Pretparken in België weer open vanaf 8 mei

Zolang corona geen roet in het eten gooit, mogen fans van themaparken, attractieparken of pretparken vanaf 8 mei 2021 hun hart weer ophalen! De regering zet voor de pretparken in België het licht op groen om, na een ellenlange periode van gedwongen sluiting, de deuren terug te openen vanaf zaterdag 8 mei. Onder voorbehoud echter: de coronacijfers moeten zo’n versoepeling natuurlijk toelaten. Reden voor Even Op Stap om een overzicht te maken van de grootste en bekendste pretparken in België, met aanbiedingen voor goedkope tickets en abonnementen!

Dinosplash Plopsaland De Panne

(Foto: © Plopsaland De Panne, www.plopsalanddepanne.be)

Plopsaland De Panne: een van de grootste pretparken in België

Plopsaland De Panne is met meer dan 50 attracties een van de grootste pretparken in België. Eigenaar van Plopsaland is Studio 100, het bedrijf achter de overbekende tv-programma’s Samson en Gert (nu: Samson en Marie), Piet Piraat, Kabouter Plop, Mega Mindy en de zanggroep K3. Studio 100 bezit overigens nog meer Belgische pretparken, waaronder Plopsa Coo (zie verder). Uiteraard staat het themapark in het teken van de beroemde figuren van Studio 100. Zo vind je in Plopsaland De Panne bijvoorbeeld een K3-zone, een Mega Mindyzone en een Piratenzone. Adrenalinejunks moeten zeker de spectaculaire achtbaan Anubis The Ride eens proberen, een achtbaan met drie loopings waarin je op twee seconden tijd wordt gelanceerd tot een snelheid van 90 kilometer per uur. Nieuw is ook de DinoSplash, een bloedstollende boottocht door een prehistorisch landschap met bewegende dino’s. Plopsaland De Panne werkt eveneens aan een nieuwe achtbaan, The Ride to Happiness by Tomorrowland, met vijf loopings en een hoogte van 35 meter. De opening van deze achtbaan is gepland in de zomer van 2021. 

Plopsa Coo: ook van Studio 100

In Petit-Coo (een gehucht van Stavelot) vind je het pretpark Plopsa Coo, eveneens een themapark dat eigendom is van Studio 100. Plopsa Coo ontstond eind 2005 na de overname van het voormalige pretpark Télécoo. Onder de pretparken in België neemt Plopsa Coo een speciale plaats in, omdat het vlak bij één van de beroemdste natuurlijke bezienswaardigheden in België ligt: de watervallen van Coo. De bekende stoeltjeslift van Coo, meer dan 60 jaar oud, behoort eveneens tot het pretpark, net als een 600 meter lange avontuurlijke rodelbaan. In totaal telt Plopsa Coo zo’n 25 attracties, waaronder ‘rustige’ uitvoeringen zoals de paardenmolen en de Mini-Pédalos, maar ook enkele bloedstollende blikvangers. 

Vicky The Ride

(Foto: © Plopsa Coo, www. plopsacoo.be)

De attractie Vicky The Ride is een zogenaamde spinning coaster, een achtbaan waarin je een duizelingwekkend ritje maakt met een snelheid tot 55 kilometer per uur. Probeer ook eens de Mega Mindy Flyer, een zweefmolen van 67 meter hoogte, en de leuke molen Vlindervlucht in het thema van Maya de Bij. 

Bellewaerde: pretpark én dierenpark

Met een bezoek aan het West-Vlaamse Bellewaerde sla je twee vliegen in één klap: je komt zowel in een pretpark als in een dierenpark terecht. Wie op zoek is naar een adrenalinekick, kiest ongetwijfeld voor de Boomerang, een rollercoaster van 32 meter hoog waarin je zowel voorwaarts als achterwaarts beweegt, met een snelheid tot 80 kilometer per uur. Geen last van hoogtevrees? Laat je dan in de lucht katapulteren tegen 70 kilometer per uur in de Screaming Eagle. Als je uiteindelijk tot stilstand komt, heb je nog een vrije val van zo’n 50 meter naar beneden voor de boeg. De nieuwe familiecoaster Wakala (21 meter hoog, 50 kilometer per uur) mag je natuurlijk ook niet links laten liggen. 

