Een uitgestrekte kerstmarkt

Winterland Hasselt omvat uiteraard een sfeervolle kerstmarkt, waar je unieke geschenkjes kunt kopen voor de eindejaarsfeesten. De kerstmarkt strekt zich uit over niet minder dan 50 paviljoens en chalets. In veel paviljoens kun je originele handgemaakte producten kopen van ambachtslui. 

Kerstmarkt Hasselt Winterland 2022
Originele geschenken en kerstversiering vind je zeker op de kerstmarkt van Winterland Hasselt

Voordelige toegang tot attracties

De inkom van Winterland is gratis. Voor de schaatsbaan en de overige attracties moet je natuurlijk wel betalen. Het is mogelijk om op voorhand tickets voor de schaatsbaan te bestellen. Er bestaan ook Winterlandpakketten met tickets voor het schaatsen en consumptiebonnen. 

Schaatsen, schaatshuur, 2 drankjes en een ritje op de Grand Carrousel in Winterland Hasselt voor 11 euro ipv. 20 euro!

9 euro korting bij Tripper.be
Uniek aanbod

Betaal niet te veel! Voordeelsite Tripper.be biedt een Winterlandpakket aan met entree tot de schaatsbaan, de huur van schaatsen, een ritje op de Grand Carrousel en twee consumptiebonnen voor de prijs van 11 euro in plaats van 20 euro. Met bovenstaande deal bespaar je 9 euro!

Bekijk Winterland Hasselt 2022 op het YouTube-kanaal van Even Op Stap

Lees ook onze artikelen over andere kerstmarkten:

Winter in Antwerpen 2022 

Winterpret Brussel 2022

Tip van Even Op Stap: maak ook een stadswandeling in Hasselt! 

Combineer jouw bezoek aan Winterland met een leerrijke stadswandeling in Hasselt. Onze stadswandeling in Hasselt is 5,6 kilometer lang en brengt je langs alle bekende bezienswaardigheden van de Limburgse hoofdstad.

Info

Winterland Hasselt 2022: locatie, openingsuren en extra info

  • Locatie: Kolonel Dusartplein, Hasselt
  • Periode: 18/11/2022 tot en met 08/01/2023
  • Openingstijden en extra info: website van het evenement

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.