Halloween vieren in pretparken 2022: betaal minder!

Halloween vieren in pretparken: goedkoop is het helaas niet! Naast de normale toegangsprijs voor het pretpark moet je in de meeste gevallen ook nog eens een bijkomend ticket voor de spookhuizen betalen. Dat maakt een Halloweenuitstapje in een pretpark flink duur. In een tijd waarin de energieprijzen de pan uit rijzen en rekeningen alsmaar hoger worden, is elke korting die je kunt krijgen meer dan welkom. Wil je Halloween vieren in pretparken? Goed nieuws! De bekende voordeelsite Tripper.be biedt aanzienlijke kortingen op een toegangsticket. 

Halloween vieren in pretparken: voordeliger via Tripper.be

Halloween vieren in pretparken: 18 euro korting voor Bobbejaanland

Bobbejaanland pakt in 2022 uit met maar liefst 7 spookhuizen en 4 Halloweenzones. Alice in Horrorland is de huiveringwekkende versie van het brave sprookje Alice in Wonderland. In spookhuis Monastery moet je je eigen zonden onder ogen zien en in CORP. Pest Control zie je de angstaanjagende resultaten van een zelf ontwikkelde pesticide.  In Texas Butcher loop je op eigen risico rond in een bekende slagerij en in Yummy ontdek je wat er zich écht achter de deuren van een schoonheidskliniek afspeelt.  De creepy clowns van Bazaar Bizarre doen je schreeuwen van angst en de vleesetende mutanten van Sonar zitten je voortdurend op de hielen.  

Sonar Bobbejaanland
Vleesetende mutanten in spookhuis Sonar van Bobbejaanland

Extra show en spektakel vindt plaats tijdens de nocturnes op 29 en 31/10 en op 2, 4 en 5/11, telkens tot 21u. De prijs die je betaalt om heel de dag te genieten van de attracties in Bobbejaanland én spookhuizen te bezoeken, hangt af van de dag van je bezoek. Als je bijvoorbeeld op Halloweendag 31 oktober naar Bobbejaanland trekt en er alle zeven spookhuizen wilt verkennen, betaal je maar liefst 97,90 euro! Gelukkig kun je bij Tripper.be een flinke korting krijgen op het toegangsticket voor het park: in plaats van 42,90 euro betaal je slechts 24,90 euro voor een entreeticket, dus 18 euro korting!  

Halloween in Walibi: bespaar 10 euro op een toegangsticket

Walibi België kent vier scare zones en vijf spookhuizen, het ene al wat enger dan het andere. In het nieuwe spookhuis The Forgotten dwaal je rond in donkere bossen waarin de oorsprong van het kwaad schuilt. De ziel van Nagulai is belust op wraak en neemt de gedaante aan van kraaien en giftige slangen. 

Spookhuis The Curse of Amun herbergt een Egyptische mummie die terug tot leven komt. Wie zich in spookhuis Mine Blast waagt,  komt verongelukte mijnwerkers tegen die zijn opgestaan uit de dood.  Kinderen mogen griezelen in de 4D cinema waar het Kwaad tijdens de show Dracula 4D bijna uit het scherm springt. Op 22, 29 & 30, 31 oktober en 1, 4 & 5 november 2022 vinden de Halloween nocturnes plaats vanaf 18 u tot 22 u.  

Walibi Curse of Amun spookhuis
In spookhuis The Curse of Amun komt een Egyptische mummie terug tot leven

Net als in Bobbejaanland moet je in Walibi afzonderlijk betalen voor de toegang tot het pretpark en toegang tot de spookhuizen. Op de duurste dag (31 oktober) betaal je 50 euro om het park te bezoeken, plus 7 tot 8 euro per betalend spookhuis. Tripper.be biedt echter 10 euro korting op een toegangsticket tot het park: i.p.v. 48 euro op duurdere dagen betaal je slechts 38 euro (niet geldig op 31/10 en 1/11).

Bellewaerde tijdens Halloween: 8 euro korting

In Bellewaerde vind je in 2022 vijf bloedstollende spookhuizen en drie Halloweenattracties voor kinderen en families. Het nieuwe spookhuis Funerarium stelt een luguber lijkenhuis voor. Ook nieuw: spookhuis Mexican Massacre, waar je in de handen valt van een sadistische seriemoordenaar.

In horror-hospitaal Fantasylum moet je proberen te ontsnappen aan elektroshocks en dwangbuizen. Op Camping Corpse tref je overal rottende lijken en bloeddorstige mijnwerkers aan, terwijl je schreeuwt van angst in de enge mijnschacht Mortal Mine. Op 22, 29, 30 en 31/10 en op 1 en 5/11 vinden er nocturnes plaats tot 21 u.  

Spookhuis Fantasylum Bellewaerde
Fantasylum in Bellewaerde: horror-hospitaal met dwangbuizen en elektroshocks

Met jonge kinderen Halloween vieren in pretparken? In Bellewaerde kun je terecht in de wat minder griezelige familie- en kids-spookhuizen Voodoo Villains, Freaky Forest en TrollCave. Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er ook de avonturentocht Trick or Treat, de Bubble Show en de Halloween Magic Show.  Om alles mee te maken op de duurste dagen ben je 70 euro kwijt, maar bij Tripper.be krijg je 8 euro korting op een entreeticket voor het park (niet op 31/10 en 01/11).   

Halloween vieren in pretparken: betaal ruim 11 euro minder in Plopsaland De Panne

In Plopsaland De Panne zijn tijdens de Halloween Scare Nights de drie spookhuizen Freak Circus, Camping ’t Zonnetje en The Cabin inbegrepen in het toegangsticket tot het park. The Cabin is een nieuw spookhuis dat een hostel in de bergen voorstelt, waar ooit vijf jongeren op mysterieuze wijze verdwenen. Zoek uit wat er met hen is gebeurd! Vanaf 14 jaar mag je de spookhuizen bezoeken. Je treft in Plopsaland ook twee scare zones aan: Skrämma en Scarecrow.   

Piet Piraatshow Plopsaland Halloween vieren in pretparken
Voor de kleinsten is er op bepaalde dagen de speciale Piet Piraat Halloweenshow

De jongere bezoekers van Plopsaland mogen op bepaalde dagen genieten van een speciale Piet Piraat Halloweenshow. Op sommige data gaat er ook een groot Halloweenfeest door met Samson & Marie, de Ketnetband en De Hoppers

Een toegangsticket voor wie meer dan één meter groot is, bedraagt normaal 45,50 euro. Plopsaland biedt zelf een korting van 10 euro aan met de promocode HORROR. Bij Tripper.be kun je profiteren van een korting van 11,37 euro: je betaalt dan slechts 34,13 euro!     

Extra tip: bieden op een Halloweenticket bij Vakantieveilingen

Halloween vieren in pretparken anno 2022 is misschien niet goedkoop, maar wie gebruik maakt van bovenstaande kortingen betaalt alvast een stuk minder. Nog een extra tip: op de site Vakantieveilingen kun je bieden op tickets voor Halloween in Bobbejaanland, Walibi en Bellewaerde!  Als je het slim aanpakt, kun je via deze veilingsite heel voordelige tickets in de wacht slepen. Lees ook onze blog over Vakantieveilingen: online bieden op leuke uitstapjes.

Bij Vakantieveilingen.be worden tickets geveild voor de leukste pretparken en dierentuinen. Bied mee en plan meteen jouw dagje weg! 

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Volg ons op Twitter

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.