Voordelig Halloween in pretparken vieren 2023

Eind oktober vieren we weer Halloween, het feest dat is overgewaaid uit Amerika en waarin uitgeholde pompoenen, griezelige kostuums en trick-or-treattochten een belangrijke rol spelen. Traditioneel pakken de grootste pretparken in België en Nederland uit met bloedstollende spookhuizen, angstaanjagende schrikzones en huiveringwekkende shows. Helaas zijn dergelijke Halloween-attracties niet bepaald goedkoop. Als je echter een beetje uitkijkt, kun je wel flinke kortingen op de kop tikken! Even Op Stap ging na welke Halloween-evenementen er in de parken zijn en hoe je voordelig Halloween in pretparken kunt vieren anno 2023. 

Trick or Treat
Halloween: feest met uitgeholde pompoenen, griezelige kostuums en trick-or-treattochten

Beleef voordelig Halloween in pretparken 

In de loop van oktober gaan de grootste Belgische pretparken Walibi, Plopsaland De Panne, Bobbejaanland en Bellewaerde Park terug open in de griezelige sfeer van Halloween. Kosten noch moeite worden gespaard om de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen in tal van spookhuizen en schrikzones (scare zones). In vrijwel alle parken gaan ook speciale Halloween-shows en nocturnes door. Een absolute aanrader voor Halloweenliefhebbers, maar je moet wel flink in je buidel tasten. Behalve een normaal toegangsticket moet je meestal een extra ticket voor de spookhuizen kopen. Lees hieronder meer over de belangrijkste Halloween-attracties en hoe je voordelig Halloween in pretparken viert zonder je blauw te betalen.  

'Mortal Mine': een van de spookhuizen in Bellewaerde Park

Halloween in Bobbejaanland: korting op toegangsticket

Zeven unieke spookhuizen, vier Halloweenzones en zeven dagen met nocturnes: dat kun je verwachten van Halloween in Bobbejaanland anno 2023. Spookhuis Alice in Horrorland toont de huiveringwekkende versie van het brave sprookje Alice in Wonderland. In spookhuis Monastery word je gedwongen om je eigen zonden onder ogen te zien en in CORP. Pest Control ervaar je de nooit eerder geziene resultaten van een huisgemaakte pesticide. Loop op eigen risico rond in de bloederige slagerij Texas Butcher en ontdek in Yummy wat er zich écht in schoonheidskliniek Klinika Krawczyk afspeelt. De creepy clowns van Bazaar Bizarre doen je schreeuwen van angst. Nieuw dit jaar is spookhuis Wrecked, waar de rusteloze geesten van een piratenbende rondzwerven over een paradijselijk eiland.  

Spookuis Wrecked Bobbejeaanland
Ronddwalende geesten in spookhuis Wrecked te Bobbejaanland

Op vier plaatsen in Bobbejaanland tref je Halloweenzones aan, met huiveringwekkende taferelen en live entertainment: Whispering Waters, Plaza de los Muertos, Circus Carnivalé en Monkey Clan. Voor nog meer gegruwel ben je welkom op de nocturnes, die doorgaan op 28, 29 en 31/10 en op 3 en 4/11, telkens tot 21u. De prijs die je betaalt om heel de dag te genieten van de attracties in Bobbejaanland én spookhuizen te bezoeken, hangt af van de dag van je bezoek, in de periode 7/10 t/m 12/11/2023. Wie voordelig Halloween in pretparken wil vieren kan dat zeker ook in Bobbejaanland, met de korting die Actievandedag.be geeft op een toegangsticket voor het park. Je betaalt slechts 27,90 €! Ter vergelijking: de normale toegangsprijs op de duurste dagen bedraagt 44,90 €. Voor een bezoek aan een spookhuis moet je afzonderlijk betalen. 

