Campspace, kleinschalig kamperen en bijverdienen als host

Zoals we in ons vorig blogbericht al aankondigden, bespreken we in onze volgende posts een aantal ‘aparte’ vakantieformules. Kamperen is voor velen ongetwijfeld dé favoriete manier om op vakantie te trekken. Maar: kamperen op een drukke, overvolle en lawaaierige camping is waarschijnlijk niet direct wat je van een rustgevende vakantie verwacht. Bij Campspace daarentegen kampeer je op het privéterrein van particulieren, op de mooiste plekjes in België, ver weg van de massa. En wie zelf een stukje grond heeft op een schilderachtige plaats, kan wat bijverdienen met zijn land te verhuren aan andere gelijkgestemde kampeerders! 

(alle foto’s op deze pagina: © Campspace)

Minikamperen
Kleinschalig kamperen op privéterrein van particulieren via Campspace

Campspace: duurzaam en rustig kamperen op bijzondere plekjes

Kamperen is zonder twijfel een heel aantrekkelijke vorm van vakantie. Wie echter met zijn tentje, caravan of mobilhome op een overbevolkte en lawaaierige camping terechtkomt, snakt al snel naar rustiger oorden. Datzelfde gevoel overviel Alexander en zijn vriendin Robine toen ze in 2016 een roadtrip door Australië maakten. Ze kregen een hekel aan de volgeboekte massacampings die meer op op een parkeerplaats dan op een camping leken. Uiteindelijk mochten ze kamperen op het privéterrein van lokale bewoners.    

Alexander en Robine Campspace
Alexander en Robine: kamperen op privéterrein in Australië

Alexander en Robine plaatsten hun camper op het land van Jack en Beth. De volgende ochtend genoten ze van een van de mooiste zonsopgangen die ze ooit hadden gezien. Zo ontstond bij Alexander het idee om een platform te ontwikkelen voor kleinschalig en duurzaam kamperen op de privégrond van particulieren. Een tijdje later richtte hij samen met partners Hugo, Merijn en Jeroen Campspace op.   

Natuurhutje Campspace
Een buitenavontuur in de vrije natuur

‘Let people reconnect outside’

De missie van Campspace bestaat erin mensen een uniek buitenavontuur aan te bieden, waarbij menselijk contact en verbondenheid met de vrije natuur een belangrijke rol spelen. Het platform zet ook volop in op duurzaamheid. Door het aanbieden van bijzondere kampeerplekken dicht bij huis, moeten vakantiegangers minder ver reizen en verlaagt de CO2-uitstoot. In deze zware coronatijden, waarin reizen naar het buitenland niet zonder risico is, biedt Campspace met kleinschalig kamperen een veilig en milieuvriendelijk alternatief.    

Buitenavontuur
Kamperen in een boomhut, tipi, tiny house of yurt: allemaal mogelijk bij Campspace

Zeer breed aanbod: van gewone kampeerplekjes tot yurts en boomhutten

Het aanbod van Campspace is heel divers. Soms beschik je alleen over een open kampeerplek waarop je je eigen tent, caravan of mobilhome plaatst. Op andere plaatsen stelt de gastheer zijn glampingtent, woonwagen, tipi, yurt of boomhut ter beschikking. Je vindt kampeerplekken in achtertuinen, weilanden, velden en bossen; soms zelfs tussen ezels of alpaca’s! 

alpaca kamperen
Een kampeertentje bij alpaca's in Ham (Limburg)

Campspace in België

Sinds de oprichting in 2016 heeft de organisatie zich flink uitgebreid. Inmiddels vind je over bijna heel de wereld kampeerplekken van Campspace. Het zwaartepunt ligt echter in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het volledige overzicht van unieke Belgische kampeerlocaties vind je bij Campings in België.

Boomhut Campspace
Boomhut met terras in Scherpenheuvel-Zichem (Vlaams-Brabant)

Voorbeelden van bijzondere ‘campspaces’ zijn onder meer:

Op de website van Campspace tref je nog veel meer interessante kampeerlocaties aan!  

Yurt Campspace
Kamperen in een Mongoolse yurt in Berlare

Word zelf gastheer van Campspace en verdien een centje bij!

Bezit je zelf een achtertuin of een stukje grond met een schitterende ligging in mooie natuur, of misschien met een grote dierenweide, een comfortabele glampingtent of een schattige woonwagen?  Kun je je vinden in de filosofie van Campspace over kleinschalig en duurzaam kamperen, ver weg van het massatoerisme? Word dan zelf een gastheer (een ‘host’) van Campspace en verhuur jouw stukje grond! Een leuke bijverdienste voor wie zelf houdt van rustig en milieuvriendelijk kamperen.    

Een 'Pipo-woonwagen' in Dranouter

Als Campspace-host bepaal je je eigen verhuurprijs, die volledig op jouw bankrekening wordt gestort.  Alle boekingen verlopen via Campspace, zonder dat de host hiervoor commissie moet betalen. Als je host wilt worden, komt er een vrijwilliger (een zogenaamde ‘scout’) bij jou langs om jouw kampeerplekje te beoordelen. De scout neemt ook foto’s, die na goedkeuring op de website worden gepubliceerd.      

Glampingtent Wanzele
Glampingtent in ecologische tuin in Wanzele

Elke Campspace-host heeft de volledige controle over het kampeerplekje dat hij/zij verhuurt. Je bepaalt zelf de prijs, het maximaal aantal gasten en de verhuurperiode. Er zijn geen opstartkosten en je betaalt geen commissie. Geïnteresseerd? Surf naar ‘Word onderdeel van Campspace‘ voor extra info!

Lees ook op deze website!

Houseboat Liberty 4 Go

Vakantie op het water bij Liberty 4 Go

Comfortabel jouw vakantie doorbrengen op een woonboot? Boek een houseboat bij Liberty 4 Go!

Bivakzone

Bivakkeren in België: zorgeloos paalkamperen in de wilde natuur

Gratis kamperen in de vrije natuur? In België kan dit op meer dan vijftig officiële bivakzones!

Dierenpark overnachten

Overnachten in een dierenpark: slapen dicht bij wilde dieren

Overnachten dicht bij wilde dieren in een dierenpark? Trek naar Pairi Daiza of het Domein van de Grotten van Han!

Nog meer tips voor leuke uitstapjes en vakanties? Klik hier!

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.