Kermis in Hasselt 2022: Septemberfoor in de Jeneverstad

Een lange lijst met 154 attracties en eet- of drinkkramen: die ontvingen we van het Hasseltse stadsbestuur toen we info vroegen over de kermis in Hasselt 2022. De Hasseltse Septemberfoor editie 2022 staat in volle glorie op het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan, vanaf 17 tot en met 25 september. Een van de grootste kermissen in het land strijkt weer neer in de Jeneverstad.

See Sturm Bahn Kermis Hasselt
De 'bootjesrups' See Sturm Bahn is een vaste waarde op Hasselt kermis

Nieuwigheden op de kermis in Hasselt 2022

Even Op Stap telde 154 attracties en eet- of drinkkramen op Hasselt Kermis 2022. Vele daarvan stonden ook de voorbije jaren al op de Septemberfoor. Twee attracties maken echter voor de eerste keer hun opwachting op de kermis in Hasselt 2022. Het reuzenrad van de bekende kermisfamilie Lamberink pronkt voor de eerste maal op het Kolonel Dusartplein. De tweede nieuwigheid is de achtbaan Big Roller Coaster van Bufkens Attractions. Deze achtbaan stond dit jaar ook op de Sinksenfoor in Antwerpen.   

Roller Coaster Hasselt Kermis
De achtbaan Roller Coaster: debuut op de kermis in Hasselt 2022

Kermisattracties voor de durvers 

Net zoals bij vorige edities vind je op de kermis in Hasselt 2022 tal van attracties voor kermisfanaten die een ‘kick’ willen beleven. Neem bijvoorbeeld de afterburner XXL, een slingerarm die je tot op een hoogte van 50 meter zwiert tegen een duizelingwekkende snelheid van 100 km/uur. Ook in de Techno Power, een kermismolen die je alle kanten op slingert, krijg je ongetwijfeld een flinke adrenalinestoot.  

XXL Hasselt Kermis
Afterburner XXL: slingeren tot 50 meter hoog
Techno Power Hasselt Kermis
De Techno Power zwiert je alle kanten op

De draaiarm No Limit, waarvan de gondel tot 33 meter hoogte gaat, is dit jaar weer van de partij. Ook de bekende booster Speed XXL, een bijna 40 meter hoge draaiarm waarin je een versnelling ondervindt van 3,5G,  staat terug op de kermis in Hasselt 2022. In de smashing jump Air Maxx sta je bloot aan een versnelling van maar liefst 5G,   

Draaiarm No Limit: opnieuw te gast op Hasselt Kermis
Speed XXL Hasselt Kermis
De booster Speed XXL gaat bijna 40 meter hoog
Air Maxx Hasselt Kermis
Versnellingen tot 5G in de Air Maxx

Bij Vakantieveilingen.be worden tickets geveild voor de leukste pretparken en dierentuinen. Bied mee en plan meteen jouw dagje weg! 

Vermaak voor heel de familie op de kermis in Hasselt 2022

De jongste kermisgangers amuseren zich ongetwijfeld op de mini-rollercoasters Dragon en Elliott. Ook de Paw Buggy’s, de Miniscooters en tal van kindermolens en eendjeskramen zijn voor hun bestemd. Jong en oud amuseren zich in de Cake Walk en de funhouses Show Time XXL en Villa Chaos.  Wie een extra spannend ritje wil, moet eens plaatsnemen in de  breakdance Deca Dance of de Shaker

De mini-achtbaan Elliott voor de jongere kermisgangers
Funhouse Villa Chaos: plezier voor alle leeftijden
Sensationeel ritje in de Shaker

Ook in de tripride (lambada) Free Style, de bidules (rupsmolens) Maxi Move, See Sturm Bahn en Speed Surf en in de spinning coaster Wild Mouse gieren de zenuwen je door het lijf. Honger of dorst gekregen? Eten en drinken kun je meer dan genoeg op de kermis, bijvoorbeeld  bij Churros VanistendaelGrill House, de Cocktail Bar, Jeneverbar Vlasselaerts, Pitta House en nog tal van oliebollen- en hotdogkramen en frituren. En vergeet natuurlijk de gigantische King Kong Bar niet! 

Rupsmoln Speed Surf
Een dol ritje op de rupsmolen Speed Surf
De spinning coaster Wild Mouse
De King Kong Bar voor dorstige kermisgangers

De kermis in Hasselt 2022 op YouTube

Bekijk Hasselt kermis 2022 op ons YouTube-kanaal:

Speciale kermisdagen in Hasselt

Net zoals bij vorige edities van Hasselt Kermis zijn er ook in 2022 een aantal speciale kermisdagen: 

  • zaterdag 17 september: vuurwerk aan de Kanaalkom om 21 u

  • maandag 19 september: prikkelarme kermis van 16 u tot 20 u. Het geluid wordt stiller gezet en de lichten worden gedimd, zodat personen die gevoelig zijn voor sterke prikkels ook van Hasselt Kermis kunnen genieten.

  • dinsdag 20 september: Kermisjaarmarkt van 8 u tot 12u30 op het Kolonel Dusartplein. 

  • dinsdag 20 september: 1 uur GRATIS kermis voor alle Hasselaren van 17 u tot 18 u

  • donderdag 22 september: familiedag met extra kortingen

Bezoek spotgoedkoop Plopsa Station Antwerp!

Tickets verkrijgbaar bij Tripper.be met een aanzienlijke korting!
Info

Kermis in Hasselt 2022: openingsuren, locatie en extra info 

  • Periode: vanaf 17 september tot en met 25 september 2022

  • Locatie: Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan te Hasselt

  • Openingstijden: op ma., di. do. en vr. vanaf 16 u; op wo., za. en zo. vanaf 14 u. De kermis sluit op do., vr. en zo. om 23 u, op andere dagen om 23u59.

  • Extra infokermis Hasselt  

Naar de kermis in Hasselt?

Maak ook een interessante stadswandeling in Hasselt !

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.