Sinksenfoor in Antwerpen 2019: vijf nieuwe attracties op de kermis

Opnieuw spetterend kermisplezier op Spoor Oost! De Sinksenfoor in Antwerpen 2019 ging in het pinsterweekeinde van start en duurt nog tot en met zondag 7 juli. Voor de 5de keer is het terrein Spoor Oost te Borgerhout het decor van de grootste kermis van Antwerpen. Niet minder dan 150 attracties mogen rekenen op de massale belangstelling van het publiek. Naast het traditionele reuzenrad,  lunaparken, schietkramen, spookhuizen en overige attracties, vind je op de Sinksenfoor 5 nieuwe publiekstrekkers. 

Toegang Sinksenfoor in Antwerpen 2019
Toegang tot de Sinksenfoor vanaf Schijnpoort

Sinksenfoor 2019 attracties

De Sinksenfoor in Antwerpen 2019 telt een 5-tal nieuwe attracties. Ten eerste is er de spectaculaire draaimolen ‘Top of the World’. Je kunt er overigens niet naast kijken, de hoge toren met zijn kabels en hangzitjes valt onmiddellijk op. De draaimolen zwiert de bezoekers rond op 60 meter hoogte. Niet bepaald iets voor mensen met hoogtevrees, maar daarboven geniet je wel van een schitterend uitzicht over de stad. 

Top of the World Sinksenfoor in Anwterpen 2019
Top of the World: spectaculair uitzicht over Antwerpen op 60 meter hoogte

Ten tweede tref je op de Sinksenfoor de nieuwe kleurrijke draaischijf ‘Tiki Party’ aan, waarop je een spectaculair ritje maakt in draaiende gondels . Met de maskers op de gondels en de tekeningen van palmbomen, ananassen en schaars geklede exotische dames op de achtergrond, is dit ongetwijfeld een van de meest tropische attracties op de kermis. Heel de basis van Tiki Party draait rond, terwijl de 2 platformen afzonderlijk roteren en de gondels met 4 zitjes ook nog eens ronddraaien. Van een duizelingwekkend ritje gesproken.  

Tiki party Sinksenfoor in Antwerpen 2019
Tiki Party: ongetwijfeld de meest tropische attractie op de Sinksenfoor

River Rafting en Walking Dead op de Sinksenfoor in Antwerpen 2019

Een derde nieuwe publiekstrekker is een heuse wildwaterbaan, die in de plaats is gekomen van een vroegere rollercoaster. Op de ‘River Rafting’ laat je je in ronde bootjes meevoeren door een snel stromende wildwaterbaan. Zo voel je aan den lijve wat je meemaakt als je op een echte bergrivier aan het raften bent… 

In de River Rafting daal je in ronde bootjes een wildwaterbaan af

Natuurlijk mag een griezelig spookhuis niet ontbreken op de kermis. De vierde nieuwe attractie is een onvervalst griezelhuis met twee verdiepingen: de Walking Dead. In een karretje moet je niet gaan zitten, je loopt zelf rond in dit uit de kluiten gewassen spookhuis. Kinderen vanaf 3 jaar mogen mee binnen, dus je hoeft niet te vrezen voor overdreven bloedstollende dingen.   

Walking Dead Sinksenfoor in Antwerpen 2019
Walking Dead: spookhuis met twee verdiepingen

Cocktails in de King Kong Bar op de Sinksenfoor

Wie van al dat kermisplezier dorst heeft gekregen, kan terecht in de 5de nieuwigheid op de Sinksenfoor: de King Kong Bar. Deze bar bestaat uit een heus chalet van 2 verdiepingen, met een reusachtig beeld van King Kong boven de ingang. Je kunt binnen gaan zitten of buiten op het terras. Een vers gemaakte cocktail terwijl je geniet van de muziek van een dj… wat wil je nog meer op de kermis?

King Kong Bar Sinksenfoor in Antwerpen 2019
De King Kong Bar: ideaal voor een heerlijke cocktail

Nog meer attracties op de Sinksenfoor

De Sinksenfoor is de grootste kermis van Antwerpen en aan kramen ontbreekt het natuurlijk niet. Naast de traditionele eendjeskramen, schietkramen, ballententen, draaimolen en carroussels, prijkt opnieuw een gigantisch reuzenrad aan de hoofdingang van de foor. Wie dol is op spookhuizen moet beslist een ritje maken in de Terror Factory, een spookhuis met een angstaanjagende Pietje De Dood (met zeis en al) bungelend aan de voorgevel. Verder vind je een groot aantal spectaculaire attracties waarin je flink door elkaar wordt geschud, bijvoorbeeld de Polyp, de Mad Mouse, de Take Off, de Deca Dance, de Turbine en nog zoveel meer…

Polyp Sinksenfoor in Antwerpen 2019
Zwieren en zwaaien in de Polyp
Deca Dance Sinksenfoor in Antwerpen 2019
Lekker door elkaar geschud worden in de Deca Dance

Sinksenfoor in Antwerpen 2019: openingsuren en bereikbaarheid

De Sinksenfoor in Antwerpen 2019 duurt nog tot en met zondag 7 juli. 

Openingsuren:

  • op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 16 uur
  • op woensdag, zaterdag, zondag en feestdagen vanaf 14 uur
  • van zondag tot en met donderdag geopend tot middernacht
  • op vrijdag en zaterdag geopend tot 2 uur ’s nachts


Bereikbaarheid:

Er zijn 3 ingangen:

  • ingang Noord, aan de hoek Schijnpoortweg-Noordersingel (hoofdingang)
  • ingang Oost aan de Noordersingel
  • ingang Zuid aan de Buurtspoorweglei

Het wordt aangeraden om het openbaar vervoer te nemen of om met de fiets te komen (bijvoorbeeld een Velo-stadsfiets). Verschillende tram- en buslijnen stoppen aan een halte in de buurt van de Sinksenfoor:

  • Schijnpoort:  tramlijnen 2, 3, 5, 6, 12  –  buslijnen 19, 23, 413  –  nachtlijn N68
  • Hof Ter Lo:  tramlijn 10 – buslijnen 410, 411, 412, 414 – nachtlijn N24 

Wie toch met de auto komt, kan het best parkeren op een van de park-and-rides aan de rand van Antwerpen en dan het openbaar vervoer nemen. Voor personen met een beperking is er een autoparking voorzien aan Noordersingel 15. 

Meer informatie vind je op de website van de stad Antwerpen

Op zoek naar meer ideeën voor leuke daguitstapjes? Bekijk het aanbod van Even Op Stap !

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.