Halfvastenfoor Gent 2022: na twee jaar terug kermis!

Wegens corona mocht ze twee jaar lang niet doorgaan, maar dit jaar staat ze er weer: de Halfvastenfoor Gent 2022! Het Sint-Pietersplein is vanaf zaterdag 19 maart tot en met zondag 10 april opnieuw het decor van de grootste kermis in Gent. Kermisliefhebbers uit Gent en ver daarbuiten mogen er genieten van meer dan 80 attracties en eetkramen. 

Gent Halfvastenfoor 2022
De Sint-Pieterskerk te Gent: opnieuw het decor van de Halfvastenfoor

Halfvastenfoor Gent 2022: een nieuwe editie van een historische kermis 

De Gentse Halfvastenfoor kan met recht en reden een historische kermis genoemd worden: ze bestaat al sinds het jaar 1497! De kermis heeft sinds haar ontstaan elk jaar plaatsgevonden, zelfs tijdens de twee wereldoorlogen. Enige uitzondering: de jaren 2020 en 2021 – wegens de corona-epidemie natuurlijk. Dit jaar is het kermispubliek weer welkom op het Gentse Sint-Pietersplein, waar meer dan 80 attracties en eetkramen staan opgesteld. 

Water World Ballenbad
Het ballenbad 'Water World' : populaire kinderattractie op de Halfvastenfoor

De Halfvastenfoor Gent 2022 op ons YouTube-kanaal

Bekijk hieronder onze video over de Gentse Halfvastenfoor, gepost op het YouTube-kanaal van Even Op Stap. 

Niet te missen activiteiten voor het jonge volkje

De jongste kermisgangers zullen zich op de Halfvastenfoor te Gent alvast niet vervelen. Zo’n 17 attracties zijn speciaal voor de kleinsten bedoeld. We vermelden onder meer het ballenbad Water World,  de kinderautodromen Brooklyn Bridge en Kid’s Cars en de vliegmolen Fantasialand. Ook erg populair bij kleine kinderen zijn de kinderbotsauto’s Minos Scooter.  Verspreid over de Halfvastenfoor vind je nog tal van draaimolens, eendjeskramen en een kinderschietkraam

Minos Scooter Halfvastenfoor 2022
De kinderbotsauto's Minos Scooter: erg populair bij de jongste kermisgangers
Eendjeskraam Halfvastenfoor Gent
Ook de traditionele eendjeskramen ontbreken niet

Attracties voor adrenalinejunks op de Halfvastenfoor Gent 2022

Wie op zoek is naar de ultieme kermiskick op de Halfvastenfoor Gent 2022, kan terecht op tal van attracties waarvan je de nodige adrenaline in je bloed krijgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Vmaxx,  een zogenaamde ‘booster’ (ronddraaiende arm met twee pendels aan het uiteinde), die voor de eerste keer te zien is op de Gentse Halfvastenfoor? Ook bekend onder sensatiezoekers is de Take Off, een ronddraaiende en kantelende schijf met vier roterende gondels.

Rollercoaster Wild Mouse: spectaculair ritje gegarandeerd

Voor een ritje in de afterburner XXL, een lange ‘draaiarm’ die je tot op 45 meter hoogte brengt en een snelheid van 100 km/u haalt, heb je best geen last van hoogtevrees. De bekende smashing jump Air Maxx, een ‘sprinkhaanmolen’ met snel op en neer bewegende armen, is eveneens van de partij op de Halfvastenfoor Gent 2022. Liefhebbers van achtbanen halen hun hart op in de rollercoaster Wild Mouse. En wie na al deze sensatie nog niet genoeg door elkaar is geschud, kan plaatsnemen in de breakdance Deca Dance

XXL Halfvastenfoor 2022
De afterburner XXL: tot 45 meter hoog de lucht in
De 'sprinkhaanmolen' Air Maxx

Bij Vakantieveilingen.be worden tickets geveild voor de leukste pretparken en dierentuinen. Bied mee en plan meteen jouw dagje weg! 

Kermispret voor heel de familie

Met heel het gezin naar de Gentse Halfvastenfoor? Er zijn meer dan genoeg attracties bestemd voor jong en oud! Een bezoek aan de funhouses Caraïbes Folies en Cake Walk is bijvoorbeeld een rasechte familieactiviteit. Lekker griezelen kun je met gans het gezin in het loopspookhuis Walking Dead

Cake Walk Halfvastenfoor
De Cake-Walk: plezier voor jong en oud
Walking Dead
Lekker griezelen in het loopspookhuis Walking Dead

Ook de botsauto’s  Belgian Scooter tref je aan op de Halfvastenfoor, evenals de superhoge gezinsglijbaan La Suisse.  Probeer eens met je kroost de uitgang te vinden van het spiegeldoolhof Magic World of maak een dol ritje op de supersnelle rupsmolen See Sturm Bahn

See Sturm Bahn Halfvastenfoor Gent
Een dol ritje in een bootje van de rupsmolen See Sturm Bahn

En nog veel meer…

De Halfvastenfoor Gent 2022 is een kermis met alles erop en eraan. Klassieke kermisattracties zoals schietkramen, lunaparken, spelletjeskramen en eet-en drinkkramen vind je er volop. Proef bijvoorbeeld eens van het Gents gebak bij de gebakkramen Patisserie Gantoise en Gents gebak Abel, of koop een lekkere suikerwafel bij de eetkraam van kermisfamilie Delforge.       

Lunapark Las Vegas
Lunapark Las Vegas: een van de vele lunaparken op de Halfvastenfoor

Speciale dagen op de Gentse Halfvastenfoor

  • Prikkelarme dag: op donderdag 31 maart vanaf 14 uur tot 18 uur worden het licht en het geluid van de attracties gedempt
  • Kortingsdag: op de laatst dag van de kermis, zondag 10 april, geven de foorkramers een korting van 30% op alle attracties  

Bezoek spotgoedkoop Plopsa Station Antwerp!

Tickets verkrijgbaar bij Tripper.be voor slechts 19,13 euro in plaats van 25,50 euro
Info

Halfvastenfoor Gent 2022: openingsuren, locatie en extra info 

  • Locatie: Sint-Pietersplein te Gent
  • Periode: vanaf zaterdag 19 maart tot en met zondag 10 april 2022  
  • Openingstijden:  afhankelijk van de dag en het soort attractie. Bezoek de kermispagina van de website van het Gentse stadsbestuur.
  • Extra info: Halfvastenfoor 

Bekijk bij Even Op Stap nog meer ideeën voor leuke daguitstapjes!  

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Volg ons op Twitter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.