Vakantieveilingen: online bieden op leuke uitstapjes

Op een voordelige manier uitstapjes maken of op vakantie gaan: dat willen we allemaal toch? Natuurlijk kun je op zoek gaan naar kortingsbonnen en lastminuteaanbiedingen. Maar er is nog een andere manier om aan voordelige tickets en vouchers te geraken: via de veilingsite Vakantieveilingen. Bij Vakantieveilingen koop je niets voor een vastgelegde prijs, maar moet je zelf een bod doen. Als je het slim aanpakt, kun je uitstapjes maken of op reis gaan met een fikse korting.   

Vakantieveilingen Over Ons
Vakantieveilingen: grootste site met online veilingen van uitstapjes en vakanties

(Foto: © Vakantieveilingen.be)

Bieden op tal van zaken bij Vakantieveilingen 

Vakantieveilingen is de onbetwiste marktleider in de wereld van online veilingen. Meer dan 6000 online veilingen per dag vinden er plaats. De benaming van het platform is een beetje misleidend, want het zijn zeker niet alleen vakanties of daguitstapjes die geveild worden! Je kunt er bijvoorbeeld ook bieden op etenswaren en op allerlei producten (elektronica, kookgerief, tuingereedschap, juwelen, …). Wij beperken ons hier tot veilingen van vakanties, stedentrips en uitstapjes naar pretparken, dierentuinen, musea, wellnesscentra enzovoorts.       

De Belgische veilingsite is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. De veilingen gaan continu door. Het kost je helemaal niets om een bod te mogen uitbrengen. Het enige wat je moet doen, is een gratis account aanmaken. Nadat je bent ingelogd, kun je dadelijk beginnen bieden op interessante uitstapjes of voordelige reizen en overnachtingen. Op de webpagina van het gekozen product zie je rechts bovenaan de veilingklok aftellen. Wanneer het klokje op nul komt, is de bieder die het hoogste bod heeft uitgebracht, de winnaar van de veiling.        

Waarop moet je op letten tijdens het bieden? 

Uiteraard ben je verplicht om te betalen als je de veiling gewonnen hebt. Je nog terugtrekken nadat je het hoogste bod hebt uitgebracht, is niet mogelijk! Bovenop het bedrag van het winnende bod moet je nog 5,5 euro administratiekosten betalen. Bij de veiling van producten komen er bovendien verzendingskosten bij, maar dit geldt niet voor tickets of vouchers die online verstuurd worden. Lees vooraf aandachtig de beschrijving van het uitstapje of de reis waarvoor je wilt bieden. Eventuele bijkomende kosten worden duidelijk op de webpagina vermeld.    

Een voorbeeld van de veiling van een verblijf in Oostende voor twee personen, met veilingklok bovenaan

Een praktisch voorbeeld van een veiling bij Vakantieveilingen.be

Als je het slim aanpakt, kun je met bieden bij Vakantieveilingen gemiddeld zo’n 30 tot 40% besparen op tickets en vouchers. Hieronder gaan we stap voor stap na hoe een veiling bij Vakantieveilingen.be in zijn werk gaat.  Als voorbeeld nemen we de veiling van tickets voor waterpark Aqualibi te Waver. Op Vakantieveilingen.be werden tickets aangeboden voor twee personen.    

Tickets Aqualibi Vakantieveilingen
 • Om te kunnen bieden, moet je eerst een account hebben bij Vakantieveilingen. Klik hier om een gratis account aan te maken.  
 • Log in met het e-mailadres en wachtwoord van jouw account. Bovenaan de homepagina zie je een balk waarop de verschillende productcategorieën zijn afgebeeld. In dit voorbeeld kies je de categorie ‘Uitstapjes’ en de subcategorie ‘Waterpret’. 
 • Je klikt bijvoorbeeld op de veiling van tickets voor twee personen voor waterpark Aqualibi. In de rechterkolom van de gekozen webpagina zie je de veilingklok aftellen en zie je ook de biedingen van andere deelnemers.
Deelnemers vakantiveilingen
Biedingen op tickets voor Aqualibi: het voorlopig hoogste bod is 6 euro
 • Vooraleer te bieden, controleer je op de website van de aanbieder hoeveel je normaal moet betalen voor een ticket of een voucher. In ons voorbeeld is de normale prijs 23 euro voor een volwassene-ticket, voor twee volwassenen dus 46 euro.   
 • Bepaal het maximum bedrag dat je wilt bieden. Houd rekening met de administratiekosten van 5,5 euro! Om voordeel te halen uit de veiling van de Aqualibi-tickets uit ons voorbeeld, mag je zeker niet hoger dan 46 – 5,5 euro = 40,5 euro bieden. 
 • Wacht letterlijk tot de laatste seconden van de veiling om je hoogste bod te plaatsen. Zo maak je de meeste kans om de veiling te winnen!   
Winnaar Vakantieveilingen

In het bovenstaande voorbeeld won deelneemster Wendy de veiling van de tickets voor Aqualibi. Haar winnende bod bedroeg 26 euro. Je merkt dat in de laatste zes seconden van de veiling het bedrag nog opliep van 17 euro naar 26 euro. Wendy moet in totaal 26 + 5,5 euro = 31,5 euro betalen voor tickets die normaal 46 euro kosten. Haar voordeel bedraagt dus 14,5 euro of 32%!  

Info

Extra info over Vakantieveilingen.be

 • Moederbedrijf: Emesa
 • Adres: VakantieVeilingen p/a Emesa NL BV, Dendermondse Steenweg 48, Gent
 • Oprichting: de Nederlandse site in 2007, de Belgische site in 2015
 • Aanmaken gratis account: loginpagina
 • Klantendienst: servicepagina

Nog meer tips voor leuke uitstapjes en vakanties? Klik hier!

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.