Rock Werchter 2019: grootste zomerfestival met indrukwekkende line-up

Rock Werchter 2019, het grootste Vlaamse zomerfestival, belooft opnieuw een topper te worden. Van donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni 2019 wordt de festivalweide van het dorpje Werchter weer overspoeld door een internationaal publiek van pop- en rockliefhebbers. Op maar liefst 4 verschillende podia bewijzen zowel gevestigde als nieuwe namen uit de pop- en rockwereld hun muzikaal talent. Op het programma van Rock Werchter 2019 staan onder meer Pink, Tool, The Cure, Mumford & Sons, Muse en Greta van Fleet. Naar verluidt zou ook de 69-jarige Raymond van het Groenewoud zaterdagnamiddag samen met Tourist Le Mc een nummer ten beste geven. 

The Barn Rock Werchter 2019
'The Barn' met een van de vier podia op Rock Werchter (foto: bewerkt van Wikimedia Commons, author: Steven Lek)

4 dagen optredens op 4 podia

Het festivalfeest van Rock Werchter 2019 duurt 4 dagen. Niet minder dan 97 artiesten en bands worden verwacht op de 4 podia die de festivalweide rijk is: de Main Stage, The Barn, KluB C en The Slope. De feesttent van The Barn werd de laatste jaren flink vergroot zodat er veel meer festivalgangers binnen kunnen. Sinds vorig jaar staat er ook een podium aan The Slope, een helling die dienst doet als een soort openluchtarena. Het podium aan The Slope is vooral bedoeld voor jong aanstormend muzikaal talent. 

Main stage Rock Werchter
Wachten op Pink aan de Main Stage op donderdagavond
Optreden in The Barn op donderdagavond

Kamperen op Rock Werchter 2019

Wie niet genoeg kan krijgen van Rock Werchter, kampeert op camping The Hive en blijft 4 dagen lang op het festival. Net als de vorige jaren mag je je eigen tentje meenemen. Wie wat meer luxe wil, kiest voor The Hive My Space (meer kampeerruimte) of The Hive Resort (een heuse glamping met comfortabele accommodatie). Er zijn nog andere kampeerterreinen in de buurt van de festivalweide (Camping Regular), die niet door de organisatie worden uitgebaat. Bovendien is er een afzonderlijke camping voor mobihomes en campers (Camping Mobilhome). 

The Hive Rock Werchter 2019
Kamperen op Rock Werchter: Camping The Hive (foto: bewerkt van Wikimedia Commons, author: Steven Lek)

Hittegolfplan van kracht tijdens Rock Werchter 2019

Wegens de verwachte tropische temperaturen nam de organisatie maatregelen om Rock Werchter 2019 in de best mogelijke omstandigheden te laten doorgaan. The Barn en KluB C worden gekoeld, zodat de temperatuur in de tenten in elk geval enkele graden lager is dan buiten. Er is bovendien gratis water verkrijgbaar bij de sanitaire blokken op de festivalweide. De bezoekers mogen dit jaar uitzonderlijk een lege drinkbus meebrengen om die ter plaatse te vullen met fris water. Verschillende vernevelingssystemen moeten zorgen voor de nodige afkoeling van het publiek op de weide. 

De organisatie raadt festivalgangers aan om voldoende water te drinken en zich te beschermen tegen de zon. Draag een hoedje of een pet en smeer je in met zonnecrème!

Rock Werchter 2019: tickets en bijkomende informatie 

  • Tickets: combitickets, dagtickets en campingtickets verkrijgbaar via Ticketmaster. Op het tijdstip van publicatie van dit bericht was er een wachtlijst voor dagtickets op zaterdag. 

  • Plaats: festivalterrein Werchter, Haachtsesteenweg te Rotselaar 

  • Datum: van donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni 2019

  • Meer informatie: website van Rock Werchter

Foto bovenaan: optreden van Paul McCartney op Rock Werchter 2016 (foto: bewerkt van Wikimedia Commons, author: Steven Lek).

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.