Kermis in Sint-Niklaas 2021: zomerfoor op de markt

Na de recente versoepelingen van de coronamaatregelen is er geen houden meer aan: de kermissen zijn terug in het land! Na Ronse en Mechelen ging Even Op Stap kijken op de Grote Markt te Sint-Niklaas. De kermis in Sint-Niklaas 2021 ging van start op zaterdag 3 juli en duurt tot en met zondag 18 juli. Niet minder dan 33 attracties, waaronder zeven grote attracties, wachten er op enthousiaste kermisgangers.    

Sint-Niklaas zomerkermis 2021
Na een rampzalig coronajaar opnieuw een zomerkermis op de Grote Markt te Sint-Niklaas

Kermis in Sint-Niklaas 2021: 33 attracties op de Grote Markt

Van het stadsbestuur mag de kermis in Sint-Niklaas 2021 na alle coronamiserie terug doorgaan op de Grote Markt in het centrum van de stad. Al vanaf de eerste dagen trok de zomerkermis flink wat bezoekers. Keuze aan attracties is er meer dan voldoende: alle klassieke kermiskramen staan er, en daarbovenop nog een aantal spectaculaire attracties voor de durvers. Een gezellige zomerfoor in het historische centrum van Sint-Niklaas! 

Kid's Cars Sint-Niklaas kermis
Ook plezier voor de kleinsten op Sint-Niklaas kermis, onder andere in de Kid's Cars

Bij Vakantieveilingen.be worden tickets geveild voor de leukste pretparken en dierentuinen. Bied mee en plan meteen jouw dagje weg! 

Kinderplezier op Sint-Niklaas kermis

Jonge kinderen zijn niet vergeten op de kermis in Sint-Niklaas 2021. Naast de traditionele draaimolens en eendjeskramen, mogen zij rondjes rijden in de Kid’s Cars of rondtoeren in de kleine autoscooters AS Speedy. Wie het waagt, mag ook aan bungeejumpen doen op een bungee trampoline.  

Autoscooters kermis
Autoscooters Speedy: voor de jongste kermisgangers

De grotere attracties op de zomerfoor in Sint-Niklaas

Op de kermis in Sint-Niklaas 2021 vind je ook een aantal sensationele attracties die de zenuwen door je lijf doen gieren. Laten we beginnen met de bidule (een snelle rupsmolen) Florida, die je helemaal aan de rand van de Grote Markt vindt. Ook de tripride Body Shaker zorgt voor tintelende zenuwen. Je wordt echter helemaal door elkaar geschud in de populaire Techno Power, een attractie die begin vorig jaar voor het eerst te zien was op Belgische kermissen. 

Bidule Florida
Rondjes draaien op hoge snelheid in de bidule Florida
Tripride Body Shaker
De tripride Body Shaker in volle actie
Techno Power Sint-Niklaas kermis
Een spectaculair ritje in de Techno Power

Voor de rasechte adrenalinejunks is er de ‘streetfighter’ Impact. Deze slingerarm met gondels waarin 24 passagiers kunnen plaatsnemen, slingert je meer dan twintig meter de lucht in. Niet aangeraden voor mensen met een gevoelige maag…

Slingerarm Impact kermis Sint-Niklaas
De Impact slingert je meer dan twintig meter de lucht in

En verder…

Er valt nog veel meer te beleven op de kermis in Sint-Niklaas 2021. Bezoek eens het knotsgekke funhouse Beach Party, of probeer je weg te vinden in het glazen doolhof Kristal Palace. En natuurlijk staan er meerdere schietkramen, lunaparken, spelletjeskramen en eetkramen. Meer dan voldoende om je uitstekend te amuseren op de zomerkermis in Sint-Niklaas! 

Probeer je weg maar eens te vinden in dit glazen doolhof

Prikkelarme dag op de kermis in Sint-Niklaas

Op maandag 12 juli tussen 15 u en 19 u wordt de muziek op de kermis stiller gezet (max. 50 decibel) en worden felle lichtflitsen uitgeschakeld. Zo hebben kermisgangers die gehinderd worden door sterke geluiden of plotse lichtflitsen de gelegenheid om de kermis in Sint-Niklaas op een rustige manier te bezoeken.  

Info

Kermis in Sint-Niklaas 2021: info

  • Periode: vanaf 3 juli tot en met 18 juli 2021
  • Openingsuren: op donderdag van 11 u tot 01 u, op andere dagen van 15 u tot 01 u
  • Locatie: Grote Markt, Sint-Niklaas
  • Coronamaatregelen: het dragen van een mondmasker en ontsmetten van de handen is verplicht
  • Website: Ontdek Sint-Niklaas

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Volg ons op Twitter

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.