Kermis in Oostende 2020: de Oktoberfoor gaat door!

BELANGRIJK BERICHT: Voortijdige sluiting van de Oktoberfoor in Oostende

Wegens de beslissingen van het Overlegcomité op vrijdag 16 oktober, wordt de kermis in Oostende voortijdig stopgezet. Dit naar aanleiding van de drastische stijging van het aantal coronabesmettingen in ons land. De Oostendse Oktoberfoor, die normaal zou duren tot zondag 8 november, eindigt op zondag 18 oktober om 19u30. Ook op zaterdag 17 oktober blijft de kermis slechts open tot 19u30. Vanaf maandag 19 oktober breken de foorkramers hun attracties terug af.  

Goed nieuws voor de kermisliefhebbers: de kermis in Oostende 2020 mag doorgaan! De Oostendse Oktoberfoor vindt plaats vanaf vrijdag 9 oktober tot en met zondag 8 november. Net zoals bij alle andere evenementen gelden ook op de kermis in Oostende strikte coronamaatregelen. De Oktoberfoor in Oostende gaat door op vier verschillende pleinen in de stad: het Sint-Petrus-en-Paulusplein, het Wapenplein, de Groentemarkt en het Mijnplein. Op elk plein kunnen 400 kermisgangers gelijktijdig de attracties bezoeken. 

De Aqua Riesen Polyp op de Groentenmarkt

Kermis in Oostende 2020: een grote verscheidenheid aan attracties

De Oktoberfoor in Oostende 2020 moet uiteraard rekening houden met het nietsontziende coronavirus, maar dat gaat zeker niet ten koste van de kermissfeer. Van jong tot oud, van klein tot groot: elke kermisbezoeker mag genieten van de Oostendse kermis. Niet minder dan 69 attracties worden verwacht, waarvan 17 attracties voor grootvermaak. De jongste kermisgangers mogen rekenen op een ruime keuze uit carrousels, draaimolens, eendjeskramen en achtbanen. 

Oktoberfoor Oostende Big Apple
Nieuw op de kermis in Oostende: de familie-achtbaan Big Apple

De grotere kinderen, jongeren en volwassenen kunnen zich uitleven op attracties waarvan je flink wat adrenaline in je lijf krijgt. We noemen bijvoorbeeld de Eclipse, de ronddraaiende arm met gondel waarmee je op 60 meter hoogte over kop gaat en loopings maakt met een snelheid van 90 kilometer per uur.  Ook de spectaculaire slingerarm G-Force, die vorig jaar al op het Wapenplein stond, is weer van de partij. Met de G-Force word je tientallen meters de lucht in geslingerd.  Een andere slingerarm van dit genre, de Rock & Roll, vind je op het Sint-Petrus-en-Paulusplein. 

G Force Oktoberfoor Oostende
De G-Force in volle actie op het Wapenplein in Oostende

Voor wie eens flink door elkaar geschud wil worden: neem plaats in de Flying Jump! De Flying Jump bestaat uit acht roterende armen met gondels die individueel op en neer gaan tegen een razende snelheid. Op een grote kermis zoals de Oostendse Oktoberfoor mag een snelle rupsbaan zoals de bidule Movie Star natuurlijk niet ontbreken. En ook klassiekers als de Aqua Riesen Polyp en de tripride Rock ‘n’ Roll doen weer mee. Wie nog wat meer kriebels in de buik wil voelen, moet zeker de roterende en kantelende schijf Take Off eens proberen.  

Oktoberfoor Oostende Take Off
Met veel kriebels in de buik in de Take Off

Wil je lekker griezelen op de kermis in Oostende anno 2020? Ook dat kan, in het reusachtige spookhuis Walking Dead. Probeer de weg niet kwijt te raken in de glazen doolhof Magic World en overwin de leuke hindernissen in het funhouse Villa Chaos

Magic World Oktoberfoor Oostende
De glazen doolhof Magic World: probeer daar je weg maar eens in te vinden...

