Winterfoor Aalst 2020: kermis in de carnavalstad

Vanaf vrijdag 14 februari 2020 gaan de inwoners van Aalst weer uit de bol! Het wereldberoemde carnaval van Aalst gaat door op 23, 24 en 25 februari 2020, maar de Winterfoor Aalst 2020 begint al ruim een week vroeger, en duurt tot en met 1 maart. De Winterfoor in Aalst is de eerste grote kermis van het jaar. Je mag je verwachten aan ongeveer 110 attracties en eetkramen, opgesteld op verschillende locaties in de stad. Bereid je voor op een spectaculair ritje op de Wild Mouse, een bloedstollend bezoek aan de Terror Factory of een duizelingwekkende ervaring op de XXL. Natuurlijk komen ook de liefhebbers van botsauto’s, rupsbanen, schiettenten, grijpkasten, glijbanen, churro’s, hamburgers en oliebollen volop aan hun trekken. De Winterfoor Aalst 2020 is een grote kermis met alles erop en eraan, die plaatsvindt in de periode van het carnaval van Aalst.

Cake Walk Winterfoor Aalst 2020
De Cake-Walk: een van de 110 attracties op de Winterfoor Aalst 2020

Winterfoor Aalst 2020: attracties voor jong en oud

Kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen: iedereen komt aan zijn trekken op de Aalsterse Winterfoor! Natuurlijk tref je er carrousels, achtbanen en eendjeskramen voor kleuters en jonge kinderen aan. Onder de eendjeskarmen vind je onder meer Pinocchio en Ducky Fun. De jongere kinderen genieten ongetwijfeld ook van de kleine achtbanen Elliott en Sea World,  en van de autoscooters van Mini Disco Car en Kid’s Cars. 

Grotere kinderen, jongeren en volwassenen leven zich uit aan de grijpkasten, de muntspelen en de raceauto’s van diverse lunaparken, zoals Showland, Play City en Sportland. 

Gans de familie is welkom op de glijbanen van La Suisse, waar je over een glijbaan met een lengte van 40 meter en een hoogte van 15 meter naar beneden suist. Probeer ook eens doorheen de hindernissen van de Cake-Walk of van het funhouse Beach Party te raken. En waarom geen ritje op de reuzeninktvis Aqua Riesen Polyp of heen en weer geschud worden in de tripride Crazy Dance? En natuurlijk is er ook een supersnelle rupsbaan: de Toxic

XXL Winterfoor Aalst 2020
De slingerarm XXL: tegen 100 kilometer per uur 50 meter de hoogte in

Attracties voor de durvers op de Winterkermis Aalst

Wie meer adrenaline in zijn of haar lijf wil krijgen, vindt op de Winterfoor Aalst 2020 meer dan genoeg uitdagingen. Waarom geen ritje in een treintje dat door de spookfabriek Terror Factory snelt? Of test je koelbloedigheid op de achtbaan Wild Mouse, waar je in een karretje tot op 12 meter hoogte een angstaanjagend ritje maakt. Nog meer kriebels in de buik krijg je in de Air Maxx, de Break Dance, de Tiki Party en de Take Off. Wie de ultieme adrenalinekick wil, neemt plaats op de slingerarm XXL. Dit gevaarte zwiert je tegen een snelheid van 100 kilometer per uur tot 50 meter hoog de lucht in, waarbij je een kracht ondergaat die vijf keer groter is dan de zwaartekracht! Wie nog meer in een duizelingwekkende vaart door de lucht wil zwieren, kan terecht op de Eclipse en de Turbine.

Terror Factory Winterfoor Aalst 2020
Lekker griezelen in de spookfabriek Terror Factory
Funhouse Beach Party Winterfoor Aalst 2020
Het funhouse Beach Party maakt voor de eerste keer zijn opwachting op de Aalsterse Winterfoor

Attractielijst Winterfoor Aalst 2020

Hieronder de lijst van attracties voor grootvermaak op de winterkermis te Aalst. Zeven attracties zijn voor de eerste keer te zien op de Aalsterse Winterfoor. 

 • Crazy Dance
 • Aqua Riesen Polyp
 • Air Maxx
 • Break Dance (nieuw)
 • Eclipse
 • Turbine (nieuw)
 • XXL
 • La Suisse
 • Elliott
 • Wild Mouse
 • Tiki Party
 • Take Off
 • Walking Dead (nieuw)
 • Terror Factory
 • Toxic (nieuw)
 • See Sturm Bahn
 • Carrousel
 • Autoscooter
 • Top Cars (nieuw)
 • Beach Party (nieuw)
 • Cake Walk
 • Gravitron (nieuw)
 • Magic World
De Tiki Party bezorgt je gegarandeerd een fikse adrenalinestoot
Take Off Winterfoor Aalst 2020
De Take Off zorgt opnieuw voor spektakel tijdens de eerste grote kermis van het jaar
Walking Dead Winterfoor Aalst 2020
Het loopspookhuis Walking Dead: voor het eerst aanwezig op de Winterfoor in Aalst

Je honger stillen op de Winterfoor te Aalst

Heb je van al dat kermisplezier honger en dorst gekregen? Geen nood: eettenten vind je meer dan genoeg op de kermis in Aalst. Natuurlijk is de kermisfamilie Delforge op de Aalsterse Winterfoor aanwezig met verschillende eetkramen, waar je onder meer de traditionele oliebollen, churro’s, frieten, hot dogs en hamburgers kunt kopen. Hamburgers en ander fastfood zijn eveneens te koop bij Big Grill Burger en Burger City. Probeer ook eens de scampi’s, calamares en slakken van de zeevruchtenkraam Sea Food, uitgebaat door de familie Gossing-Servaes. 

Een nougatkraam van de familie Delforge op de Grote Markt te Aalst

Prikkelarme Dag van het Kind tijdens de Winterfoor Aalst 2020

Op de ‘Dag van het Kind‘ genieten zowel kinderen als volwassenen van een voordelig tarief voor alle attracties op de Aalsterse kermis: je betaalt per rit welgeteld slechts één euro! De Dag van het Kind gaat dit jaar door op donderdag 20 februari van 13 tot 18 uur. Tijdens de Dag van het Kind wordt de Winterfoor in Aalst prikkelarm gemaakt. Het geluid wordt wat zachter gezet, felle lichtflitsen gedimd en alleen de start van de attracties wordt via de microfoon aangekondigd.  

Wild Mouse Winterfoor Aalst 2020
Maak een adembenemend ritje op de achtbaan Wild Mouse
De supersnelle rupsmolen Toxic in volle actie op de Hopmarkt in Aalst

Winterfoor Aalst 2020: periode, openingsuren en locaties

 • Periode: vanaf vrijdag 14 gebruari tot en met zondag 1 maart 2020
 • Openingsuren: op maandag, dinsdag en donderdag van 16 u tot 22 u. Woensdag van 14 u tot 22 u. Vrijdag en zaterdag van 14 u tot 0u30. Zondag van 14 u tot 23u30.  Op de carnavalsdagen 23, 24 en 25 februari van 14 u tot max. 6 u ’s ochtends. Dag van het Kind op donderdag 20 februari van 13 u tot 18 u.
 • Locaties: Keizershallen, Hopmarkt, Esplanadeplein, Grote Markt, Werfplein en Houtmarkt te Aalst
 • Meer info: aalstcarnaval.be

Een reactie plaatsen

Follow by Email
Breda Brabants Winterfestijn

Brabants Winterfestijn te Breda 17/12/2022 - 08/01/2023

Korting van 71% op een toegangsticket! Slechts 6,50 € i.p.v. 22,50 € bij Actievandedag.be

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.