Voordelig Halloween in pretparken: aanbieding Bellewaerde Park 

Het Bellewaerde Park nabij Ieper is vanaf 21 oktober tot en met 5 november ook een ‘place to be’ voor Halloweenliefhebbers. Je bent welkom met gans je gezin om te proeven van een onvervalste griezelige Halloweensfeer. Bellewaerde Park pakt uit met een hele reeks bloedstollende spookhuizen, speciale halloweenshows  en nocturnes. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zij mogen deelnemen aan de kindvriendelijke trick-or-treattocht Phantasmagoria doorheen heel het park, een kijkje nemen in het spookachtige Trollpark of genieten van de magische Bubble Show.       

Trick-or-treat Voorelig Halloween in pretparken
De kleinsten mogen in Bellewaerde deelnemen aan een Trick-or-treattocht

De iets minder griezelige spookhuizen Voodoo Villains en Freaky Forest zijn ook geschikt voor jongere kinderen. In Voodoo Villains sta je oog in oog met voodoogeesten en duistere rituelen. Freaky Forest loopt vol met gemene heksen, die je betoveren in een handomdraai. Veel schrikwekkender gaat het eraan toe in de overige vijf spookhuizen van Bellewaerde, waarvoor een minimum leeftijd van 14 jaar wordt aanbevolen. Spookhuis Funerarium is bijvoorbeeld een luguber lijkenhuis. In Mexican Massacre heb je veel kans om een bloeddorstige seriemoordenaar tegen het lijf te lopen.     

Blijf uit de handen van een seriemoordenaar in Mexican Massacre

Probeer te ontsnappen aan elektroshocks en dwangbuizen in horror-hospitaal Fantasylum. Bereid je voor op de confrontatie met rottende lijken en bloeddorstige mijnwerkers op Camping Corpse. Betreed de engste mijnschacht ooit: Mortal Mine (als je het aandurft tenminste). Wil je de extra griezelige sfeer van Halloween in de duisternis beleven? Dan ben je welkom op de nocturnes, die doorgaan op 21, 28, 29 en 31/10 en op 01 en 04/11/2023. Voordelig Halloween in pretparken vieren is ook mogelijk in Bellewaerde. Tripper.be biedt toegangstickets aan voor 35,90 € (niet geldig op 31/10 en 01/11), terwijl de normale toegangsprijs op de duurste dagen 46 € bedraagt! Voor de spookhuizen heb je een extra ticket nodig.      

Plopsaland De Panne: Halloween Scare Nights

In Plopsaland De Panne zijn drie spookhuizen en twee scare zones toegankelijk tijdens de Halloween Scare Nights. Deze gaan door op 14, 21, 28 en 31/10 en op 04/11. Het pretpark blijft op die dagen geopend tot 22 uur en je kunt de spookhuizen en scare zones bezoeken vanaf 18 uur. In spookhuis MAD Rat moet je proberen heelhuids uit een getto te geraken terwijl je wordt nagezeten door gestoorde ratten. Als je wilt ondervinden hoe een  verschrikkelijke demon een familie teistert met stoute kinderen en met ouders die niet meer in de Kerstman geloven, moet je eens binnengaan in spookhuis Krampus. En wie dol is op snoep, vindt in spookhuis CandyStein snoepjes met de felste kleuren en zoetste geuren. Alleen is dit snoepgoed gemaakt van… mensen! 

Krampus spookhuis Plopsaland De Panne Voordelig Halloween
In spookhuis Krampus doolt deze demon rond

Vogelverschrikkers veranderen in bloeddorstige monsters en terroriseren de dorpsbewoners in de scare zone Scarecrow. Ook de gewelddadige vikings van een gestrand spookschip keren weer terug naar Plopsaland en teisteren Wickieland in de scare zone Skrämma. De jongere bezoekers van Plopsaland genieten ongetwijfeld van het Ketnet Halloweenfeest en van de Piet Piraat Halloweenshow. Met een toegangsticket voor het pretpark mag je ook gratis de spookhuizen en scare zones bezoeken tijdens de Halloween Scare Nights. Voor iedereen die erop uit is om voordelig Halloween in pretparken te vieren, biedt Plopsaland tot en met 6 oktober een Early Bird-korting aan van 10 €. Je betaalt hiermee nog 38,50 € voor een toegangsticket. Het kan echter nog goedkoper! Tripper.be biedt entreetickets aan voor slechts 36,38 €. De normale prijs bedraagt 48,50 € voor een volwassene.  

