Halfvastenfoor Gent 2020: kermis in de Fiere Stede

Vanaf 15 juli tot en met 26 juli 2020 gaat op het Sint-Pietersplein in Gent de Zomerfoor door, als compensatie voor de geschrapte Halfvastenfoor. Lees hier alles over de attracties en de openingsuren van de Zomerfoor Gent 2020!

De Halfvastenfoor in Gent: het is een begrip in de Vlaamse kermiswereld! Het was al in 1497 dat Filips de Schone aan Gent een ‘eeuwigdurend’ octrooi verleende om in de ‘Fiere Stede’ een halfvastenkermis te organiseren. Eeuwigdurend? Inderdaad, want na meer dan vijf eeuwen strijkt de Halfvastenfoor nog steeds neer op het Gentse Sint-Pietersplein. De Halfvastenfoor Gent 2020 is al de 523ste editie van deze historische kermis in de Arteveldestad. Iedereen is vanaf zaterdag 14 maart tot en met zondag 5 april welkom op de Halfvastenfoor Gent 2020. 

Air Maxx Halfvastenfoor Gent 2020
De 'sprinkhanenmolen' Air Maxx is een van de sensationle attracties op de Halfvastenfoor Gent 2020

Halfvastenfoor Gent 2020: kermis met voor elk wat wils

Kermis… dan denk je natuurlijk aan Vlaamse smoutebollen, churro’s, suikerspinnen en hotdog met zuurkool. Jonge kinderen dromen van eendjeskramen en mini-botsauto’s, terwijl de stoere jeugd plaatsneemt in de spectaculaire attracties als supersnelle rupsmolens, duizelingwekkende boosters en bloedstollende rollercoasters. Kermisgangers die het wat rustiger aan willen doen, halen hun hart op bij de schietkramen, in de lunaparken, in funhouses of spiegelpaleizen. De Halfvastenfoor Gent 2020 biedt voor jong en oud meer dan voldoende trekpleisters om je heel de dag grandioos te amuseren.

Take Off Halfvastenfoor Gent 2020
Take Off: snel draaiend en kantelend platform voor een sensationele ervaring

Attracties voor durvers op de Halfvastenfoor Gent 2020

Laten we beginnen met de uitdagende attracties waar je een hoop adrenaline van in je bloed krijgt. Op de Halfvastenfoor Gent 2020 zijn er genoeg trekpleisters voor wie de zenuwen door zijn of haar lijf wil voelen gieren.  De ‘Take Off‘ is er bijvoorbeeld zo eentje: een sneldraaiend en kantelend platform, waarin je flink door elkaar wordt geschud. Wie dat nog niet genoeg vindt, moet beslist de Deca Dance eens proberen. De liefhebbers van rollercoasters komen aan hun trekken op de Wild Mouse, een achtbaan met een hoogte tot 12 meter. Een ritje op de ‘sprinkhanenmolen’ Air Maxx vergeet je ook niet snel. In je zitje op de snel op- en neergaande armen van de Air Maxx ondervind je welke krachten een straaljagerpiloot zoal voelt. Over krachten gesproken… waarom neem je geen plaats in de Eclipse Virus, een gigantische draaiarm waarin je op 48 meter hoogte over kop gaat en met een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur rondzoeft? 

Wild Mouse Halfvastenfoor Gent 2020
De spannende rollercoaster Wild Mouse
Deca Dance Halfvastenfoor Gent 2020
Laat je eens flink door elkaar schudden in de Deca Dance

Veel pret voor heel de familie

De Halfvastenfoor Gent 2020 is er echter niet alleen voor wie een adrenalinekick wil. Loop ook eens door de funhouses ‘Cake Walk‘ en ‘Caraïbes Folies‘. Verdwaal in het spiegeldoolhof ‘Magic World‘ en neem plaats in de supersnelle rupsmolen ‘See Sturm Bahn‘. Test je schietvaardigheden in de diverse schiettenten en waag je kans bij de grijpkranen en de muntspelen in de lunaparken. En waarom glijd je eens niet met gans het gezin van de superhoge glijbaan ‘La Suisse‘ ?  

Op zondag 5 april geniet je van 30% korting op alle attracties. Er is ook een prikkelarme dag voor personen die overgevoelig zijn voor sterke geluiden en lichtflitsen: op donderdag 2 april tussen 14 uur en 18 uur

Glijbaan La Suisse: maar liefst 15 meter hoog, 40 meter lang...
Funhouse Caraïbes Folies Halfvastenfoor Gent 2020
Op avontuur in het funhouse Caraïbes Folies

Ook kleine kinderen vervelen zich niet op de Halfvastenkermis in Gent. Naast de traditionele eendjeskramen en draaimolens, leven zij zich uit in de kleine botsauto’s ‘Minos Scooter‘, het ballenbad ‘Beach Ball‘, de kinderautodroom ‘Kid’s Cars‘ en nog tal van andere attracties. De Halfvastenfoor Gent 2020: een historische kermis voor kermisliefhebbers van alle leeftijden!

Minos Scooter Halfvastenfoor Gent 2020
De mini-botsauto's Minos Scooter, hier te zien op de zomerkermis in Leuven

Halfvastenfoor Gent 2020: openingsuren en locatie

Een reactie plaatsen

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Follow by Email

Bied mee voor tickets op Vakantieveilingen.be en betaal slechts een fractie van de normale prijs