Boekenbeurs Antwerpen 2019: de hoogmis van de boekenwurm

De Boekenbeurs Antwerpen 2019: voor wie verslaafd is aan boeken is dit een niet te missen evenement. De Boekenbeurs in Antwerp Expo is door de jaren heen uitgegroeid tot een jaarlijkse onbetwiste ‘hoogmis’ voor boekenliefhebbers. Dit jaar gaat de Boekenbeurs Antwerpen door vanaf dinsdag 29 oktober tot en met zondag 3 november en vanaf woensdag 6 november tot en met maandag 11 november. De Boekenbeurs Antwerpen 2019 steekt bovendien in een nieuw kleedje: meer ruimte voor de bezoekers en meer mogelijkheden om de auteurs te ontmoeten.  

Antwerp Expo Boekenbeurs Antwerpen 2019
Antwerp Expo: vaste locatie voor de Boekenbeurs te Antwerpen

Boekenbeurs Antwerpen 2019: zoeken naar meer betrokkenheid

Hoewel de Boekenbeurs te Antwerpen een van de bekendste evenementen is voor al wie van boeken houdt, liepen de bezoekersaantallen de laatste jaren wat terug. De organisatie wil daar verbetering in brengen door de Boekenbeurs in een nieuw kleedje te steken. Er is bijvoorbeeld meer ruimte voor de bezoekers. De organisatie heeft er zelfs aan gedacht om een heuse ‘speelweide’ (met kunstgras weliswaar) te voorzien waar bezoekers even kunnen uitrusten. Je kunt ook deelnemen aan een ‘audiotour’ doorheen de Boekenbeurs met een bekend auteur als gids. Het is mogelijk om auteurs beter te leren kennen via een soort ‘meet and greet’ op de sofa bij een kopje koffie. Er zijn ook grotere evenementen die telkens een paar uur duren, waarbij een auteur het onderwerp van zijn boek bespreekt. Je moet wel bijbetalen om deze grotere evenementen bij te wonen. 

De Boekenbeurs Antwerpen 2019 streeft naar meer betrokkenheid van het publiek

De Boekenbeurs 2019 in cijfers

Wat mag je als bezoeker aan de Boekenbeurs te Antwerpen verwachten? Traditioneel gaat de Boekenbeurs door in Antwerp Expo, het grote congrescentrum aan de Jan van Rijswijcklaan. Een slordige 300000 boeken vind je er terug, verdeeld over 75 stands. Dit jaar zijn de boeken min of meer gegroepeerd volgens genre en thema: de kinderboeken liggen bijvoorbeeld in een afzonderlijke zone. Niet minder dan 560 auteurs hebben zich aangemeld en samen verzorgen ze meer dan 1000 signeersessies. Wie overigens de ambitie heeft om zelf ooit als beroemd auteur op de Boekenbeurs in Antwerpen te staan, kan een workshop volgen bij een bekend schrijver. Als je reeds een tekst op papier hebt staan, mag je je werk ‘promoten’ bij een uitgever. 

Lezing Boekenbeurs Antwerpen 2019
Een lezing tijdens de Boekenbeurs
Kinderboeken en stripverhalen Boelenbeurs Antwerpen 2019
Gedeelte met kinderboeken en stripverhalen op de Antwerpse Boekenbeurs

Boekenbeurs Antwerpen 2019: openingsuren, locatie en bijkomende info

  • Periode: vanaf dinsdag 20 oktober tot en met zondag 3 november 2019, en vanaf woensdag 6 november tot en met maandag 11 november 2019
  • Openingsuren: van 10 uur tot 18 uur. Op 31 oktober en 7 november zijn er nocturnes tot 22 uur. 
  • Locatie: Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
  • Bijkomende informatie: www.boekenbeurs.be

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) afgedrukt op papier te ontvangen?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 6 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij sturen het afgedrukte artikel via de post naar jou toe zodra we de betaling ontvangen hebben.   

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wegens vakantie van de redactieleden van Even Op Stap is deze service momenteel niet beschikbaar. Vanaf zondag 10 april kunt u opnieuw gebruikmaken van deze service.     

Wens je het volledige artikel op deze webpagina (inclusief kaart en afbeeldingen) als pdf-bestand, zodat je het nadien zelf kunt afprinten?  Dat kan! Schrijf VOORAF het bedrag van 2,5 euro over op bankrekening BE58 7360 2679 2979 van Xianti Freelance, en vul onderstaand formulier in. Wij mailen het artikel als pdf-bestand naar jou zodra we de betaling ontvangen hebben.