Voordelig Halloween in pretparken vieren: grootste Halloweenevenement in Walibi Belgium

Walibi nabij Waver organiseert naar eigen zeggen het grootste Halloweenevenement in België. Tijdens tien huiveringwekkende nocturnes kun je vijf spookhuizen en vijf scare zones bezoeken. De nocturnes vinden plaats op 21/10 en vanaf 27/10 t.e.m. 4/11. Het park is op die dagen geopend tot 22 uur. In het nieuwe spookhuis Pandemonium heb je kans om de gestoorde ‘Ringmaster’ tegen te komen, die iedereen terroriseert die in zijn circus binnenkomt. De ziel van Nagulai zwerft nog steeds rond in het gelijknamige spookhuis, en is alleen maar belust op wraak. Wie zich in het (gratis) spookhuis Mine Blast waagt, komt verongelukte mijnwerkers tegen die zijn opgestaan uit de dood.

Walibi MineBlast Voordelig Halloween in pretparken
Spookhuis Mine Blast: verongelukte mijnwerkers zijn opgestaan uit de dood

Spookhuis The Curse of Amun herbergt een Egyptische mummie die terug tot leven komt, nadat iemand een gouden amulet uit de sarcofaag stal. Het gratis spookhuis Dracula 4D is er eentje op kindermaat. Het Kwaad probeert uit het 4D-scherm te springen en je te doen schrikken terwijl je toekijkt. Het is ook griezelen geblazen in de vijf (gratis) scare zones van Walibi. Drie daarvan zijn nieuw dit jaar: Mandu, Doomed Ruins en Gaz Leak. De twee overige scare zones Psycho Circus XXL en Rebellion Land keren ook dit jaar weer terug.  

Doomed Ruins Walibi Halloween
'Doomed Ruins' is een van de nieuwe scare zones in Walibi

In de periode 22 t.e.m. 26 oktober en op 5 november zijn er geen nocturnes. De spookhuizen en scare zones zijn dan niet open, maar in het park gaan de ‘spooktaculaire’ Walibi Family Days door. Met het hele gezin beleef je een griezelige, maar superleuke tijd in onvervalste Halloweensfeer. Op de Pumpkin Fair kun je adembenemende sculpturen bewonderen en op pompoenjacht gaan met het jonge volkje. Er vallen verborgen gouden schatten te ontdekken in de Phantom Express en in de 4D-bioscoop komt Dracula tot leven. Je kunt ook genieten van een meeslepende circusvoorstelling en van de grappige, maar brutale clowns in Psycho Circus XXL. Voor de Walibi Family Days moet je online reserveren. De normale toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 48 euro. Gelukkig kun je dankzij Tripper.be voordelig Halloween in pretparken meemaken, ook in Walibi. Tripper.be biedt toegangskaarten voor de Walibi Family Days aan voor slechts 36,90 €.  

Extra tip: bieden op een Halloweenticket bij Vakantieveilingen

Nog een aanrader om voordelig Halloween in pretparken te beleven: op de site Vakantieveilingen kun je bieden op tickets voor Halloween in Bobbejaanland, Bellewaerde, Plopsaland De Panne, Walibi Belgium, Walibi Holland en Taunus Wunderland!  Als je het slim aanpakt, kun je via deze veilingsite heel voordelige tickets in de wacht slepen. Lees ook onze blog over Vakantieveilingen: online bieden op leuke uitstapjes.

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.