Kermis in Hasselt 2021: weer een grote Septemberfoor

Geen sprake van hinderlijke coronamaatregelen op de kermis in Hasselt 2021! De Hasseltse Septemberfoor anno 2021 is weer vrij toegankelijk, zonder reservering, zonder tijdssloten, zonder afgebakende zones. Vanaf zaterdag 18 september tot en met zondag 26 september mag iedereen weer genieten van meer dan 160 attracties op het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan. 

Hasselt Kermis 2021
Hasselt Kermis 2021: opnieuw een lange sliert kermiskramen op de Koning Boudewijnlaan

Kermis in Hasselt 2021: een van de grootste kermissen in het land

Met meer dan 160 attracties behoort Hasselt Kermis ongetwijfeld tot de grootste kermissen in België. Vorig jaar werd de sfeer een beetje verpest door de indeling in zones en de aanvankelijke verplichting om vooraf te reserveren. Dat hoeft nu gelukkig allemaal niet meer: iedereen is welkom, zonder reservering, zonder tijdsslot, maar wel nog met de nodige voorzichtigheid. De kermis in Hasselt telt 22 attracties voor grootvermaak, waarvan er vier voor de eerste keer in Hasselt te zien zijn. 

De Techno Power is voor het eerst te zien op Hasselt Kermis

Nieuwe publiekstrekkers op Hasselt Kermis 2021

De Techno Power van foorkramer Steve Stappers maakt zijn debuut op de kermis in Hasselt 2021. Deze spectaculaire attractie bestaat uit een roterend kruis met vier armen, waaraan telkens drie gondels hangen. De gondels roteren zelf en kunnen bovendien kantelen over 90 graden, wat een sensationeel gevoel geeft. Ook nieuw op de Hasseltse Septemberfoor: de wildwaterbaan Big Splash/Tiki Surf, laatst nog te zien op de Zuidfoor in Brussel. 

Big Splash Tiki Surf
Een wilde tocht over een kolkende bergrivier in de Big Splash

In deze wildwaterbaan neem je plaats in ‘boomstammetjes’, word je twaalf meter omhoog getakeld en leg je 220 meter af in wild stromend water. Liefhebbers van supersnelle draaimolens halen hun hart op in de Snow Jet Matterhorn, een rupsmolen in de sfeer van  besneeuwde bergtoppen en wintersport. Ook de capriolo No Limit, een draaiarm met gondel die 33 meter hoogte bereikt, maakt voor het eerst zijn opwachting op de kermis in Hasselt. 

Snow Jet Hasselt Kermis
De rupsmolen Snow Jet in de sfeer van wintersport
No Limit Hasselt Kermis 2021
De capriolo No Limit gaat over kop op 33 meter hoogte

En nog vele andere blikvangers op de Septemberfoor in Hasselt

De Hasseltse Septemberfoor is een kermis met alles erop en eraan. Alle klassieke kermisattributen vind je er: schiettenten, botsauto’s, smoutebollen- en churroskramen, lunaparken, spiegelpaleizen enzovoorts enzovoorts. Ook aan spectaculaire blikvangers ontbreekt het niet. Voor de ware durvers onder de kermisfanaten noemen we nog even de bekende booster (draaiarm) Speed XXL, de avontuurlijke draaimolen Shaker en natuurlijk de wilde rollercoaster Wild Mouse. En wie van al dat grote kermisgeweld nog niet genoeg heeft, moet zeker eens plaatsnemen in de 45 meter hoge spinning coaster XXL.  

Shaker Hasselt Kermis
Ook de Shaker staat weer op de kermis in Hasselt
De booster Speed XXL in volle actie
XXL Hasselt Kermis 2021
Tot 45 meter hoog in de spinning coaster XXL

Plezier voor alle leeftijden op Hasselt Kermis 2021

De kermis in Hasselt 2021 is geschikt voor kermisgangers van alle leeftijden. De kleinsten amuseren zich bij de eendjeskramen, de miniscooters, de kindermolens en de trampolines. We noemen in het bijzonder ook de waterballen van Oasis Aqua Fun Balls, de draaimolen Pele Mele en de mini-rollercoaster Dragon. 

Oasis Aqua Fun Balls
De waterballen van Aosis Aqua Fun Balls
Dragon Kermis
De Dragon: rollercoaster op kindermaat

Gans de familie maakt plezier in het funhouse Villa Chaos of in ShowTime XXL. Maak ook eens een dol ritje op de snelle rupsmolens Maxi Move  of See Sturm Bahn, jump in het rond in de Air Maxx of laat je flink door elkaar schudden in de Deca Dance

Funhouse Showtime XXL
Het knotsgekke funhouse Showtime XXL
Maak een duizelingwekkend ritje in de Maxi Move
Deca Dance Hasselt Kermis 2021
Door elkaar geschud in de Deca Dance

Honger of dorst gekregen na een drukke dag op de kermis in Hasselt? Eetkramen zijn er meer dan genoeg, met de traditionele smoutebollen, churros, hot dogs en zelfs caracoles. En wie een verfrissend drankje wil, vindt zeker een plaatsje op het uitgestrekte terras van de King Kong Bar

King Kong Bar kermis Hasselt
De grote King Kong Bar: plaats genoeg voor een lekker drankje

Bekijk de Kermis in Hasselt op YouTube

Hieronder een filmpje over de Kermis in Hasselt 2021, ook te bekijken op het YouTube-kanaal van Even Op Stap

Speciale kermisdagen tijdens de Septemberfoor

De kermis in Hasselt 2021 telt een aantal speciale kermisdagen: 

 • zaterdag 18 september 2021: eerste dag van de kermis met vuurwerk om 21 u aan de kanaalkom
 • maandag 20 september om 16 u: prikkelarme kermis
 • dinsdag 21 september: kermisjaarmarkt
 • donderdag 23 september: familiedag met verminderde prijzen
Info

Kermis in Hasselt 2021: praktische info

 • Locatie: Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan Hasselt
 • Periode: vanaf zaterdag 18 september tot en met zondag 26 september 2021
 • Openingsuren: van maandag tot vrijdag zijn alle attracties zeker open  vanaf 16 u. In het weekeinde zijn alle attracties open van 14 u. Eetkramen zijn mogelijk vroeger open. 
 • Bijkomende info: kermis Hasselt 

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

2 gedachten over “Kermis in Hasselt 2021: weer een grote Septemberfoor”

  • Beste,

   Op de officiële kermiswebsite van de stad Hasselt wordt gemeld dat men ‘welkom is op weekdagen vanaf 16 uur en in het weekeinde vanaf 14 uur’. Ook op vrijdag zijn dus alle attracties open vanaf 16 uur. Eetkramen gaan mogelijk reeds open vanaf ’s middags.

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.