Luik Kermis 2021: Oktoberfoor in de Vurige Stede

Vanaf 2 oktober tot en met 14 november vind je een kilometerlange sliert foorkramen langs de Luikse Boulevard d’Avroy: Luik Kermis 2021 staat er weer!  Vorig jaar mocht de kermis in Luik niet doorgaan wegens corona, maar dit jaar vindt de Luikse Oktoberfoor in volle glorie plaats. Ongeveer 170 attracties en eetkramen wachten op kermisgangers van alle leeftijden. 

Oktoberfoor Luik
Luik Kermis 2021: kilometerlange sliert kermiskramen op de Boulevard d'Avroy

Attracties voor de kleinsten op Luik Kermis 2021

Zo’n grote kermis als de Oktoberfoor in Luik biedt de kermisgangers uiteraard alles waar ze van dromen. Van kleine kinderen tot hoogbejaarden: iedereen amuseert zich op de Luikse Oktoberfoor! De jongste kermisbezoekers vinden een overvloed aan eendjeskramen, draaimolens, familie-achtbanen, glijbanen en mini-botsauto’s op de ‘Foire de Liège’. We noemen onder meer de kinderachtbaan Elliott, de reusachtige glijbaan La Suisse, de buggies Pix Cars en de Salto Trampoline. Zowel voor kinderen als voor volwassenen staat er onder meer de klassieke houten paardjesmolen Carrousel Galopant van Franky Faes. 

Carrousel Galopant
De klassieke Carrousel Galopant is geschikt voor alle leeftijden

Zin om naar een Plopsa-park te gaan?

Bestel tickets met laagste prijs-garantie bij 

Musement

Plopsaland De Panne: 36,50€ ipv. 41,50€
Plopsaqua De Panne: 17,50€ ipv. 22,50€
Plopsa Coo: 22,50€ ipv. 27,50€
Plopsa Indoor Coevorden: 17,50€ ipv. 22,50€
Plopsa Indoor Hasselt: 17,50€ ipv. 22,50€
Plopsaqua Landen-Hanuit: 17,50€ ipv. 22,50€

Met beste prijs-garantie: vind je een ticket voor een lagere prijs, dan past Musement zijn prijs aan!

Spectaculaire kermisattracties op de Boulevard d’Avroy

Wat mag je nog meer verwachten op Luik Kermis 2021? Jongeren en volwassenen mogen zich uitleven in tal van attracties waar je door elkaar wordt geschud, de stuipen op het lijf wordt gejaagd, in de lucht wordt geslingerd of duizelingwekkende rondjes draait. Lekker griezelen kun je alvast in het grote spookhuis Terror Factory.  

Kermis Luik Terror Factory
Het indrukwekkende spookhuis Terror Factory: griezelen geblazen op de Luikse Oktoberfoor

Een klassieker van de Luikse kermis is de Rotor. Dit is een snel ronddraaiende ‘centrifuge’ waarin je door de middelvliedende kracht tegen de wand wordt gedrukt en zelfs omhoog glijdt langs de wand. De alom bekende achtbaan Wild Mouse, 12 meter hoog, staat ook op de kermis in Luik. Voor wie het allemaal nog wat avontuurlijker mag, is er de reusachtige draaiarm XXL De gondel van de XXL gaat tot 50 meter hoog en bereikt een snelheid van 100 kilometer per uur. 

XXL
De draaiarm XXL: tot 50 meter hoog met een snelheid van 100 kilometer per uur
Kermisattractie Rotor
De centrifuge Rotor: een van de oudste attracties op de Luikse kermis

De Turbine van Henri Heyblom maakt eveneens zijn opwachting op de Luikse Oktoberfoor. Deze gigantische draaiarm met gondels aan elk uiteinde bereikt een hoogte van 70 meter en een snelheid van 127 km/u. De Move It 32 van Danny Van Herck was in 2019 voor het eerst te zien op de ‘Foire de Liège’ en is dit jaar weer van de partij. Wie dat allemaal nog niet genoeg vindt, mag zich ook flink door elkaar laten schudden in de Air Maxx, de Deca Dance of de Polyp

Move It 32
Een bloedstollend ritje in de Move It 32
Polyp Oktoberfoor Luik
De reusachtige inktvisattractie Polyp is een klassieker op tal van grote kermissen

Nieuwe attracties op de Luikse Kermis in 2021

Elk jaar staan er wel een aantal nieuwe attracties op de Oktoberfoor in Luik. Dit jaar maken de High Energy van Angelino de Poorter en de Techno Power van Steve Stappers hun debuut op de Luikse kermis. De booster High Energy is een draaiarm met twee gondels, die je tot op een hoogte van 40 meter brengt met een topsnelheid van 100 km/u. De Techno Power bestaat uit een roterend kruis met vier armen waaraan telkens drie gondels hangen. De gondels draaien rond en kunnen kantelen over 90 graden. 

De booster High Energy reikt tot 40 meter hoog
Techno Power
De spectaculaire Techno Power is voor het eerst te zien op de kermis in Luik

Bij Vakantieveilingen.be worden tickets geveild voor de leukste pretparken en dierentuinen. Bied mee en plan meteen jouw dagje weg! 

En nog veel meer…

Er staat natuurlijk nog veel meer op de Luikse Oktoberfoor. Alle traditionele kermiskramen vind je er: botsauto’s, rupsmolens, schietkramen, eendjeskramen, spiegelpaleizen, lunaparken en natuurlijk een groot aantal eetkramen. We noemen in het bijzonder het funhouse Caraïbes Folies, het funhouse Crazy Palace, de Cake Walk, de simulator Motion Simulator 7D en de rupsmolen See Sturm Bahn. En wie Luik Kermis 2021 eens rustig vanaf grote hoogte wil bekijken, kan steeds plaatsnemen in het enorme reuzenrad Roue Royal.  

Het knettergekke funhouse Crazy Palace
Info

Luik Kermis 2021: praktische info

  • Periode: vanaf zaterdag 2 oktober tot en met zondag 14 november 2021
  • Locatie: Boulevard d’Avroy, Luik
  • Openingsuren: op woensdagen, zaterdagen, zondagen en feestdagen open vanaf 14 u tot 0u30 (vrijdag- en zaterdagavonden en de avonden voor feestdagen tot 1u30); op andere dagen geopend vanaf 15u30. 
  • Coronamaatregelen: het dragen van een mondmasker is verplicht
  • Speciale dagen: verminderde prijzen voor de attracties op donderdag 4 november en zondag 14 november 
  • Extra info: Foire de Liège

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Volg ons op Twitter

Een reactie plaatsen

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Follow by Email

Bellewaerde Halloween

Beleef Halloween in Bellewaerde Park
vanaf 16/10 tot 07/11