Bellewaerde Bengal Rapid River

(Foto: © Bellewaerde, www.bellewaerde.be)

Gans de familie geniet van een rustig boottochtje in de Jungle Mission, een ritje in de Koffietassen of de Keverbaan. Op een warme dag vind je afkoeling in de River Splash of in de wildwaterbaan Bengal Rapid River. En dan is er natuurlijk nog het dierenpark, met als blikvangers amoertijgers, amoerluipaarden, leeuwen, giraffen, zebra’s en nog tientallen andere diersoorten. Beleef plezier in Bellewaerde! Wacht niet te lang om een ticket of abonnement te kopen. 

Bobbejaanland: gesticht door Bobbejaan Schoepen

Van alle pretparken in België is Bobbejaanland in Lichtaart het enige park dat opgericht is door een bekende Belgische zanger: Bobbejaan Schoepen. Bobbejaanland opende zijn deuren in 1961. Toen bestond het domein voornamelijk uit een zwemvijver met strand en een theaterzaal waarin Bobbejaan en andere artiesten optraden.  Vanaf 1975 evolueerde Bobbejaanland tot een modern pretpark met tientallen grotere en kleinere attracties. 

Bobbejaanland

Als je kriebels in je buik wilt voelen, maak dan een ritje in kronkelende achtbaan Naga Bay. Het lijkt alsof je als een slang door de hoogste boomtoppen kronkelt! Andere superspannende attracties zijn onder meer de hangende achtbaan Dreamcatcher,  de rollercoaster Speedy Bob en de wildwaterbaan El Rio. In de achtbaan Fury word je gelanceerd tot een snelheid van 107 kilometer per uur tot op een hoogte van 43 meter. En als je nog energie over hebt, maak dan een ritje in de achtbaan Typhoon waarin je een verticale duik maakt van 25 meter. Voor wie het wat rustiger aan wil doen, zijn er bijvoorbeeld de Bob Express, de monorail, het reuzenrad, het cowboydorp El Paso en nog veel, veel meer. 

Walibi: met de hoogste en snelste achtbaan van alle pretparken in België

Op 8 mei pakt pretpark Walibi al onmiddellijk uit met de opening van een spectaculaire achtbaan: de Kondaa. Dit is de hoogste en snelste achtbaan van alle pretparken in Belgie, en zelfs van alle parken in de Benelux. De cijfers liegen er niet om: de Kondaa is 50 meter hoog, de karretjes bereiken een snelheid van 113 kilometer per uur en tijdens de rit word je 15 keer heel even gewichtloos. 

Walibi Exotic World Kondaa

(Foto: © Walibi Belgium, www.walibi.be)

Behalve de Kondaa telt Walibi nog een heleboel andere avontuurlijke attracties. Keuze uit achtbanen heb je meer dan genoeg: probeer eens de omgekeerde stalen achtbaan Vampire of de houten achtbaan Weerwolf. Wie niet genoeg krijgt van achtbanen, kan bijvoorbeeld ook nog de Pulsar, de Tiki Waka of de Cobra proberen. Op snikhete dagen ben je blij met de afkoeling in de wildwaterrivier Radja River. En wie geen last heeft van hoogtevrees, moet beslist de Dalton Terror eens ervaren. In vrije val duik je van deze toren bijna 70 meter naar omlaag. Natuurlijk vind je in Walibi ook rustiger familieattracties, bijvoorbeeld de interactieve darkrides Challenge of Tutankhamon en Popcorn Revenge, de theekopjesattractie Salsa y Fiesta of de zweefmolen Wave Swinger

Walibi werd opgericht in 1975. De benaming verwijst naar de drie gemeenten waarin het park gelegen is: Waver, Limal en Bierges. Bij het pretpark hoort ook een waterpark: Aqualibi. De achtbaan Kondaa en het themagebied Exotic World vormden voor Walibi waarschijnlijk de belangrijkste investering in de geschiedenis van het pretpark. 

Tip voor pretparkliefhebbers

Op zoek naar goedkope toegangskaarten voor Belgische pretparken? Breng jouw bod uit voor tickets bij Vakantieveilingen.be! 

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.