Nieuwigheden op de kermis in Oostende

De Oktoberfoor in Oostende 2020 pakt uit met niet minder dan vier nieuwe attracties. Op de aantrekkelijke familie-achtbaan Big Apple van exploitant Ropers maken zowel jong als oud veel plezier. De Break Dance van Jeffrey Hayen, die al vaak te gast was op andere grote kermissen, maakt dit jaar zijn debuut in Oostende. Ook nieuw op de Oktoberfoor: de spectaculaire Techno Power van Steve Stappers, vorige maand nog te zien op de Leuvense kermis. De première in België is echter weggelegd voor de Pirate Party van Anthony Peeters, een heuse schommelboot zoals we die kennen van pretparken. 

Techno Power Oktoberfoor Oostende
De spectaculaire Techno Power op het Sint-Petrus-en-Paulusplein
Pirate Party Oktoberfoor Oostende
De schommelboot Pirate Party: première in België!
Break Dance Oktoberfoor Oostende
Ook nieuw op de Oktoberfoor in Oostende: de Break Dance

Een videofilmpje over de spetterende Oktoberfoor in Oostende, ook te zien op het YouTube-kanaal van Even Op Stap

Prikkelarme dag en bubbeldag op de Oktoberfoor in Oostende

Op dinsdag 20 oktober 2020 is er een prikkelarme dag voorzien op de Oostendse kermis. Plotse lichtflitsen en sterk geluid worden dan uitgeschakeld, zodat mensen met autisme of epilepsie ook ongehinderd van de Oktoberfoor kunnen genieten. Een week later, op dinsdag 27 oktober, geven de foorkramers flinke kortingen tijdens de zogenaamde ‘bubbeldag‘. 

Oktoberfoor Oostende 2020
Tijdens de 'bubbeldag' op 27 oktober geniet je bij alle attracties van flinke kortingen

Coronamaatregelen op de Oktoberfoor Oostende 2020

Om de kermis in Oostende coronaveilig te laten verlopen, zijn volgende maatregelen van kracht:

 • Elk kermisplein heeft afzonderlijke in- en uitgangen met een circulatieplan
 • Op elk kermisplein worden er maximaal 400 bezoekers gelijktijdig toegelaten
 • Het is verplicht om een mondmasker te dragen op het kermisterrein en in alle attracties.
 • Van sommige attracties wordt de capaciteit beperkt.
 • Alle attracties moeten door de foorkramers regelmatig ontsmet worden. De kermisbezoekers moeten hun handen desinfecteren met ontsmettingsgel. 
Info

Kermis in Oostende 2020: openingstijden, locatie en info

 • Locatie: op het Sint-Petrus-en-Paulusplein, Wapenplein, Groentemarkt en Mijnplein te Oostende
 • Periode: vanaf vrijdag 9 oktober tot en met zondag 8 november 2020
 • Openingsuren:
  maandag, dinsdag en donderdag: van 16.00 tot 19.30 uur
  woensdag: van 14.00 tot 19.30 uur
  vrijdag: van 16.00 tot 22.00 uur
  zaterdag: van 14.00 tot 23.00 uur
  zondag: van 14.00 tot 19.30 uur
  tijdens de herfstvakantie (week van 2 november tot en met 8 november) blijven de attracties op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag open tot minimum 21.00 uur.
 • Bijkomende info:
  Stad Oostende: https://www.oostende.be/oktoberfoor-2020
  Toeristische dienst Oostende: https://www.visitoostende.be/nl/oktoberfoor-2020

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Volg ons op Twitter

Een reactie plaatsen

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Follow by Email
Pakawi park

Tip van de dag

Bezoek dierentuin Pakawi Park te Olmen! Nu met 35% korting via Actievandedag.be. Je betaalt slechts 14,99 € in plaats van 23 € voor een ticket!