Kermis in Ronse: de eerste in 2021!

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk mogen kermissen in België weer doorgaan! Het stadsbestuur van Ronse laat er geen gras over groeien en geeft groen licht voor de kermis in Ronse op de dag dat de versoepelingen ingaan: op woensdag 9 juni. Tot en met zondag 20 juni wordt het markplein in Ronse ingenomen door zo’n 30 kermisattracties. Voor de liefhebbers een unieke gelegenheid om nog eens te genieten van rasechte kermisattracties, na de haast eindeloze coronaperiode. 

Eendjeskraam
Na lang wachten eindelijk nog eens kermiskramen op een marktplein

Kermis in Ronse: gezellige kermis op het marktplein

De kermis in Ronse is misschien geen grote kermis, maar het is wel een gezellige kermis met alles erop en eraan. De obligate kramen met smoutebollen en churros vind je er zeker, net als de botsauto’s, caroussels, eendjeskramen en lunaparken. Ook een aantal ‘grote’ attracties voor de durvers, zoals de G-Force en de High Energy Booster. In totaal staan er zo’n 30 kramen op de Grote Markt. Met het mooie weer in het vooruitzicht wordt dit een verademing voor de inwoners van Ronse en omgeving.  

Botsauto's
Botsauto's ontbreken niet op de gezellige kermis in Ronse
Ronse kermis 2021
Plezier gegarandeerd op deze eerste kermis van 2021

Een kermis voor alle leeftijden 

Even Op Stap telde zo’n 27 kermisattracties op het marktplein in Ronse, evenals vijf eetkramen. Iedereen, van jong tot oud, kan er zich zonder twijfel urenlang amuseren. Voor de grootste durvers is er de High Energy Booster, een 40 meter hoge draaiarm met twee gondels die dertien rondjes per minuut draait. Ook de G-Force is van de partij, de slingerarm die tot twintig meter hoog zes gondels de lucht in slingert. De draaimolen Popcorn Party, uitverkoren attractie van tal van kermisliefhebbers, vind je er eveneens.  

High Energy Booster
De High Energy Booster: draaiarm van 40 meter hoog
G-Force kermis Ronse
De slingerarm G-Force in volle actie op de kermis in Ronse
Popcorn Party
De Popcorn Party: favoriete kermisattractie van velen

Naast al dit grote kermisgeweld tref je natuurlijk de klassieke  kermisattracties aan, zoals botsauto’s, schietkramen, lunaparken en supersnelle rupsmolens. De kleinste kermisgangers amuseren zich bij de eendjeskramen, de vliegtuigmolen, de trampolines en de mini-botsauto’s. Verder heb je de keuze uit tal van spelletjeskramen. Oh ja, ook het knotsgekkfunhouse  Villa Chaos staat er. De eetkramen bevinden zich omwille van de coronamaatregelen buiten de omheining van de kermiszone. Wie trek heeft in smoutebollen, een suikerspin, een hamburger of pita, vindt op de kermis in Ronse ongetwijfeld wat hij zoekt. 

Rupsmolen Florida
De supersnelle rupsmolen Florida
Funhouse Villa Chaos
Plezier maken in funhouse Villa Chaos
Draaimolen Le Palais Magiqu
Voor de kleinsten: draaimolen Le Palais Maqique

Organisatie van de kermis in Ronse

De kermis in Ronse moet uiteraard voldoen aan de nog steeds geldende coronamaatregelen. Om  de veiligheid van de kermisgangers te garanderen, is de kermiszone volledig gescheiden van de terrassen op de Grote Markt. Er is slechts één toegang tot de kermiszone, waar het aantal bezoekers wordt geteld. Op elk ogenbik zijn er maximaal 400 kermisgangers toegelaten. De eetkramen staan in een aparte zone, in de buurt van het oude postgebouw. En, inderdaad, het dragen van dat vervelende mondmasker is nog steeds verplicht. Maar dat mag natuurlijk de kermispret niet drukken op deze eerste kermis van het jaar 2021! 

De enige toegang tot de kermis. Het aantal aanwezigen wordt geteld.
Eetkraam kermis
De eetkramen bevinden zich buiten de omheinde kermiszone

Ronse kermis: lijst van attracties 

 

Grote kermisattracties

Draaimolen Popcorn Party

Slingerarm G-Force

Draaiarm High Energy Booster

Funhouse Villa Chaos

 

Klassieke kermisattracties

Botsauto’s Back to the Future

Vogelpikkraam Elvis

Lunapark Pluche Palace

Dobbelspelkraam Monaco

Lunapark Play Time

Rupsbaan Dragon Fly

Schietkraam Tir Texas

Lunapark Silverado

Touwtjesspelkraam Mickey Minnie

Rupsbaan Florida

Lunapark Tienercity

Schietkraam Tir Furniere

 

Kinderattracties

Carrousel Circus World

Eendjeskraam Donald

Eendjeskraam Circus Duck

Carrousel Le Palais Magique

Mini-botsauto’s Baby Boom

Kinderachtbaan Speedy Club

Bungeetrampoline Hero Jump

Vliegtuigmolen Twistlift

Nijlpaardenspel Happy Hippo

Eendjeskraam Sloeber

Kinderachtbaan Sea World

 

Eetkramen

Frituur – smoutebollenkraam Julien – Meirisonne

Snoepkraam Candy Boutique

Friet- en oliebollenkraam Pauwels

Pita – hamburger – hotdogkraam (in de Zuidstraat)

Pita – grillkraam (in de Zuidstraat)

Rupsbaan Dragon Fly
Rupsbaan Dragon Fly
Lunapark Silverado
Lunapark Silverado: een van de vier lunaparken op de kermis
Schietkraam Tir Furniere
Films en seriesFilms en series
Films en seriesFilms en series
Info

Kermis in Ronse: info

Periode: vanaf woensdag 9 juni tot en met zondag 20 juni

Openingsuren: van 16.30 u tot 23.30 u. Op woensdagen, zaterdagen en zondagen open vanaf 14.30 u

Locatie: Grote Markt te Ronse

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Laatste berichten

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.