Kermis in Luik 2022: grootste foor in België

Ruim 160 attracties en eet- of drankkramen, over een afstand van 2 kilometer, gedurende 6 weken met naar verwachting 1 miljoen bezoekers:  met zo’n recordcijfers mag de Kermis in Luik 2022 terecht uitpakken. De Oktoberfoor in Luik is niet voor niets de grootste kermis in België. Vanaf zaterdag 1 oktober tot en met zondag 13 november ben je welkom op de Boulevard d’Avroy in Luik.  Geniet volop van deze gigantische foor, die al aan haar 162ste editie toe is.   

Oktobrfoor Luik 2022 foorkramen
De Oktoberfoor in Luik: twee kilometer lange rij van attracties en foorkramen

Volledige attractielijst van de kermis in Luik met foto’s van alle attracties en kramen

Wil je de volledige lijst van alle attracties en eet- of drankkramen op de Oktoberfoor te Luik? Download hieronder de complete lijst, evenals 177 foto’s in hoge resolutie waarop alle attracties en kramen te zien zijn! Wij vragen hiervoor een kleine bijdrage van 1,45 euro. Je kunt de lijst en de foto’s onmiddellijk downloaden na online betaling.  

Kermis in Luik 2022: uniek evenement voor kermisfanaten

Wie zich een beetje kermisfanaat noemt, mag de Oktoberfoor in Luik 2022 alvast niet missen. Langs de Boulevard d’Avroy staat opnieuw een twee kilometer lange sliert traditionele foorkramen, spectaculaire attracties en aantrekkelijke eet- en drankkramen opgesteld. Zowat alle grote publiekstrekkers van de Belgische kermissen zijn hier te vinden: van de wervelende Techno Power en het angstaanjagende spookhuis Terror Factory tot de duizelingwekkende booster High Energy en het amusante funhouse  Caraïbes Folies. Maar ook de klassieke botsauto’s, schietkramen, spellenkramen, lunaparken en kinderattracties ontbreken niet. Een gezinskermis om naar uit te kijken.  

Ook traditionele kermisattracties zoals botsauto's vind je in overvloed op Luik Kermis 2022

Pure sensatie op de Luikse kermis

Wie op zoek is naar kermisattracties waar je een onvergetelijke kick van krijgt, is op de Luikse Oktoberfoor op de juiste plaats. Je vindt hier onder meer de slingerarm XXL die tegen 100 km/u een hoogte van 50 meter  bereikt. Wie dol is op dit soort draaiarmen, kan ook terecht op de booster High Energy, die je tot op 40 meter hoogte brengt. In de ‘sprinkhaanmolen’ Air Maxx voel je de versnellingen die een straaljagerpiloot ondervindt.  En je raakt helemaal je oriëntatie kwijt in de Move It 32,  een molen die om drie verschillende assen draait. 

Air Maxx Oktoberfoor Luik
De Air Maxx: versnellingen zoals een straaljagerpiloot ondervindt
De Move It 32 maakt bewegingen om drie assen

Rasechte adrenalinejunks moeten zeker eens de Techno Power proberen, nog zo’n publiekstrekker die ook op de kermis te Hasselt te gast was. De Techno Power is een kermismolen met drie armen en gondels op het uiteinde, die je letterlijk alle kanten op zwieren. De spinning coaster Wild Mouse is eveneens een oude bekende op grote kermissen, net als de reuzeninktvis Polyp en de breakdance-attractie Deca Dance. Ook weer te gast in Luik: de centrifuge Rotor, waar je letterlijk tegen de wand kleeft bij een razendhoog toerental van de centrifuge.

In de Techno Power word je alle kanten op gezwierd
Reuzeninktvis Polyp is een vaste waarde op de kermis in Luik

Bij Vakantieveilingen.be worden tickets geveild voor de leukste pretparken en dierentuinen. Bied mee en plan meteen jouw dagje weg! 

Familieplezier op de Oktoberfoor

De kermis in Luik 2022 is bij uitstek een evenement om met heel de familie naartoe te trekken. Zowel jong als oud, van 2 jaar tot 102 jaar, komt hier aan zijn trekken. Ga bijvoorbeeld eens met je kinderen of kleinkinderen in de botsauto’s Autoscooter of American Scooter. Maak dolle pret in de funhouses Caraïbes Folies, Cake Walk en Crazy Palace. Zoef met je kroost van de reuzenglijbanen La Suisse, Slalom of Crazy Slide. Huiver en bibber in de spookhuizen Terror Factory en Geisterbahn. Daarna kun je even tot rust komen in het reuzenrad Roue Royal of op de klassieke draaimolen Carrousel Galopant

Crazy Palace Oktoberfoor Luik 2022
Dolle pret in funhouse Crazy Palace
Het iconische reuzenrad Roue Royale bij het standbeeld van Karel de Grote

Er valt voor klein en groot nog veel meer plezier te beleven op de kermis in Luik 2022. Niet minder dan drie glazen doolhoven tref je er aan:  Crystal Planet, Magic World en Labyrinth. Niet te missen is de ultrasnelle bootjesrupsbaan See Sturm Bahn. In de simulator Motion Simulator 7D ervaar je levensecht een spannende ruimtevlucht.  Uiteraard vind je ook talloze attracties voor de kleinste kermisgangers, zoals de mini-rollercoaster Elliott, de bootjesbaan Sea World en de mini-botsauto’s Minos Scooter.  En wie honger of dorst heeft gekregen, kan terecht in een haast eindeloze reeks smoutebollen-, pita-, hotdog-, hamburger-, suikerspin- en cocktailkramen. 

Motion Simulator 7D kermis in Luik 2022
De Motion Simulator 7D
Manege Pele Mle Foire d'Octobre Liège 2022
De draaimolen Pele-Mele voor de kleinste kermisgangers

Bekijk de kermis in Luik op het YouTube-kanaal van Even Op Stap  

Speciale dagen op de Luikse kermis

  • zaterdag 1 oktober: officiële opening van de kermis met feeststoet en fanfare van 15 u tot 18 u
  • maandag 31 oktober: Halloween met een aantal angstaanjagende activiteiten van 16u30 tot 19 u
  • donderdag 3 november en zondag 13 november: kortingsdagen met flinke kortingen op de toegang van de attracties

Bezoek spotgoedkoop Plopsa Station Antwerp!

Tickets verkrijgbaar bij Tripper.be met een aanzienlijke korting!
Info

Kermis in Luik 2022: locatie, openingsuren en extra info

  • Locatie: Boulevard d’Avroy, Luik
  • Periode: vanaf zaterdag 1 oktober tot en met zondag 13 november
  • Openingstijden: open vanaf 15u30 elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en vanaf 14 u elke woensdag, zaterdag, zondag en feestdag. Eetkraampjes zijn open vanaf 11u30. Op vrijdag, zaterdag en de vooravond van feestdagen sluit de kermis om 1u30 en om 12u30 op andere dagen.
  • Extra info: kermis Luik

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Volg ons op Twitter

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.