Kermis in Turnhout 2021: terug foor op de Grote Markt

Helaas… Turnhout Kermis 2021 is voorbij. Maar: voor alle kermisfanaten en verzamelaars selecteerde Even Op Stap 100 exclusieve foto’s, waarop vrijwel alle attracties van de Kermis in Turnhout 2021 te zien zijn. 

100 exclusieve foto’s van Turnhout Kermis anno 2021 voor slechts 5 euro!

Interesse? Neem contact op met de redactie van Even Op Stap!

De foto’s worden geleverd als digitale jpg-bestanden met een resolutie van 5184 x 3456 pixels. 

Augustus is traditioneel de kermismaand in Turnhout. In 2020 gooide corona roet in het eten en werd Turnhout kermis afgelast. De kermis in Turnhout 2021 mag echter zonder belemmeringen doorgaan; iets waar de Turnhoutenaren én de foorkramers halsreikend naar uitkijken. Vanaf vrijdag 6 augustus tot en met zondag 22 augustus 2021 staan er weer tientallen kleine en grote kermisattracties op de Grote Markt, het Zegeplein en de Warande in Turnhout. 

Kermiskramen Augustuskermis Turnhout
Kermis in Turnhout: gezellige stadskermis met grote verscheidenheid aan kermiskramen

Kermis in Turnhout 2021: ruim twee weken kermisplezier voor jong en oud

Kermisfanaten kunnen ruim twee weken lang in het centrum van Turnhout terecht  terecht voor een gezellige stadskermis. Niet minder dan 66 attracties staan er, met alles erop en eraan: de botsauto’s, smoutebollenkramen, schietkramen, lunaparken, eendjeskramen enzovoorts. Ook de avontuurlijke attracties voor de durvers ontbreken niet. 

High Energy Turnhout Kermis
Ook aan grotere attracties ontbreekt het niet op de kermis in Turnhout

Wat staat er zoal op Turnhout kermis 2021? Laten we beginnen met de attracties voor de kleinsten. Zij worden op de kermis in Turnhout verwend met draaimolens, vliegtuigmolens, zwiermolens, eendjeskramen, kinderschietkramen, miniscooters en nog veel andere attracties op kindermaat. Je vindt er bijvoorbeeld de buggy’s Mowgli, de draaimolen Poppeye, de zwiermolen Circus en de trampoline Bungee Star

De buggy's Mowgli bij de ingang van de Sint-Pieterskerk
Draaimolen Popeye Turnhout Kermis
Draaimolen Poppeye: kermisplezier voor de kleinsten
Zwiermolen op kindermaat

Attracties voor jong en oud op Turnhout Kermis 

Heel de familie is welkom in de verschillende lunaparken van Turnhout Kermis, zoals Play City, Las Vegas en Copacabana. Zowel kinderen als volwassenen maken plezier in het funhouse Crazy – Palace of Crazy Coconut. Ook de kamelenrace Kamelen Derby, de snelle rupsmolen Number One en de botsauto’s Autoscooter zijn aanraders voor gans het gezin. Probeer ook eens de klassieke houten Carrousel Galopant, een grote paardjesmolen die doet denken aan kermissen uit lang vervlogen tijden. 

Crazy Coconut Turnhout Kermis
Het funhouse Crazy Coconut
Copacabana: een van de vele lunaparken op de kermis
De Kamelen Derby trekt de aandacht van het kermispubliek

Sensationele trekpleisters op de Augustuskermis in Turnhout

Geen gebrek aan spectaculaire kermisattracties op de kermis in Turnhout 2021. De overbekende Aqua Riesen Polyp, de ‘inktvismolen’ waarin je flink wordt rondgeschud en rondgezwierd, staat prominent op de Grote Markt. Je wordt nog meer door elkaar geschud in de Flying Jump, een attractie met acht armen en zestien gondels waarin je met een versnelling van 5G op en neer beweegt. Ook de Popcorn Party is goed voor een dol ritje waarbij de zenuwen door je lijf gieren. 

Aqua Riesen Polyp Turnhout Kermis
De Aqua Riesen Polyp in volle actie
Flying Jump Turnhout Kermis
Ervaar versnellingen van 5G in de Flying Jump
Een bloedstollend ritje in de Popcorn Party

Op het Zegeplein vind je de tripride Lambada en op het Warandeplein staat de Crazy Dance; twee attracties die je eveneens een kick bezorgen. Wie dit allemaal nog niet genoeg vindt, moet op de Grote Markt plaatsnemen in de High Energy Booster. Deze draaiarm is 40 meter hoog, heeft twee gondels waarin vier personen kunnen zitten en kan ronddraaien met een snelheid van 13 toeren per minuut. 

