Zuidfoor Brussel 2021: groen licht voor de Brusselse kermis!

Vorig jaar mocht de Zuidfoor in Brussel op de valreep niet doorgaan wegens verstrengde coronamaatregelen. Dit jaar ziet het er beter uit: de Zuidfoor Brussel 2021 mag plaatsvinden, vijf weken lang! Vanaf zaterdag 17 juli tot en met zondag 22 augustus 2021 staan er zo’n 130 kermisattracties op de Zuidlaan, tussen de Hallepoort en het instituut Arts et Métiers. De Brusselse Zuidfoor is aan haar 140ste editie toe en is een van de grootste kermissen in het land. 

Air Maxx Zuidfoor
De sensationele Air Maxx is één van de 130 attracties op de Zuidfoor in Brussel

Grote opluchting bij foorkramers en kermisgangers: de Zuidfoor Brussel 2021 gaat door!

Het is al lang geleden dat er nog eens zo’n grote kermis als de Brusselse Zuidfoor plaatsvond. Sinds de Oktoberkermis in Luik van 2019 ging er in België geen enkele grote kermis meer door. Vorig jaar stonden de attracties van de Zuidfoor in Brussel al opgesteld aan de Zuidlaan, toen enkele dagen voor de opening de boel werd afgeblazen wegens stijgende coronacijfers. Dit jaar mag echter iedereen weer genieten van een bruisende ‘Foire du Midi’, zij het nog steeds met coronabeperkingen. 

De rupsmolen See Sturm Bahn is een klassieker op de Brusselse Zuidfoor

Nieuwigheden op de Zuidfoor Brussel 2021

Van de 130 attracties zijn er 19 bestemd voor de echte sensatiebeesten. De Zuidfoor Brussel 2021 verwelkomt een drietal grote attracties, die voor het eerst te gast zijn op de Brusselse kermis. De meest opvallende publiekstrekker is ongetwijfeld de Move It 32 van foorkramer Tommy Van Herck. De Move It 32 bestaat uit een roterend kruis met acht armen waaraan gondels zijn bevestigd. Er kunnen 32 personen gelijktijdig in plaatsnemen. De attractie maakt drie verschillende bewegingen, waarbij de gondels over kop gaan. 

De Move It 32 maakt drie verschillende bewegingen en gaat over kop

De virtual simulator Cinema 7D van François Adler is eveneens een primeur op de kermis. In de simulator zie je niet alleen een 3D-beeld, maar ervaar je ook wind, water, lichteffecten en beweging. Ook de Shaker van Tentillo/Zeppieri maakt voor het eerst zijn opwachting op de Zuidfoor Brussel 2021. De Shaker heeft zijn naam niet gestolen: je wordt in de bewegende gondels van deze snelle molen flink door elkaar geschud. 

Shaker Zuidfoor
De Shaker klutst je flink door elkaar op de Brusselse Zuidfoor

Andere niet te missen attracties op de Brusselse Zuidfoor

Wie er na een ritje op de Shaker niet genoeg van kan krijgen, mag ook eens de Air Maxx of de Deca Dance proberen. Je gaat op 26 meter hoogte over kop in de gondels van de slingerarm Rock ’n Roll

Rock & Roll Zuidfoor
Sensatie gegarandeerd in de Rock & Roll
Deca Dance Zuidfoor
Maak een dol ritje op de Deca Dance

Wie na al die spectaculaire attracties nog niet genoeg adrenaline in zijn bloed heeft, moet zeker nog de draaiarm XXL proberen. In deze slingerarm suis je met 100 kilometer per uur tot 50 meter hoogte. Helemaal bloedstollend is de Turbine, de hoogste transporteerbare kermisattractie ter wereld! Deze reusachtige draaiarm brengt je met een duizelingwekkende vaart tot op een hoogte van maar liefst 70 meter. Niet iets voor mensen met een zwakke maag… 

XXL kermis
Tot 50 meter hoogte in de slingerarm XXL
Turbine kermis
De Turbine: hoogste transporteerbare kermisattractie ter wereld

Een beetje rustiger gaat het eraan toe in de Polyp, de beroemde draaiende en dansende inktvisattractie die op veel grote kermissen te zien is. En wie eens wil meemaken hoe het voelt om tegen de wand van een snel ronddraaiende centrifuge gedrukt te worden, moet beslist plaatsnemen in de Rotor

De Polyp is op veel grote kermissen te zien
Rotor kermis
De Rotor: snel ronddraaiende centrifuge waarin je tegen de wand 'kleeft'

Een superleuke foor voor gans de familie

Op de Zuidfoor Brussel 2021 amuseert iedereen zich, van jong tot oud. Laat je de stuipen op het lijf jagen in het spookhuis Terror Factory. Trek met heel het gezin naar de knotsgekke Cake Walk of naar het amusante funhouse Villa Chaos. Ook interessant voor gans de familie: de glazen doolhoven Crystal Palace en Real Mirror Town.  

