Sint-Pietersplein decor van Zomerfoor Gent 2021

Niet zo groot, maar heel leuk en gezellig: de Zomerfoor Gent 2021. Vanaf vrijdag 16 juli tot en met zondag 25 juli 2021 staan er 24 kermisattracties op het Sint-Pietersplein te Gent. De Halfvastenfoor en de Gentse Feesten mochten dit jaar alweer niet doorgaan, maar de Gentse Zomerfoor is alvast een evenement waar de stad naar uitkijkt. 

Affiche Zomerfoor Gent

Zomerfoor Gent 2021: niet te missen attracties 

De Gentse Zomerfoor telt in totaal 24 attracties, waaronder vier grote publiekstrekkers. Net als vorig jaar staat er de spectaculaire slingerarm G-Force van foorkramer Jean-Marie Dotremont. De G-Force is voorzien van zes gondels waarin 24 personen kunnen plaatsnemen. Het gevaarte slingert je tot twintig meter de hoogte in en schommelt zo’n vijftien keer per minuut heen en weer. 

G-Force Zomerfoor Gent
Tot twintig meter de hoogte in met de G-Force

De Popcorn Party hoeven we aan trouwe kermisfanaten waarschijnlijk niet voor te stellen. Deze spectaculaire draaimolen bezorgt je flink wat kriebels in de buik en is te gast op tal van kermissen in België. 

Popcorn Party Zomerfoor Gent
De sensationele draaimolen Popcorn Party

Op elke leuke kermis vind je botsauto’s, en die heeft de Zomerfoor Gent 2021 ook. De autoscooters AS. Belgian Dodgem Cars van Kristian D’Hooghe nemen een flink deel van het kermisplein in beslag. 

AS Belgian Dodgem Cars
De botsauto's van AS. Belgian Dodgem Cars zijn ook te gast op de Zomerfoor in Gent

Bij Vakantieveilingen.be worden tickets geveild voor de leukste pretparken en dierentuinen. Bied mee en plan meteen jouw dagje weg! 

De attractielijst van de Zomerfoor Gent 2021

Naast deze grotere attracties vind je nog tal van kleinere kermiskramen op de Gentse Zomerfoor. Kinderen kunnen zich uitleven op de trampoline, in de waterballen Oasis Aqua Fun Balls, de buggy’s Kid’s Cars, de eendjeskramen en kindermolen. En verder tref je op de Zomerfoor in Gent ook nog vier schietkramen, een gebak-, hotdog- en suikerspinkraam aan. Meer dan genoeg om van de Zomerfoor in Gent een onvervalst kermisfeest te maken!

Oasis Aqua Fun Balls
Kinderpret in de grote waterballen van Oasis Aqua Fun Balls
Info

Zomerfoor Gent 2021: info

  • Periode: vrijdag 16/07 tot en met zondag 25/07/2021
  • Locatie: Sint-Pietersplein, Gent
  • Openingsuren: ten vroegste vanaf 12 u tot ten laatste 23.30 u. Alle attracties zeker geopend vanaf 14 u tot 20 u. 
  • Coronamaatregelen: het dragen van een mondmasker is verplicht voor al wie ouder is dan 12 jaar. Handgel is voorzien bij de ingang. 
  • Bijkomende info: website stad Gent

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Volg ons op Twitter

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.