Liberty 4 Go: heerlijke vakantie in een woonboot op het water

Het nieuwe jaar is begonnen en veel mensen kijken alweer uit naar leuke uitstapjes en vakanties in 2022. Omdat de maand januari traditioneel een maand is waarin veel zomervakanties geboekt worden, geeft Even Op Stap in de komende blogberichten enkele tips voor bijzondere en ‘aparte’  vakantieformules. In deze blog is een vakantieverblijf op het water aan de beurt, in een comfortabele woonboot of ‘houseboat’ van organisator Liberty 4 Go. 

(alle foto’s op deze webpagina: © Liberty 4 Go)

Houseboat Liberty 4 Go
Een verblijf op een luxueuze 'houseboat' van Liberty 4 Go: aparte vakantiebeleving

Vakantie op het water met Liberty 4 Go

We kennen allemaal de klassieke vakantieformules met een verblijf in een hotel, vakantiehuisje, jeugdherberg, camping, B&B enzovoorts.  Wie voor zijn vakantie in 2022 eens wil afwijken van deze bekende formules, raden we een vakantie op het water aan. Je verblijft in een ‘houseboat‘, een woonboot die is ingericht als een luxueuze vakantiewoning. Organisator Liberty 4 Go is de eigenaar van zo’n houseboats, die aangemeerd liggen in jachthaven De Spaanjerd in het Belgisch-Limburgse Kinrooi.   

Woonkamer boot Liberty 4 Go
De gezellige woonkamer op een houseboat

Evenveel comfort als in een vakantiehuisje

De houseboat type Liberty4Go 400  is maar liefst 12,6 meter  lang en 4 meter breed. De woonoppervlakte bedraagt 50 vierkante meter. Je beschikt over een comfortabele woonkamer met een volledig ingerichte open keuken met vaatwasser, een badkamer met douche plus toilet en twee slaapkamers. Vanop het dakterras van de boot heb je een schitterend uitzicht over de Maasvallei. Qua comfort doet een houseboat zeker niet onder voor een luxueuze vakantiewoning!

Slaapkamer houseboat
Een van de twee slaapkamers aan boord

Een dagje varen met een sloep van Liberty 4 Go

Wie zin heeft om tijdens zijn verblijf op de houseboat het water op te gaan om de prachtige Maasvallei in Kinrooi en omgeving te verkennen, kan bij Liberty 4 Go een tendersloep huren. Deze sloep is voorzien van een buitenboordmotor. Een vaarbewijs heb je niet nodig als je met de tender geen hoge snelheid op het water kunt halen. Het vermogen van de motor wordt daarom begrensd voor ‘bestuurders’ zonder vaarbewijs.    

Tendersloep Liberty 4 Go
De waterrijke omgeving verkennen in een tendersloep

Jachthaven De Spaanjerd: thuisbasis van Liberty 4 Go

De Spaanjerd is een grote binnenjachthaven met bijna 1000 ligplaatsen in Kinrooi, in de noordoostelijke ‘hoek’ van Belgisch Limburg. De Maas vormt hier de grens met Nederland. De jachthaven beschikt over tal van voorzieningen, waaronder een wasserette, speelpleinen voor kinderen en een zandstrand. De omgeving biedt heel wat mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Uiteraard komen ook watersportliefhebbers in dit waterrijke gebied volop aan hun trekken.    

De Spaanjerd jachthaven
Een houseboat in jachthaven De Spaanjerd

Een ‘aparte’ vakantie op en aan het water

Het is eens wat anders, je vakantie doorbrengen op een comfortabele woonboot in plaats van in een hotel! Voor water- en natuurliefhebbers is dit ongetwijfeld een ideale bestemming. De inrichting van de houseboats leent zich uitstekend voor families met kinderen, maar ook voor koppels en 65-plussers. Je verblijft met maximaal 5 personen aan boord. Aarzel niet om jouw vakantie op het water te boeken bij organisator Liberty 4 Go!

Lees ook op deze website!

Boomhut Campspace

Kleinschalig kamperen en geld verdienen als host bij Campspace

Campspace is een platform dat unieke kampeerplekjes op privéterrein van particulieren aanbiedt, ver weg van het massatoerisme. Je kunt ook gastheer worden van Campspace en je eigen stukje grond verhuren als kampeerplek.

Bivakzone

Bivakkeren in België: zorgeloos paalkamperen in de wilde natuur

Gratis kamperen in de vrije natuur? In België kan dit op meer dan vijftig officiële bivakzones!

Dierenpark overnachten

Overnachten in een dierenpark: slapen dicht bij wilde dieren

Overnachten dicht bij wilde dieren in een dierenpark? Trek naar Pairi Daiza of het Domein van de Grotten van Han!

Natuurhuisje.be

Natuurhuisje.be: rustige vakantiehuisjes te midden van natuur

Een vakantiehuisje huren ver weg van de massa, te midden van de natuur? Boek jouw uitverkoren natuurhuisje op de site Natuurhuisje.be!

Nog meer tips voor leuke uitstapjes en vakanties? Klik hier!

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Volg ons op Twitter

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.