Terror Factory
Het is griezelen geblazen in het spookhuis Terror Factory
Cake Walk
Met heel de familie naar de knotsgekke Cake Walk
Funhouse Villa Chaos
Veel lol in het funhouse Villa Chaos

In de super racer Speed Surf draai je rondjes met een ongelooflijke snelheid. Geen last van hoogtevrees? Neem dan plaats in een karretje van de rollercoaster Wild Mouse of in een bootje van de wildwaterbaan Big Splash / Tiki Surf.

Speed Surf super racer
Draai rondjes in de supersnelle Speed Surf
Rollercoaster Wild Mouse
De Wild Mouse: rasechte rollercoaster op de Zuidfoor
Wildwaterbaan Big Splash Tiki Surf
In boomstammetjes op de wildwaterbaan Big Splash / Tiki Surf

Ook de kleinsten zijn welkom op de Brusselse Zuidfoor

De jongste kermisgangers worden zeker niet vergeten op de Zuidfoor Brussel 2021. Voor hen staat er onder meer de family coaster Elliott: een mini-rollercaoster op kindermaat. Naast tal van draaimolens zoals de Pele Mele en Baby Sport vind je er de klassieke Carrousel Galopant, een attractie die herinnert aan kermissen van meer dan honderd jaar geleden. De kids amuseren zich ook te pletter bij de vele eendjeskramen, de mini-botsauto’s Minos Scooter, de junior cars Daytona en in de grote waterballen van Water World

Kinderattractie Zuidfoor
Geen gebrek aan kinderattracties op de Zuidfoor
Mini Rollercoaster Elliott
De mini-rollercoaster Elliott voor de kleinste kermisgangers
Draaimolen Pele Mele
De draaimolen Pele Mele kent veel succes bij de jongste bezoekers
Waterballen Water World
De wandelende waterballen van Water World
Minos Scooter Zuidfoor
Minos Scooter: botsautootjes op kindermaat

En nog veel, veel meer…

Natuurlijk telt de Zuidfoor in Brussel alle noodzakelijke ‘kermisingrediënten’ zoals botsauto’s, schietkramen, spelletjeskramen, lunaparken en een heleboel eetkramen. En vergeet het reuzenrad Roue Royale niet, waarin je een schitterend uitzicht hebt over deze uitgestrekte Brusselse kermis. 

Botsauto's Zuidfoor
Natuurlijk vind je ook de onmisbare grote botsauto's op de Zuidfoor
Reuzenrad Zuidfoor
Het Reuzenrad van de Zuidfoor zie je al van heel ver staan

Organisatie van de Zuidfoor te Brussel

Helaas teistert het coronavirus nog steeds onze samenleving en blijven er coronamaatregelen van kracht. De Brusselse Zuidfoor is ingedeeld in vier zones met afzonderlijke in- en uitgangen, waar de bezoekers worden geteld. Over heel de kermis geldt er eenrichtingsverkeer. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Bovendien wordt het aantal personen per attractie beperkt, behalve voor kinderen onder twaalf jaar.  

Zuidfoor
Grote belangstelling voor de Zuidfoor editie 2021
Info

Zuidfoor Brussel 2021: praktische info

 • Periode: vanaf zaterdag 17 juli tot en met zondag 22 augustus 2021
 • Locatie: Zuidlaan te Brussel, op vier verschillende zones tussen de Hallepoort en het instituut Arts et Métiers: 
  Zone 1 tussen Hallepoort en kruispunt met Fonsnylaan
  Zone 2 tussen kruispunt met Fonsnylaan en kruispunt met Stalingradlaan (gedeeltelijk onder de spoorwegbrug)
  Zone 3 tussen kruispunt met Bergensesteenweg (Anderlechtsepoort) en het insituut Arts et Métiers
  Zone 4 tussen kruispunt met Lemonnierlaan en kruispunt met Bergensesteenweg (Anderlechtsepoort)
 • Openingsuren: op weekdagen van 15 u tot 24 u; tijdens het weekeinde van 15 u tot 01 u. 
 • Website: www.zuidfoor.site

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.