Op stap met de trein in België – Steden & Uitstapjes

De meeste leuke uitstapjes in België zijn prima bereikbaar middels het openbaar vervoer, zoals met de trein. Ook de treinreis zelf kan een leuk uitstapje zijn, want onderweg kun je het mooie Belgische landschap bewonderen.

NMBS Met de trein

Met de trein in België

Wil je met de trein door België reizen, dan kom je standaard in aanraking met het bedrijf NMBS. Zij verzorgen treinreizen in België en zelfs daarbuiten met NMBS Internationaal. De meest gebruikte trein waarbij je tussen grotere steden reist is de Intercitytrein. Verder rijden er tijdens de spits ook nog P-treinen en zijn er L-treinen die lokaal rijden en vaker stoppen onderweg bij stations.

Vooral als je naar Brussel wilt is de verbinding met andere steden heel goed. Toch zijn ook andere steden goed bereikbaar met de trein. Een ticket voor de trein koop je online, in de app of bij een kaartautomaat op het station.

De spoortunnel van Gendron in de vallei van de Lesse

De leukste steden van België om te bezoeken

In België zijn genoeg leuke steden te vinden voor een weekendje weg of zelfs enkel voor een dagtrip. De NMBS biedt diverse kortingsacties aan, zoals 50% korting op je Weekend Ticket voor de heen- en terugreis, alsook een Discovery Ticket waarmee je tegen halve prijs toegang hebt tot de leukste evenementen en attracties.

Station Luik-Guillemins Met de trein
Het moderne station Luik-Guillemins

Gent

Populair als studentenstad, maar ook zeker leuk voor een weekendje weg is de stad Gent. In de loop van maart kun je er ook de Halfvastenfoor meemaken. Deze kermis heeft een lange traditie die helemaal teruggaat tot het jaar 1497. Vanaf station Antwerpen-Centraal reis je gemakkelijk naar het station van Gent Sint-Pieters in een uur tijd. Overstappen is hierbij niet nodig.

Station Gent Sint-Pieters Met de trein
Station Gent Sint-Pieters

Brugge

Nabij de Noordzee ligt Brugge, een historische stad vol monumenten, romantische bruggetjes en zelfs een eeuwenoud stadspaleis. Bovenop de vele historische bezichtigingen is de Brugse Zot, het biertje van Brugge, niet over te slaan. Het wordt gemaakt in huisbrouwerij De Halve Maan welke bezocht kan worden inclusief rondleiding door de brouwerij.

De historische Grote Markt te Brugge

Antwerpen

Antwerpen heeft een zeer groot centrum met een groot scala aan winkels. Genoeg te ontdekken dus! Een echte aanrader is daarnaast het bezoeken van de ZOO Antwerpen. Met een Discovery Ticket van de NMBS krijg je 50% korting op je treinreis, nadat je tickets hebt gekocht voor de dierentuin. Goed om te weten: de zoo ligt direct naast het treinstation, dus na aankomst op het treinstation kun je direct door. Het indoor pretpark Plopsa Station Antwerp ligt vrijwel in het stationsgebouw en is dus perfect bereikbaar met de trein! 

Station Antwerpen-Centraal Met de trein reizen
Station Antwerpen-Centraal, vlak naast de Zoo van Antwerpen

Dagje weg met de trein

We bespraken al eerder het Discovery Ticket van de NMBS, maar er zijn nog veel meer activiteiten te bezoeken met dit ticket. Zo kun je voordelig naar Pairi Daiza in Brugelette. Dit is een van de grootste toeristische attracties in België en werd zelfs verkozen tot beste zoo van Europa van 2018 t/m 2020. Voordeel van reizen met de trein is dat kinderen onder de 12 jaar gratis meereizen. Hierbij geldt wel een maximum van 4 kinderen per betalende reiziger. Voor iedereen boven de 12 jaar geldt dat je 50% korting krijgt op je treinreis.

Pandabeer in Pairi Daiza: voordelig bereikbaar met de trein

Attractie- en waterparken

Op de lijst van bestsellers staan ook enkele attractieparken, zoals Plopsaland De Panne en Plopsa Station Antwerp. Ook Bobbejaanland en Walibi Belgium behoren tot deze actie, net als LEGO Discovery Centre Brussels en Bellewaerde Park. Is het een zonnige dag en ben je op zoek naar verkoeling? Dan kun je ook een Discovery Ticket halen voor Bellewaerde Aquapark, Aqualibi, LAGO Water Werelden of Plopsaqua Landen-Hannuit of Plopsaqua De Panne.

Achtbaan Fury in Bobbejaanland te Lichtaart

Bezoek een museum

België is een groot aantal mooie en interessante museums rijk. Zo kun je met het Discovery Ticket met 50% reizen naar het Museum voor Natuurwetenschappen, openluchtmuseum Domein Bokrijk, het Gallo-Romeins Museum in Tongeren of Autoworld Brussels. Ook Mini-Europe, het KBR Museum en Chocolate Nation staan op de lijst om voordelig heen te reizen.

Museum voor Natuurwetenschappen Met de trein
Met de trein naar het Museum voor Natuurwetenschappen te Brussel

Hierbij geldt, net als bij alle andere uitstapjes die behoren tot het Discovery Ticket aanbod, dat er eerst een entreeticket gekocht moet worden. Hierop staat de Discovery Ticket code, welke je kunt gebruiken op de website van de NMBS. Deze code kopieer en plak je vlak voor het afrekenen, waardoor er korting gerekend wordt over je treinticket.

Informatie

Met de trein reizen in België: extra info

Bijkomende informatie over reizen met de trein in België vind je onder meer op volgende webpagina’s:

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.