Natuurhuisje.be: rustige vakantiehuisjes te midden van natuur

Voor velen betekent op vakantie gaan even afstand nemen van de drukte, de stress en de beslommeringen van elke dag. Wie zich eens volledig wil ontspannen, kiest meestal voor een rustig en afgelegen vakantieverblijf, ver weg van de massa. De oprichters van Natuurhuisje.be bieden hun klanten comfortabele vakantiehuisjes aan te midden van de natuur. Zelfs een ‘contactloos’ verblijf is mogelijk, waarbij je vrijwel geen contact hoeft te hebben met andere personen.

Huisje midden in de natuur
Een afgelegen vakantiehuisje in de natuur: ideaal voor een rustige vakantie

Op zoek naar een natuurhuisje weg van het massatoerisme?

Wie op zoek is naar een afgelegen natuurhuisje om zijn vakantie in alle rust en stilte door te brengen, kan terecht op de website Natuurhuisje.be. Dit platform werd in 2009 opgericht door twee broers uit de omgeving van Breda,  Tim en Loek Van Oerle. Beiden zijn gepassioneerde vogelliefhebbers. Toen zij in 2009 in Spanje een afgelegen vakantiehuisje in de natuur zochten om er ongehinderd vogels te observeren, konden zij er op het internet geen vinden. Zo ontstond het idee om zelf een online platform te ontwikkelen, met een uniek aanbod aan natuurhuisjes. 

Tim en Loek studeerden nog toen zij hun bedrijfje oprichtten. Ze belden naar eigenaars van kleine vakantiehuisjes in Nederland, gelegen in een rustige omgeving en omringd door mooie natuur. Die huisjes werden te huur aangeboden op hun website. Het werd een groot succes.  In 2015 begonnen Tim en Loek met het aanbieden van natuurhuisjes in België.  In 2021 was het bedrijf Natuurhuisje actief in 35 Europese landen met een aanbod van 18000 vakantieverblijven.    

Vakantiehuisje in natuur
In 2021 werden er meer dan 18000 natuurhuisjes aangeboden

De kenmerken van een natuurhuisje

Voordat een vakantieverblijf op de website van Natuurhuisje terechtkomt, wordt het uiteraard zorgvuldig ‘gescreend’. Volgens Tim en Loek moet een vakantiehuisje dat zij aanbieden aan drie criteria voldoen:

  • Het moet liggen in een mooie natuurlijke omgeving
  • Het maakt geen deel uit van massatoerisme: geen drukke vakantieparken met animatieteams, overdekte zwembaden enz. 
  • De vakantieganger huurt alleen het huisje, maar is verder volkomen vrij en vult zelf zijn vakantie in      
Afgelegen vakantiehuisje
Natuurhuisje: nooit op een druk vakantiepark

Contactloos verblijf en bijdrage aan natuurprojecten

Wie zich tijdens zijn vakantie helemaal wil terugtrekken uit de hectische maatschappij, kan zelfs een natuurhuisje met contactloos verblijf boeken. Dat betekent dat je tijdens je verblijf  helemaal geen contact hoeft te hebben met andere personen, zelfs niet met de verhuurder van het huisje. De sleutel van het vakantieverblijf ligt klaar en verder wordt alles online geregeld. Als je het wenst, breng je je vakantie alleen door met mensen van jouw reisgezelschap.  

Contactloos verblijf Natuurhuisje.be
Bij Natuurhuisje kun je de meeste huisjes boeken met contactloos verblijf

Omdat mensen dichter bij de natuur brengen de missie is van Natuurhuisje, steunt het platform ook lokale natuurprojecten. Van elke boeking via Natuurhuisje.be wordt er één euro geschonken aan een natuurproject in België. Een voorbeeld hiervan is de herinrichting van de Visbeekvallei in de Antwerpse Kempen, met als doel het creëren van een nieuw leefgebied voor amfibieën.       

Natuurhuisje in windmolen
Sint-Kornelis-Horebeke: verblijf in gerestaureerde windmolen

(Foto: ©Natuurhuisje.be)

Enkele voorbeelden van natuurhuisjes in België

Hoewel de benaming ‘natuurhuisje’ doet denken aan een vakantiehuisje, kan een natuurhuisje ook de vorm hebben van een appartement, een villa, een blokhut, zelfs een tent of yurt. Ze zijn er in verschillende grootten, met weinig of veel luxe. Het is vooral de rustige ligging in een natuurrijke omgeving die bepalend is.

Natuurhuisje in kasteel
Sint-Truiden: accommodatie in een vleugel van een kasteel

(Foto: ©Natuurhuisje.be)

Enkele voorbeelden van opvallende natuurhuisjes in België:

Houten chalet in Oignies-en-Thiérache

(Foto: ©Natuurhuisje.be)

Lees ook op deze website!

Houseboat Liberty 4 Go

Vakantie op het water bij Liberty 4 Go

Comfortabel jouw vakantie doorbrengen op een woonboot? Boek een houseboat bij Liberty 4 Go!

Boomhut Campspace

Kleinschalig kamperen en geld verdienen als host bij Campspace

Campspace is een platform dat unieke kampeerplekjes op privéterrein van particulieren aanbiedt, ver weg van het massatoerisme. Je kunt ook gastheer worden van Campspace en je eigen stukje grond verhuren als kampeerplek.

Bivakzone

Bivakkeren in België: zorgeloos paalkamperen in de wilde natuur

Gratis kamperen in de vrije natuur? In België kan dit op meer dan vijftig officiële bivakzones!

Dierenpark overnachten

Overnachten in een dierenpark: slapen dicht bij wilde dieren

Overnachten dicht bij wilde dieren in een dierenpark? Trek naar Pairi Daiza of het Domein van de Grotten van Han!

Nog meer tips voor leuke uitstapjes en vakanties? Klik hier!

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.