Overnachten in een dierenpark: slapen dicht bij wilde dieren

In onze reeks blogartikelen over ‘aparte’ vakanties hadden we het al over vakanties op een woonboot, kleinschalig kamperen bij particulieren en primitief paalkamperen in een bivakzone. In deze blogpost bespreken we de mogelijkheden om te overnachten in een dierenpark. Zonder gevaar de nacht doorbrengen dicht bij wilde dieren zoals beren, wolven of zeeleeuwen? In sommige dierentuinen en wildparken kan het! Een onweerstaanbaar aanbod voor gezinnen met kinderen.

Pairi Daiza Native Village
Native Village in dierentuin Pairi Daiza: overnachten vlak bij een dierenverblijf

Overnachten in een dierenpark: Pairi Daiza spant de kroon

Wie avontuurlijk is aangelegd, droomt er misschien wel eens van om te slapen in het oerwoud, met het geluid van allerlei wilde dieren om zich heen. Heel wat comfortabeler – en ook véél veiliger – is het om te overnachten in een dierenpark, bijvoorbeeld in een blokhut vlak bij een dierenverblijf. Pairi Daiza, de grootste dierentuin in België, biedt verschillende accommodaties aan met uitzicht op beren, zeeleeuwen, tijgers, ijsberen, wolven en nog veel andere dieren.     

Pairi Daiza: bekend om de schattige pandaberen en de unieke accommodaties

Pairi Daiza biedt diverse soorten verblijven aan in twee gebieden van de dierentuin:  ‘The Lost Frontier‘ en ‘The Land of the Cold‘. ‘The Lost Frontier’ is het gebied met dieren uit Zuid-Alaska en West-Canada: beren, wolven, poema’s, zeeleeuwen, elanden enzovoorts. Als je verblijft in een ‘Full Moon Lodge‘ lopen er beren en wolven vlak langs je raam.

Full Moon Lodge overnachten in een dierenpark
Uitzicht op beren vanuit het ovale raam van een Full Moon Lodge

Je kunt ook overnachten in een gezellige blokhut van het type Native Village, waar tamme hertjes rond je huisje lopen en je eveneens uitzicht hebt op het terrein van de beren en de wolven. Wie een kamer boekt in het Paddling Bear Hotel of een Paddling Bear Lodge reserveert, kijkt uit op zeeleeuwen en zeehonden.     

Pairi Daiza Paddling Bear Hotel
Het Paddling Bear Hotel vlak bij het verblijf van zeeleeuwen

Ook in het gebied ‘The Land of the Cold’ kun je overnachten. Dit is het domein van de walrussen, ijsberen, Siberische tijgers en Amerikaanse bizons. Pairi Daiza verwent zijn gasten hier met verblijven waar je een gedeeltelijk onderwaterzicht hebt. Vanuit je woonkamer kun je dus de ijsberen en walrussen boven én onder water gadeslaan. Boek hiervoor een IJsberen House, een Walrus House of een Pinguïn House.  In een Tiger House sta je oog in oog met Siberische tijgers.     

White Bear House dierenpark overnachten
Vanuit je raam uitkijken op ijsberen en walrussen, boven én onder water

Overnachten in het Domein van de Grotten van Han

Om te overnachten in een dierenpark kun je ook in terecht in het Domein van de Grotten van Han. Dit domein van 250 hectaren omvat niet alleen de wereldberoemde Grotten van Han, maar ook een wildpark waarin zo’n 650 diersoorten leven in hun natuurlijke habitat. Je treft er onder meer de Europese ‘big five’ aan: bizons, wolven, bruin beren, lynxen en veelvraten. Je bezoekt het wildpark te voet of in een safari-car.    

Domein Grotten van Han overnachten
Bezoek het wildpark te voet of in een safari-car

Wie ervan droomt om te overnachten in een dierenpark, mag in het wildpark verblijven in een zogenaamde ‘Tree Tent‘. Dat is een soort ‘boomtent’, een tent die is opgericht op een hangend platform tussen de bomen, drie meter boven de grond. Je hoeft geen schrik te hebben om naar beneden te donderen, want het platform is omringd met een sterk veiligheidsnet. Een Tree Tent biedt plaats aan twee volwassenen en twee kinderen.  

Tree Tent Han Overnachten in een dierenpark
Overnachten in een Tree Tent: drie meter boven de grond

In een Tree Tent overnacht je in het hart van het wildpark. Vanop het kleine terras voor de tent kijk je uit op de vallei, waar je onder meer edelherten, damherten, reeën, moeflons, oerossen en Przewalskipaarden kunt spotten. In totaal zijn er acht Tree Tents beschikbaar. Een verblijf in een Tree Tent is ‘back to basics’: er is geen elektriciteit en dus geen verlichting. Je vindt er wel een primitief toilet, een waterpunt met drinkwater en een barbecueplaats. 

Info

Overnachten in een dierenpark: extra info

Pairi Daiza

  • Locatie: Domaine de Cambron, Brugelette
  • Website: Pairi Daiza

Domein van de Grotten van Han

Lees ook op deze website!

Houseboat Liberty 4 Go

Vakantie op het water bij Liberty 4 Go

Comfortabel jouw vakantie doorbrengen op een woonboot? Boek een houseboat bij Liberty 4 Go!

Boomhut Campspace

Kleinschalig kamperen en geld verdienen als host bij Campspace

Campspace is een platform dat unieke kampeerplekjes op privéterrein van particulieren aanbiedt, ver weg van het massatoerisme. Je kunt ook gastheer worden van Campspace en je eigen stukje grond verhuren als kampeerplek.

Bivakzone

Bivakkeren in België: zorgeloos paalkamperen in de wilde natuur

Gratis kamperen in de vrije natuur? In België kan dit op meer dan vijftig officiële bivakzones!

Natuurhuisje.be

Natuurhuisje.be: rustige vakantiehuisjes te midden van natuur

Een vakantiehuisje huren ver weg van de massa, te midden van de natuur? Boek jouw uitverkoren natuurhuisje op de site Natuurhuisje.be!

Nog meer tips voor leuke uitstapjes en vakanties? Klik hier!

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.