Vakantiekriebels in het Vakantiesalon Antwerpen 2020

De tijd is weer aangebroken om je jaarlijkse vakantie te boeken. Waarheen in 2020? Om inspiratie op te doen, kun je alvast eens het Vakantiesalon Antwerpen 2020 bezoeken.  De hallen van Antwerp Expo worden vanaf donderdag 23 januari 2020 tot en met zondag 26 januari in beslag genomen door allerlei reisorganisaties, toeristische diensten en bedrijven die kampeermateriaal, mobilhomes en andere vakantiebenodigdheden verkopen of verhuren. Afspraak in het Vakantiesalon Antwerpen 2020! 

Exotische bestemmingen Vakantiesalon Antwerpen 2020
Dromen van exotische bestemmingen op het vakantiesalon Antwerpen 2020: hier het eiland Bora Bora

Op vakantie dichtbij of veraf? 

Naar waar gaat het in 2020? Het paradijselijke eiland Bora Bora in Frans Polynesië (zie foto hierboven), of naar een leuke camping in de Belgische Ardennen? Of denk je eerder aan een cruise, een rondreis met de motor of een interessante citytrip? Op het vakantiesalon Antwerpen 2020 vind je de nodige informatie, zowel over exotische vakantiebestemmingen als over vakanties dicht bij huis. Voor bestemmingen in Amerika, Afrika en Azië moet je in hal 4 van Antwerp Expo zijn. Wie liever dichter bij huis op vakantie gaat, kan terecht in hal 1, waar de Belgische, Nederlandse, West- en Oost-Europese bestemmingen aan bod komen.  

Ook een verblijf in de Belgische Ardennen heeft zijn charmes

Vakantie te water

Het Antwerpse Vakantiesalon koos dit jaar als thema ‘Vakantie te water’. Water en vakantie zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden: hoeveel vakantiegangers gaan er niet zwemmen, surfen, zeilen, kajakken, duiken? Cruises kennen eveneens een groot succes. Wie een cruiseschip van dichtbij wil bekijken, krijgt hiervoor de gelegenheid op het Vakantiesalon Antwerpen. Het riviercruiseschip Salvinia van rederij Feenstra ligt gedurende het Vakantiesalon afgemeerd in het Antwerpse Willemdok. Een shuttlebus brengt geïnteresseerde bezoekers van het Vakantiesalon naar het Willemdok, waar zij kosteloos een rondleiding krijgen op het cruiseschip. Bezoekers die willen leren duiken, krijgen een gratis duikinitiatie op het Vakantiesalon Antwerpen 2020. 

Cruiseschip Vakantiesalon Antwerpen 2020
Cruisevakanties kennen een groot succes. Op het Vakantiesalon te Antwerpen heb je de mogelijkheid om een (rivier-)cruiseschip te bezoeken

Kleinere beurzen tijdens het Vakantiesalon Antwerpen 2020

Gelijktijdig met het Antwerpse Vakantiesalon gaan er in Antwerp Expo drie kleinere beurzen door, waarvoor je als bezoeker van het Vakantiesalon gratis toegang krijgt. In hal 2 vindt B&B Days plaats, een beurs rond ‘bed and breakfasts’ en kleinschalige vakantieverblijven. Wie liever gaat kamperen in een tent, caravan of mobilhome, krijgt hierover alle informatie in hal 3 op de beurs ‘Let’s camp’. Hal 4 wordt in beslag genomen door de beurs ‘Aventuria’, volledig gewijd aan avontuurlijk en actief toerisme. 

Paragliding: een actieve en avontuurlijke vorm van toerisme, die aan bod komt op de beurs Aventuria

Gratis tickets Vakantiesalon Antwerpen 2020

Een ticket voor het Vakantiesalon Antwerpen kost online 7 euro en aan de kassa 10 euro. Tal van exposanten en toeristische organisaties geven echter gratis tickets weg. Surf bijvoorbeeld eens naar volgende websites: 

Je kunt ook eens langsgaan bij je vertrouwde reisbureau en vragen of ze gratis tickets uitdelen aan hun trouwe klanten. Vanaf 16 uur (tot 18 uur) heeft iedereen gratis toegang tot het Vakantiesalon. 

Strand met palmbomen Vakantiesalon Antwerpen 2020
Dromen van paradijselijke stranden: gelegenheid genoeg op het Vakantiesalon te Antwerpen

Vakantiesalon Antwerpen 2020: praktische info

  • Periode: vanaf donderdag 23 januari tot en met zondag 26 januari 2020
  • Openingsuren: vanaf 10 uur tot 18 uur
  • Locatie: Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan 190, Antwerpen
  • Tarieven: 7 € online, 10 € aan de kassa. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. Gratis toegang vanaf 16 uur. 
  • Meer info: www.vakantiesalon-antwerpen.be

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.