De tripride Lambada op het Zegeplein
Crazy Dance Augustuskermis Turnhout
De Crazy Dance bezorgt je kriebels in je buik
De High Energy Booster: 40 meter hoog, 13 rondjes per minuut

Eten en drinken bij de vleet

Honger of dorst lijden op de Augustuskermis in Turnhout hoef je alvast niet te doen. Wij telden niet minder dan 15 eet- of drankkramen. Trek in smoutebollen, churros, hotdog, pizza, pita, caracoles, frietjes of een lekkere cocktail? Je vindt het allemaal op de Turnhoutse kermis. Sommige kramen zijn voorzien van een eigen terras waar je dadelijk je hapje of drankje kunt nuttigen. Rondlopen op Turnhout Kermis met smoutebollen of een hotdog in je handen mag immers niet, wegens de coronaregels. 

Gebakkraam Augustuskermis Turnhout 2021
Een van de vele gebakkramen op Turnhout Kermis
Suikerspin Augustuskermis Turnhout
Een suikerspinkraam met nog andere lekkernijen
Zeevruchtenkraam Augustuskermis Turnhout
Ook caracoles en zeevruchten verkrijgbaar

Speciale dagen op de kermis in Turnhout 2021

De organisatie van de kermis in Turnhout 2021 voorziet drie speciale kermisdagen. Op dinsdag 10 en 17 augustus zijn er familiedagen. Gezinnen profiteren op deze dagen van een goedkoper tarief. Op woensdag 18 augustus van 14 tot 18 uur wordt de kermis prikkelarm gemaakt. Het geluid wordt wat zachter gezet en felle verlichting gaat uit. Dit om personen die gevoelig zijn voor sterke prikkels ook te laten genieten van Turnhout Kermis. 

Autoscooter Augustuskermis Turnhout
Op de familiedagen geniet gans het gezin van lagere prijzen

Coronamaatregelen op Turnhout Kermis 2021

De kermis in Turnhout editie 2021 moet de geldende coronaregels volgen. Opvallend: eten moet je zittend doen aan een eetkraam of het eten mee naar huis nemen. Smoutebollen eten of churros opsmikkelen terwijl je over de kermis wandelt, mag dus niet. Iedereen die ouder is dan twaalf jaar moet een mondmasker dragen en de foorkramers moeten handgel voorzien. De traditionele intocht van de kermiswagens op de eerste vrijdag gaat niet door wegens corona. Detectoren meten de drukte op de kermis. Het wordt aangeraden om de Druktebarometer te raadplegen voordat je naar de kermis vertrekt. 

Combineer jouw bezoek aan de kermis met een stadswandeling in Turnhout!

Turnhout stadswandeling

Bekijk de stadswandeling in Turnhout uitgestippeld door Even Op Stap!

Info

Kermis in Turnhout 2021: praktische info

  • Locatie: Grote Markt, Zegeplein en Warandesite te Turnhout
  • Periode: vanaf vrijdag 6 augustus tot en met zondag 22 augustus 2021
  • Openingsuren: elke dag tussen 11 u en 17 u tot het sluitingsuur van de horeca (uiterlijk 1 u ’s nachts)
  • Extra info: website stad Turnhout

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Een reactie plaatsen

Follow by Email

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden. 

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, waarvan u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Klik op onderstaande knop om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: verlaat de bevestigingspagina niet zonder op de link te klikken!!! Anders kunt u de gevraagde bestanden niet meer downloaden.

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Vul eerst uw e-mailadres in en klik of tik op de knop onderaan om naar de betaalpagina te gaan. Na online betaling ziet u een bevestigingspagina met een link waarop u moet klikken of tikken. Zo krijgt u toegang tot een gedeelde map op Google Drive, vanwaar u de gevraagde bestanden kunt downloaden. De (gezipte) bestanden komen terecht in de downloadmap (‘Downloads’) van uw toestel. 

LET OP: vergeet niet om na de betaling op de link onderaan de bevestigingspagina te klikken of te tikken!!!

Wij vragen u eerst om hieronder uw e-mailadres in te vullen. Daarna wordt u doorverbonden met de betalingspagina voor de online betaling van de gevraagde bestanden.