Oktoberfoor in Oostende 2022: kermis aan zee

In de grootste Belgische kuststad gaat opnieuw een grote kermis door! De Oktoberfoor in Oostende 2022 vindt plaats vanaf vrijdag 7 oktober tot en met zondag 6 november 2022. Drie  spectaculaire publiekstrekkers zijn voor de eerste keer te zien op de kermis in Oostende. Verspreid over het Sint-Petrus-en-Paulusplein, het Wapenplein, de Groentemarkt en het Mijnplein vind je niet minder dan 70 attracties en eet- of drankkramen. 

Oostende kermis Sint-Petrus-en-Paulusplein
Kermis in Oostende: vier weken lang op vier pleinen in de stad

Volledige attractielijst van de Oktoberfoor in Oostende 2022 met foto’s van alle kramen

Wil je de volledige lijst van alle attracties en eet- of drankkramen op de Oktoberfoor te Oostende? Download hieronder de complete lijst, evenals 80 foto’s in hoge resolutie waarop alle attracties en kramen te zien zijn! Wij vragen hiervoor een kleine bijdrage van 1,45 euro. Je kunt de lijst en de foto’s onmiddellijk downloaden na online betaling.  

Oktoberfoor in Oostende 2022: drie nieuwe spannende attracties

De Oostendse kermis pakt dit jaar uit met drie publiekstrekkers die hun debuut maken in de badstad. De top scan Xtreme van Simon Kylie is er daar een van. De Xtreme bestaat uit een roterend kruis met zes armen, met op elke arm vijf zitjes. Een beweegbare arm duwt het kruis de hoogte in terwijl de zitjes roteren. Voor doorwinterde kermisfanaten een niet te missen belevenis op het Sint-Petrus-en-Paulusplein.   

Xtreme Kermis Oostende
De topattractie Xtreme op het Sint-Petrus-en-Paulusplein

Ook een primeur voor de Oktoberfoor in Oostende 2022 op het Sint-Petrus-en-Paulusplein: de Remix, zeg maar het moderne broertje van de alom bekende Techno Power. In drie gondels aan de uiteinden van zes roterende armen word je letterlijk alle richtingen op geslingerd, net als in de Techno Power. De laatste nieuwigheid is de bidule Disco Star, een razendsnelle rupsbaan die ook achteruit rondjes draait. Je vindt de Disco Star op het Mijnplein.      

Remix Oostnde kermis
De Remix is de moderne versie van de Techno Power
De bidule Disco Star staat ook voor de eerste keer op Oostende kermis

Nog meer spectaculaire publiekstrekkers op de kermis in Oostende 2022

De Oostendse kermis heeft nog meer in petto voor kermisgangers die een onvervalste ‘kick’ willen beleven. Neem bijvoorbeeld de Take Off, een snel draaiende en kantelende schijf met vier roterende gondels, al vele malen te zien op de Oktoberfoor. Probeer ook eens de tripride Pulse Factory, die razendsnel van links naar rechts en van boven naar onder beweegt.     

Take Off Oostende kermis
De Take Off is haast een klassieker op de Oostendse Oktoberfoor
Pulse Factory tripride Oostende

Voor de rasechte adrenalinejunks  zijn er de ‘slingerarmen’ G-Force en Rock & Roll. De G-Force op het Wapenplein slingert je tot op een hoogte van twintig meter. De Rock & Roll op het Sint-Petrus-en-Paulusplein gaat zelfs helemaal over kop, 26 meter hoog. En wie zich geroepen voelt om de versnellingen te ondervinden waaraan een straaljagerpiloot staat blootgesteld, moet beslist plaatsnemen in de ‘sprinkhaanmolen’ Flying Jump.   

G-Force Wapenplein Oostende
De G-Force op het Wapenplein: tot 20 meter hoog
Rock & Roll Oostende
Over kop in de Rock & Roll, 26 meter hoog!
Ervaar versnellingen tot 5G in de Flying Jump

Met heel de familie naar de foor 

Wat staat er nog meer op de kermis in Oostende? Jong en oud is welkom in het griezelige loopspookhuis Walking Dead, het glazen doolhof Magic World en het knettergekke funhouse Villa Chaos. Ook plezant voor iedereen: de gigantische inktvis Aqua Riesen Polyp, de ‘familierollercoaster’ Dragon, de botsauto’s Belgian Dodgem Cars en de reusachtige glijbaan Toboggan.  

Toboggan glijbaan Oostende kermis
Roetsjen van de enorme glijbaan Toboggan
Magic World Glazen Doolhof
Veel belangstelling voor het glazen doolhof Magic World

De kleinste kermisgangers worden eveneens in de watten gelegd op de Oostendse Oktoberfoor. Voor hen staan er onder meer een vliegtuigmolen, mini-botsauto’s, de draaimolens Funny Kids, Baby Sport en Carnaval, de mini-achtbaan Kids Fun en de bungee-trampolines Bungee Fun. De jongsten beleven ook de dag van hun leven in de bootjesachtbaan  Little King of the Sea en het schattige piratenschip Ship Ahoy.    

De kleine piratenboot Ship Ahoy
Mini-botsauto's Oostende kermis
Mini-botsauto's voor de jongste kermisbezoekers

En uiteraard vind je op de Oktoberfoor in Oostende 2022 een hele verzameling lunaparken, schietkramen, spellenkramen en tal van eet- en drankkramen. Een kermis om niet te missen! 

Schietkraam Gunsmoke foor Oostende
Gunsmoke: een van de traditionele schietkramen op de kermis

Bezoek spotgoedkoop Plopsa Station Antwerp!

Tickets verkrijgbaar bij Tripper.be met een aanzienlijke korting!

Bekijk de kermis in Oostende op het YouTube-kanaal van Even Op Stap!

Speciale kermisdagen

  • 31 oktober: Halloween en Familiedag. De kermis staat in het teken van Halloween en verschillende foorkramers bieden kortingen aan
  • 11 oktober vanaf 16 u: prikkelarme kermis, met gedempt geluid en minder felle verlichting
Info

Oktoberfoor in Oostende 20222: locatie, priode, openingsuren en extra info

  • Locatie: Sint-Petrus-en-Paulusplein, Groentemarkt, Mijnplein en Wapenplein te Oostende

  • Periode: vanaf vrijdag 7 oktober tot en met zondag 6 november 2022 

  • Openingstijden: op ma., di. en do. van 16u tot 19u30; op wo. en zo. van 14u tot 19u30; op vr. van 16u tot 22u; op za. van 14u tot 23u. Tijdens de schoolvakantie  zijn de attracties op ma., di., wo. en do. geopend tot 21u

  • Extra info: stadsbestuur Oostende

Naar de kermis in Oostende? Maak ook een stadswandeling in de grootste stad aan de Belgische kust! 

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.